Sügisene õlivahetus

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Tänanud: 2005 korda
Tänatud: 596 korda

Re: Sügisene õlivahetus

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

Tort kirjutas:
Krl kirjutas:

Ma ei viidanudki sellele, et automootoris õli väiksemat rolli mängib, vaid sellele, et seal enamasti piisab kui etteantud kilomeetritest kinni pidada, muretsemata, et õli selle ajaga hapuks läheb.

Minu kivipalluri loogika järgi kulub autoõli ajaliselt kiiremini, sest töötsükleid, sh talvel, on tsikliga võrreldes tunduvalt rohkem. Samuti pigem kipun uskuma seda, et kui tegu pole pikamaa sõidukiga, siis 30 tuh ühe õliga lasta ei ole mõistlik, isegi kui tegu premium täissündiga. Eriti veel linnas.

Mul on Mersul välp 40000km näidiku järgi,ehk loeb siis ise vastavalt kasutusele sealt alla.Kuna sõidan üle poole maanteed,siis mul praegu ees hoolduse välbaks 38000km.Kuna uus auto,siis hooldus tuleb esinduses ja nemad väidavad,et see nö lugeja töötab mersudel juba aastaid perfektselt.Kui sõidaks rohkem linnas oleks välp kindlalt väiksem.Pollari bussidel pidi isegi 13-14000 vahel olema,sest töötavad palju tühikäigul ja on palju käivitamisi.Lisaks veel,et mul garantii 3a või 450000km.Kui see välba lugeja ei oleks adekvaatne,siis ei saaks sellist läbisõidu garantiid ka pakkuda.
Tsiklil on mul sees eelmisel aasta kevadel pandud õli,millega olen alla poole välbast sõitnud(sel aastal jäi vist alla 1000-e) ja sõidan ka järgmisel kevadel ilmselt veel juurede.Kui tõesti läheb(plaan on) suvel reisiks,siis vahetan vahetult enne seda.Tasapinna aknast on näha,et õli on veel ilus punane,mitte pruun,nagu ta on välba lõppedes tavaliselt olnud.

Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”