Motokrossi algõpe kodumaal ja/või mujal?

will111
Tänanud: 47 korda
Tänatud: 396 korda

Re: Motokrossi algõpe kodumaal ja/või mujal?

Lugemata postitus Postitas will111 »

krossirada on muidugi selles mõttes metsast või suvalisest puude vahel jooksvast joonest parem küll, et seal teed kindlat ringi, mis muutub sulle tuttavaks ja sa tead, mis sind seal ees ootab ja mis mitte. suvaliselt metsa vahel võib sellega palju raskem olla + puud :D see kindla ringi teema on tegelikult väga oluline aspekt. ka lätis metsas sõites mulle sai väga kiirelt selgeks, et tarvis on mõelda välja omale mingi teatud "ring", mida sõita. tegelik õppimine toimub siis kui sa saad korrata mingit kindlat rada ja elemente. kui seda ei ole, siis sa lihtsalt sõidad ja vaatad, mis sulle ette juhtub, aga kiirust teha on keeruline sest sa ju täpselt ei tea, mis kuristiku servale järsku sattuda võid.

mina mõtlesin seda ise tehtud koolitust rohkem nii naljaga pooleks ka, ega ma ei arvagi, et ise õppides kõiksugused tehnikad ideaalselt selgeks saab. aga kui inimesel ei ole tegelikult eesmärki ei võistelda ega ka otseselt krossi harrastama hakata siis ehk see ideaalne selgus polegi asja juures see kõige olulisem. valesti sisse õpitu kohta on raske kommenteerida, võimalik jah, et mõnda üsna spetsiifilist liigutust või teatud toiminguta kombinatsiooni on pärast keerulisem ümber harjutada. lihtsalt sõiduasendit või liikumist tsikli peal jällegi ma ei usu, et oleks vajadusel eriti keeruline muuta. samas, kui võtta täielik algaja, kes pole krossirattaga kunagi sõitnud näiteks ja siis mingi minusugune "iseõppinud" metsamees ning lükata kuskile kõvade krossimeeste ette koolituma siis miskipärast olen ikkagi üsna kindel, et iseõppinul ja juba rattaga kuidagi hakkama saaval tegelasel läheb see õppimine kiiremini ja kergemalt...vähemalt kuni teatud piirini. usun, et ka ise sõites on võimalik õppida, vast lihtsalt mitte nii efektiivseks ja pro sõitjaks. aga suures osas need superpro sõitjad on ju samas ka 3aastasest peale umbes iga päev trenni teinud tegelased, ja mitte siis ise õppinud vaid puhtalt õpetatud. loomulikult ei saa ega olegi siin midagi võrrelda kellegi sellisega, kes sul a'la 30 aastaselt esimest korda mootorratast on näinud ja nüüd vahel natuke sõidab (tänavarattaga). siin on juba täiesti erinevad basic eeldused neil kahel inimesel ning viimane ei jõua esimesele väga suure tõenäosusega kunagi isegi mitte ligilähedale oma sõidutehnika ja kiiruse poolest. palju jääb juba puhtalt julguse taha mingeid teatud asju teha.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”