Rumalad või segased küsimused jms → Re: Segased küsimused jms

Kasutaja avatar

deadend
Postitusi: 350
Liitunud: 26 Juul 2004, 23:51
Tsikkel: Yamaha
Asukoht: tartu
Tänanud: 6 korda

Re: Segased küsimused jms

Lugemata postitus Postitas deadend »

Hanno kirjutas:
Spoiler
Bogser kirjutas:

Aku laadimiseks on vaja teatava suurusega voolu (st voolutugevust peab olema võimalik valida ja muuta). See toiteplokk minu teada sellist võimalust ei oma. Seda saaks kasutada kui valida ahelasse voolu piirav takisti (sellega validki laadimiseks vajaliku voolutugevuse). Lihtsam siiski osta/laenata akulaadija.

Ma pole küll suurem asi akude spetsialist, aga minu arusaamist mööda vool tekib, vastavalt laetusele ja laadimispingele. Laadija v toiteplokk võiks omada lihtsalt piisavat resurssi, et täiesti tühja aku puhul mitte ära surra, mil laadimisvool on maksimaalne. Antud juhul tundub, et see saab tõesti olla üle toiteploki maksimaalse 15A, kuid toiteploki ülevoolu kaitse lihtsalt rakendub siis ja kogu lugu. Ning sellist olukorda saab ka vältida.
Minuteada sellised SLA-tüüpi akud ju just sellise rakenduse jaoks ongi mõeldud. UPS-id, ja valvesüsteemide puldin jne. Kui aku saab täis siis vool langeb, ja lihtsalt ei lae enam. Eeldusel, et laadimispinge oli reguleeritud 13,8 voldi peale.

Või kus ma eksin selles mõttekäigus?

Et kui ma toitemooduli timmin 13,8v peale peaks olema kõik hästi ja midagi sulama/põlema seal akul ei hakka ? Ja kui jätan 12v peale siis lihtsalt aku ei lae ennast nii täis kui saaks ?

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”