Sügisene õlivahetus
Re: Sügisene õlivahetus
Natuke teine teema võrreldes mootorattaga aga meil ettevõttes suur reduktor ( käitab 500kW mootor) , reduktor käitab rasket seadet ja õli maht õlijaamas on 5 tonni. Reduktor töötab iga päev 8-10 tundi. Õli pole vahetatud selles seadmes 8 aastat , iga aasta tehakse õlile proovid ja saaetakse laborisse , kus antakse vastus õli seisukorrale ning siis otsustame vahetuse.
Olen nõus , et mootorratas on teine asi ja mootoriõli kuumeneb umbes 100 kraadi juurde ning see lühendab õli eluiga kordades. Aga siinsete enamuste teooriate kohaselt peaks olema siis see reduktor ammu kokku jooksnud sest nimetatud õli on töötanud enam kui 24000 tundi ja sellel ei tohiks olla mingeid määrde omadusi ( tõsi filtreerime pidevalt õli läbi filter seadme mehaaniliste osakeste eemalduseks). Kui on täissünt sees ja hooldusvälp 10 000km ning aastas sõidad 2000-3000km võib rahulikult sõita kaks hooaega , seal juures vahetades õlifiltrit iga aasta . Aga samas kui see õli maksab koos filtriga ( täissündi puhul) u. 50-60 eruri ja oled jõudnud ratta osta siis jaksad ka seda vahetust korra aastat teha, kui ei jaksa oleks võibolla targem ratas maha müüa. Kas kevadel või sügisel , sellega nii nagu on, ühele ema -teise tütar nagu ennist keegi ütles. Sügisel lihtsaltpeale viimast sõitu hea mugav õli välja lasta ja uus sisse ning võid kohe kevadel paugutama hakata . Mina olen jätnud sügisel üldjuhul peale viimast sõitu punni lahti ja kevadel uue sisse valanud aga kui hooaja lõpp tuleb ootamatult siis teen kevadel ja ei juhtu ka midagi.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.