Aliexpress: ost, toll ja maksud → Re: Aliexpress


will111
Postitusi: 5293
Liitunud: 26 Veebr 2012, 02:54
Tänanud: 46 korda
Tänatud: 389 korda

Re: Aliexpress

Lugemata postitus Postitas will111 »

Eks see üks paras tume maa ja täielik tõlgendamise küsimus ole. Väärtuse all mõeldakse ikka nö. tegelikku väärtust - ehk siis teoreetiliselt jah mingit keskmist turuhinda. Kui sina maksad mingi asja eest 1 dollari, aga tegelikult on see justkui väärt 100 dollarit (ehk et seda ostetakse ja müüakse enamasti sellise väärtusega) siis asja väärtust hinnatakse ikkagi 100 peale, aga kui sina ostad midagi 100 dollari eest ja tegelikult see maksab 1 dollari...siis tahetakse sinu käest makse 100 eest :D

Eks nad saavad kuskilt kinni võtta tegelikult mille iganes puhul, ka kingituse...kuna nad põhjendavad seda samamoodi, et nö. märgitud väärtus ei vasta (nende hinnangu järgi) tegelikule väärtusele. Teine teema on muidugi see, et kui sulle midagi kingitakse, siis tegelikult ju ükskõik mis see on, ei saa seda sinu jaoks mingit x rahalist väärtust omama panna, sunniviisiliselt. Kingitust inimene ei telli, kingituse eest ei ole sa mitte midagi tasunud ja selle väärtus ei ole sinu jaoks üldse rahaline, sest see on ikkagi kingitus :D Seega ei eksisteeri ka mingit summat, mille pealt käivet maksta. Kuidas nad täpselt seda 45 "väärtusega" kingituse asja seal põhjendavad ja selle pealt kingituse saajalt käibemaksu tasumise nõuet tõestavad, seda ma ei kujuta ette. Aga ju selleks mingit lahedad seadused välja ole mõeldud.

Keskmise turuhinna arvestamine käib ilmselt esemepõhiselt. Kui nad näiteks leiavad netist täpse eseme müügikoha koos hinnaga, siis ilmselt seda sulle tsiteeritaksegi. Kui on tegu aga kasutatud asjaga, või siis millegi ebamäärasega siis tõenäoliselt otsitakse sarnaste asjade hind kuskilt välja. Ja tõenäoliselt nad ei lase sul midagi vaielda ka. Või noh, kuskil kõrgema kohtus oleks seda kindlasti võimalik teha, aga eks nad teavad, et sa ei tee seda :)

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Kaupmehed, kaubandus & ühisostud”