Paariks nädalaks tsikliga Portugali (2018)


Rasmusk
Postitusi: 214
Liitunud: 16 Apr 2015, 22:35
Tsikkel: Honda VFR1200x DCT Crosstourer
Tänanud: 12 korda
Tänatud: 23 korda

Re: Paariks nädalaks tsikliga Portugali (2018)

Lugemata postitus Postitas Rasmusk »

Sõitsin eelmisel hooajal küll mõnevõrra teisel suunal, aga osaliselt sama. Ehk siis sõitsin Malaga (Granada) kuni Stockholm. Holland jäi tee peale.

Prantsusmaast millegipärast jäi väga kehva mulje. Kiirteed on täiesti mõttetud rahasöödikud. Tariifid on ca 6-8 senti kilomeeter. Olulist ajavõitu ma ei saavutanud, kuigi olin rattaga. Jah, on mugav sirgema tee peal sõita, kuid kuna kiirused on suuremad (lubatud 130/110 (vihmaga), siis erilist vahet polnud. Kütusekulu ca 20% kõrgem ainult. Riiki ei näe praktiliselt üldse. Eelistasingi seega oma kahepäevasel transiidil esialgu kiirteed, kuid teisel päeval loobusin plaanist ja sõitsin mööda tavalisi maksuvabasid teid. Ajakulu tekkis juurde ca 40 minutit, kuid kuna oli transiit (800+ km päevas), siis rahaline kokkuhoid oli enam, kui ööbimine+söök. Seega minu jaoks oluline.

Kokkuvõte: Mina sõidaksin mööda aeglasemaid teid. Mis puudutab Püreneede ületamist, siis mina sõitsin D933 (Prantsusmaa) ja N135 (Hispaania). Ületus oli lahe, kuid mägiteede mõistes natuke lühike. Kes Alpides käinud ja hammas verel, siis selle jaoks lõik lühike. Esmasele mägedes sõitjale elamust piisavalt.

Kui on küsimuse all, kus ööbida, siis Hispaania on igas mõttes palju odavam. Toit, kütus ja ööbimine. Kõik on odavam. Seega minu jaoks jäi Prantsusmaa transiidiks.

P.S. Minnes Hispaaniasse sõitsin Lõuna-Prantsusmaal ja kogemus samuti kehvakene. Ülerahvastatud, kallis, mõttetu. Samad asjad Hispaanias palju odavamad ja palju nauditavamad. Prantslased on minu jaoks kuidagi ülbed kah - nii teenindajad kui ka muus mõttes. Kohalikud suhelda ei soovinud väga.

Ah jaa. Väga põnev kogemus oli ka klimaatiline efekt, ehk siis mida mäed teevad. Kui Hispaanias oli 30+ kraadi sooja, siis teisel pool Püreneesid vaevu 18 ja vihmasadu. See oli ehmatav koju sõitjale ja ei olnud just väga rõõmsat tuju tekitav :) Suvi sai hetkega läbi.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Motomatkamine”