Rubriik: teateid elust ja load ei sõida, mees sõidab jms
Re: Rubriik: teateid elust ja load ei sõida, mees sõidab jms
arvutanud ei ole, aga minule teadaolevalt keskmine KOOLI hind on umbes 450 eurot A-katil. Eks sinna lisanduvad muud asjad teadagi veel. Ja kui teed kõike kõike, mitte, et pooled asjad on juba B tõttu all, siis on neid asju ilmselt päris palju...igasugused krdi meditsioonikursused, mingid arstitõendid. kui kõik see kokku panna siis päris arvestatav summa. kas mitte juba juhiloa kui lihtsalt plastikplaadi nö. välja printimine ei maksnud suurusjärk a'la 40 eurot?!?
ARKI (sõidu)eksamit oleksin ma nõus võtma kuni 150 euro eest (maksimum), eeldusel, et inimesed, kes seda vastu võtavad ei ole mitte ainult asjatundlikul, vaid suudavad ka inimese kombel mõelda, reaalseid situatsioone analüüsida, suhelda jne. Teooriaeksami kohta ei oska niimoodi lambist mingit hinda öelda, see oleneks sellest mismoodi seda läbi viiakse. Kui see oleks elektrooniline ja iga mats arvuti taga möllab omaette nagu praegu, siis peaks selle hind olema odavam kui täna on. Kuid eks oleks ka muid võimalusi seda teha, ja ega ta loomulikult ei saa olla mega soodne, kui tegemist on isikliku lähenemisega iga tegija puhul.
Aga nagu ma juba ka varem vist kuskil mainisin, siis mõistlik viis arki eksameid korraldada oleks ilmselt kallinev hind korduva eksami puhul. Basic level ja nö. tublile kodanikule, kes esimesel katsel kenasti ära teeb, võiks juhilubade saamine tegelikult olla väga soodne tegevus. Ehk siis, et sõiduõiguse kättesaamine peaks tõesti olema pigem sümboolse tasuga toiming, mitte mingi haige ärimeeste ja riigi nuumamine. Seda enam, arvestades, milline on eestis ühistranspordi tase.
Krl, iseenesest see, mida mina olen silmas pidanud ja välja pakkunud, ei oleks mitte lihtsam sõitmisloa saamise süsteem - selles tähenduses, et nö. eksam või kontroll, mida isik läbima peaks oleks tingimata lihtsam. Pigem ma eeldaks, et see oleks keerulisem. Kuid keerulisem õiges suunas, mitte lihtsalt mingi robotlik tõmbekohtade selgeks õppimine ja teooriaeksami küsimuste vastuste pähetuupimine. Küll aga lihtsam võiks asi inimestele olla rahaliselt, ja kindlasti võiks inimestele jätta rohkem valikuvõimalust selles osas KUIDAS nad oma eksamid ära tehtud saavad. See, et sul on võimalus ise nö. põllu peal sõitma õppida ei tähenda ju, et lihtsalt sellest põllu peal rallitamisest peaks ka piisama sõiduõiguse kätte saamiseks. Kuid miks siis näiteks pakutakse üldse võimalust juba mingi teatud kogemusega juhtidel võtta neid nö. kõrvalistumise lubasid? See on ju tegelikult täiesti valid variant õppida sõitu sisuliselt samal moel nagu seda õpetatakse autokoolis, kuid "for some reason" sellest eksamile minekuks siiski ei piisa. Minumeelest see on absurdne seisukoht riigil
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.