Elektriautod

Kasutaja avatar

krss
Postitusi: 38
Liitunud: 26 Aug 2005, 00:55
Tsikkel: Tenere, Rebel, Ninja
Asukoht: Põhjaosariigid
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 12 korda

Re: Elektriautod

Lugemata postitus Postitas krss »

Tänase arengutaseme juures pole ma absoluutselt särtsuautode pooldaja, kuid saastamisest rääkides on siiski üsna kõva argument juba see, et kui võrrelda energiakulu 100km kohta, siis ainuüksi selleks vajaliku hulga fossiilkütuse rafineerimiseks kulub rohkem elektrit kui elektriautol selle maa läbimiseks elektrienergia abil. Sisuliselt tarbivad kõik fossiilkütuseid põletavad autod juba praegu elektrit korstnate kaudu. Kui suudetakse mõistlike kuludega asendada suurem osa korstnatest peeglite või rannikuventilaatoritega, oleks asjal juba jumet. Millegipärast on põhirõhk aga sellel, kuidas elektrit kulutada, mitte et kuidas puhtamat elektrit teha. Elektriauto mu elutiiliga nagunii kokku ei sobi ja eks nüüd paistab, kui kaua veel lubatakse meil neid dinosaurusi põletada, eks nii kaua tuleb seda siis ka teha.

Elektrirattad on hoopis huvitavam teema, proovinud mitmeid juba varasemastki põlvkonnast (15a tagune tehnoloogia) ja meeldib just see, et on vaikne. Mul oli nii praeguse bike kui chopperi ostmisel eelduseks, et peab kas olema vaikne või et saaks vähese vaevaga teha ratta võimalikult vaikseks. Elektrilise rattaga on see kõik pseudoprobleem ning kütuse (akud) saaks panna ilma maksuametit ärritamata firmakuludesse :mrgreen:

Tõsisemalt rääkides pole vast kaugel ka aeg, kui alibaba kaudu saab osta kitte, kuidas oma levinud mudel, näiteks Vitara või Virago bolt-on lahendusena elektriliseks ümberehitada.



Is there life before death?

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”