Triumph Tiger 800 (uue tsikli ostumõtted) → Re: Triumph Tiger 800

Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Postitusi: 7346
Liitunud: 11 Mai 2011, 21:47
Asukoht: Tallinn
Tänanud: 1076 korda
Tänatud: 1052 korda
Kontakt:

Re: Triumph Tiger 800

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

Tiiger800 kirjutas:

Näen, et Macil on vist üks selline kasutusel, ehk viitsib natuke kogemusi jagada...
Eestis sobivas hinnaklassis on hetkel valikus tavaline http://www.mototehnika.ee/used/2589918 ja xc http://www.mototehnika.ee/kasutatud/aut ... _missing=1 . Punase vaatasin üle, ehk teab keegi midagi ka sinisest? Mida üldse ostes peaks jälgima?
Tegelikult jättis üsna sümpaatse mulje ka v-strom 1000, http://www.mototehnika.ee/used/2718547 - ehk on see hoopis mugavam/vastupidavam? Veel mingi tsikkel mida kaaluda?

Alustame sellest, et kuigi Motodepoo on Triumphi (ametlik) maaletooja siis mina olen "kaheksasajaste tiigrite" mitteametlik kõneisik, maaletooja, hobulausuja ja esindaja Eestis (ma pärast mõtlen veel paar tiitlit välja kui vaja) :-). Minu ässitusel on meie teed ja maastikud vähemalt 4 Tiigri võrra rikkamad.

Aga kaaluda pole siin midagi. Igasugu Strömid unusta kohe ära, need on tõesti vastupidavad, raskest rauast, kestavad igavesti, ei maksa midagi... ja on NII IGAVAD. Ausalt, V-Strom on kõige igavam kaherattaline sõiduk üldse, mille lenksus olen olnud. Samas 800cc klassis on vaid BMW ja ... rohkem nagu polegi. BMW on kahe sõitja ja kohvritega tuntavalt alajuhitav, Tiiger on 100x etem. BMW 800 võtad siis, kui sõidad üksinda ja eelistad suures osas kruusa ja maastikku.

Tiigrist. Ei ole kobakas, täitsa hea suurusega on, mina oma 176/80 juures saan temaga väga hästi hakkama. Kui vähegi pikemat otsa soovid sõita siis on natuke suurem tsikkel on pigem eelistatum. Sadulas sa Tiigri mõõte ei taju, pigem jääb mulje kergesti flipitavast ja pigem kurvialtist rattast.
Kõige mõnusam mootoriga tsikkel, mille sadulas ma eales sõitnud olen. Reaskolmene. Jõud jaguneb lineaarselt kogu pöörete vahemiku ulatuses. Pole selline toores ja rapsiv madalalt ja jõuetu ülevalt nagu seda on reaskahene või jõuetu madalalt ja terav ülevalt nagu reasneljane. Triumpoh on võtnud neilt mõlemilt parimad omdused ja liitnud need kokku fantasiliseks, siidiseks masinaks. Raudselt midagi motogurmaanidele.

Ostsin Tiigri spetsiaalselt selleks, et jõuaks vedada kahte sõitjat ja kohvreid. Nõue oli, et poleks raskem, kui oli minu eelmine tsikkel, Kawasaki Versys (219 kg). Lisanõue oli, et peab olema vähemalt sama lõbus, kui Vesrys. Valik oli edukas: Tiiger kaalub vähem, on võimsam ja on väga lõbus sõiduvahend. Suureks plussiks on tema juures minu silmis ka 19" esiratas, mis saab ühtviisi hästi hakkama nii asfaldil, kruusal, kui suurematel metsaradadel ja teedel. Päris mülkasse ma temaga ei roniks - liiga raske. Laias laastus on Tiiger universaalne ratas, mis saab kõigega hakkama, nii pika matka, nädalavahetuse lustimise kui ka igapäevase linnasõiduga. Ma sõidan aastas tsiklitega kokku ca 12K km (osa Tiigriga osa teise rattaga) ja olen nüüdseks Tiigri sadulas teinud 2 pikka matka. Täna mõtlen (kerge hirmuga) selle peale, et kui mul ühel päeval peaks Tiigrist himu täis saama siis kuidas ma üldse suudan talle väärika asenduse leida...

Nurimsemist: tagaamort on odav (tasub võimalusel vahetamist), sadul pole suurem asi (tuleb ümber teha või osta comfort versioon), esiklaas ei kõlba kasutada - maantee kiirustel on kiivris pidevad turbulentsid (tuleb asendada mõne aftermarket versiooniga).

Tüüpvigu praktiliselt pole, väga õnnestunud masin. Kui siis üksikuid, näpuotsaga, sellised, mida sa palja silmaga ei näe ja üles ei leia. Starterid kipuvad esimese põlkonna masinatel üles ütlema kui harjad ära kuluvad (uus starter 500€; remont 50€). Käiguvalitsa mootori sisene "kahvel" kipub võlli küljest lahti tulema (remont 50-100€). Mingit nipet-näpet veel, mis hetkle meelde ei tule. Ma võin siin pool päeva ladrata aga masin on hea. Ära muid tsikleid vaata, muud on jamad.

Kui tahad sügavuti uurida siis Briti teemafoorumist leiad lugemist nädalateks: https://www.tiger800.co.uk/

PS. Ostusooviga võid minu juurde valget Tiigrit vaatama tulla. https://goo.gl/photos/RPbRWfHypcH8yhvm8
PPS. Kui trahad rohkem uurida siis võid mulle helistada, numbri leiad profiilist.

🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratastest üldiselt”