Krossiraja rajamine


Teema algataja
raksike
Postitusi: 54
Liitunud: 24 Veebr 2007, 14:02

Re: Krossiraja rajamine

Lugemata postitus Postitas raksike »

Vastus minu pöördumisele Keskkonnaministeeriumilt:

Soovisite oma 09.01.2018 e-kirjas Keskkonnaministeeriumi seisukohta, kas motospordiürituste korraldamine tegutsevas karjääris on vastuolus maapõueseadusega (edaspidi MaaPS) või mitte.
Nimetatud küsimuses on asjakohased Teie kirjas väljatoodud MaaPS § 14, aga ka § 16, mille kohaselt maavara kaevandamisel tuleb tagada maardlasse jääva maavara kasutamis- ja kaevandamisväärsena säilimine ning § 78, mis käsitleb kaevandamise ohutusnõudeid.
Need sätted koostoimes tõepoolest otseselt ei keela motospordiürituste korraldamist tegutsevas karjääris, kui on tagatud maavara säilimine kaevandamisväärsena, ligipääs sellele ei halvene ja ohutusnõuded on täidetud. Samas igal konkreetsel juhul peab tegevuse võimalikku mõju hindama loa omanik, kuna lõppkokkuvõttes tema vastutab kaevandamisloaga määratud territooriumil toimuva eest. Seejuures tuleb silmas pidada, et kaevandamisega mitteseotud tegevusi võib muuhulgas piirata ka näiteks kaevandamisloa omaniku maarendileping, mis võib tähendada, et täiendavateks tegevusteks on lisaks vajalik maaomaniku nõusolek.
Eelneva kokkuvõttena ei pruugi motospordiürituse korraldamine tegutsevas karjääris olla vastuolus MaaPSga, aga selle lubamine on loa omaniku (mõnel juhul lisaks ka maaomaniku) otsustada ja ürituste lubamise kohustust neil ei ole.



Honda CR250

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Kross ja enduro”