Rubriik: teateid elust ja load ei sõida, mees sõidab jms → Rubriik: teateid elust ja load ei sõida, mees sõidab jms


ttt
Postitusi: 323
Liitunud: 30 Mai 2016, 13:12
Tänanud: 25 korda
Tänatud: 14 korda

Rubriik: teateid elust ja load ei sõida, mees sõidab jms

Lugemata postitus Postitas ttt »

Minul ka väikelaevajuhi luba tehtud, eksternina. Praktikaga mul ei olnud probleemi, kuna olen väiksest peale purjetanud ja eraldi mingit koolitust ega praktikat ei läbinud, aga loa sain niimoodi kätte, et pmst roolimiskogemust eriti ei olnud, mootorpaatidest ei teadnud üldse midagi. Olen seda viga muidugi tagantjärele parandanud ja saan kindlalt hakkama ja julgen vastutada ka väljaspool Pirita jahisadamat :P Ega see roolimine ise midagi keerulist ei olegi, merel on palju tähtsam teada ohutusega seotud asju. Aga tõepoolest, nähes 24m pikkust mootorlaeva (paat oleks natuke kentsakas öelda) ja mõelda, et ma võiks sellega teoreetiliselt ringi sõita... njaaaaaa, ma jään parem oma liistude juurde.

Aga A-kati koolitusel sain küll riielda, et liiklust ei tunne (B-katist siiski 10 aastat möödas ja tehtud väikelinnas) ja et nende kool on ikka spetsialiseerunud tsiklisõidule mitte liikluse algõppele.. aga ma sain aru et ma ei ole mingi erand :D Paari linnasõiduga õppisin Tallinna eripärad siiski nii palju ära, et tunnistati eksamiküpseks :D Ja no eks nad seda õpetavadki, mida ARK küsib ehk peamiselt liiklus.

Mis hinda puudutab, siis arvestades seda, et kõik kulutused tuleb siiski suhteliselt korraga teha (tsikkel, varustus, koolitus), siis ma saan isegi aru, miks koolitus kõige viimaseks jäetakse... kaks esimest on nagu hädavajalikud et sõita saaks :D Päris kehv oleks kui teha load, osta tutikas varustus ja siis enam tsikli jaoks ei jätku.. Võib-olla ma olen mingi vaene, aga tsikli ostsin pmst sügisel ja plaanisin natuke ringi kärutada ja koolituse kevadeks lükata (kuna eelnevat kogemust polnud, valisin vähe parema kooli ja arvestasin lisatundidega), aga ma lihtsalt ei saanud iseseisvalt sõitma õppimisega hakkama ja tahtsin asjatundjate juhendamist ja kohe :P Siis ikka kombineerisin kuidagi. Mul läks isegi hästi, et ei pidanud lisatunde võtma, aga ma ei taha teada, palju mul nendele oleks kulunud, kui poleks vahepeal saanud oma rattaga sõitmas käia. Muidugi pean kevadel enne eksamit ikka mingi tunni võtma, aga saan oma ratast kasutades soodsamalt. Muidu võib nende lisatundide ja ratta rendiga ennast ikka haigeks maksta. Ja oh häda kui mõni eksam peaks ebaõnnestuma.. riigilõivud uuesti, sõidueksami puhul ka rattarent.



Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”