Ebaseaduslikult sõitmine

Kasutaja avatar

tuman
Tsikkel: Punane KTM
Tänanud: 52 korda
Tänatud: 26 korda

Re: Ebaseaduslikult sõitmine

Lugemata postitus Postitas tuman »

rannamees kirjutas:
tuman kirjutas:

Pigem üritasin natuke naeruvääristada olukorda, kus inimesel ei ole veel lube, tõenäoliselt pole ka kogemusi, võimalik, et pole üldsegi iseseisvalt sõitnud ning siin seltskond juba räägib, et 125cc lahja, kuubikuid juurde vaja. :roll:

Vägagi ennatlik järeldus, et kui lube pole, puudub ka igasugune sõidukogemus.

Spoiler

Ma küll teemaalgatajaga tuttav ei ole, aga- ise õppisin rooli keerama isa süles, ca 4-5 aastaselt, kohe kui jaks võimendita süsteemist sõites üle käis.
Kõrvalisel põllu- ja metsavaheteel pandi mõne aasta möödudes padi "siksi" istmele ja sain juba kohaltminekut proovida. Vanaisa D4 võrri sain omale, kui jaksasin seda käima joosta. Sõidu ja käelise remonditegevuse ajasuhe oli loomulikult 1:20 või veelgi masendavam. Aja jooksul mootori mahud suurenesid ja nii mõnigi kord päästis naha sinkavonka võsavahe, kui rahvamalev või võmmid huvi ilmutasid. Õnneks oli paljukirutud "veneajal" lubatud selline tegevus, kus 16 saanud teismeline oli roolis, isa kõrval ja autol "Y" märgid(õppe, vene keeli). Tänu sellele sain autokoolis 30 min sõita, kui õpetaja ühmas, "bensiini raiskamine, eksamil kohtume." Eksam oli veoautoga , Gaz52, porte, linnavahel, 1 poiss roolis, 6 samasugust kastis, oma järge ootamas. Alla tunni oli kõigil kokku sõit tehtud, sest lugesid oskused, mitte aja täis tiksumine ja hambad risti eksimuste kogumine. Paari rumala oma unustamise tõttu jäi see päev tsikli täht tegemata, aga parandasin vea hiljem, krooni ajal.
Ka siis sain platsil korra "seaduse järgi" sõiduelemente meenutada ja linnasõidu kohta kommenteeris õpetaja, et autojuhi stiil, vajab veidi korrigeerimist :)
Seletas ära, kus ja kuidas sel ajal eksamineeritavaid enamasti "vahele võetakse" ja tähtede hulk täienes.

Aega on läinud edasi omajagu ja väiksem laps on hetkel 4,5 aastane. Kodutee viimasel eramaa jupil istub juba süles ja proovib rooli keerata ja autot teel hoida...

See polnud päris kindlasti minu järeldus. Kui mu lauset uuesti lugeda siis võib sealt leida sõnad nagu "tõenäoliselt" ja "võimalik". Ehk see oli puht hüpoteetiline arvamus kuigi ma usun, et käib enamiku noorte kohta, olgu jutt mistahes kategooriast. Minu meelest ei tohiks vahtralehtedele ka 150+kw bemmi kätte lubada kuigi tõsi, mopeedautoga on ka täiesti võimalik ennast puu ümber keerata.
Mina õppisin ka sõitma 8-9 aastaselt T25-ga kartulivagusid lahti ajades, sealt edasi sai külavaheteedel igasuguste aparaatidega sõidetud, Rigast Nivadeni (kombain mitte "maastur"). Samas enamik mu sõpru/tuttavaid istusid esimest korda autorooli/tsikli selga alles autokoolis.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”