Trans Euro Trail - TET

Kasutaja avatar

Perry
Postitusi: 58
Liitunud: 15 Juun 2016, 17:11
Tsikkel: Honda Varadero xl 1000
Asukoht: Tartu
Tänanud: 25 korda
Tänatud: 11 korda

Re: Trans Euro Trail - TET

Lugemata postitus Postitas Perry »

Kui eile sõitsin bikeri kasutaja Akvanaudi gpx tracki järgi rada "möödu kruusa ümber eesti" Valgast Lillini (algus ja lõpp Tartus , kilometraazilt 320 km) siis täna otsustasin minna sama tracki pidi Võnnust peale ja jõuda Värskasse välja - aga, et tagasi Tartusse ka vaja jõuda siis tagasitee valisin TET-i raja nii, et TET trassile läksin Värskast ja lõpetasin Võnnus.

Kuna eilne sõit oli veel kontides siis oli vaja hommikul kõvasti muneda enne kui teele sai asutud ja start oli alles kell 13. Andsin siis kõvasti hagu, et plaani järgi olla kell 16 hiljemalt Värskas ja sealt tagasiteele keerata. Kui "mööda kruusa ümber eesti" see jupp (Võnnu - Värska) midagi ülivinget ei olnud siis seda rohkem ootasin TET-i trassi peale minekut. Kohe Värskast peale keerates pandi mingit purret ületades proovile :-) ja edasi oli ainult lust ja rõõm lasta. Meenikunnos Valgejärve ääres tegin kiire söögi priimusel ja uhasin edasi. Rada oli täiesti viimasepeal kuni jõudis Timo karjäärini Mõujärve juures - karjäär oli üheks suureks liivaväljaks buldooseriga lükatud nii, et ca 200 meetrit pidi lihtsalt pehme lahtise liiva peal sõitma. Õnneks olid eelnevate TET-i meeste jäljed ees näha nii, et tegin südame kõvaks ja keerasin lihtsalt gaasi peale. Jumalale tänu, et sinna ennast sisse ei kaevanud ja kuidagi sinka-vonka sai sealt läbi uisutatud. Edasi oli juba lihtne ja mõnus kuni jõudsin Akste metsade vahele. Kui eelnevalt olid lihtsalt mõned suuremad porilombid pinnasteel olnud siis seal läks metsas ikka päris kitserajaks ära ja põhi oli kohati väga mäda. Seal panin korra ühes mülkas külje ka maha. Aga hullu ei midagi, tsikkel püsti ja edasi. Seal tundisin küll, et mõni tore kaastsiklist oleks võinud moraalseks toeks olla olnud. Ahja - Võnnu vaheline oli juba vormistamise küsimus.

Tartus Tagasi olin 19:30, kilomeetreid 230. Osmand äpp töötas laitmatult ja minu mammut Varadero tõestas järjekordselt, et kui peale keerata ja mitte vedelaks lüüa, siis ronib igalt poolt läbi. Oli üks äraütlemata tore nädalavahetus.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Motomatkamine”