Triumph Tiger 800 (uue tsikli ostumõtted)
-
- Tsikkel: Yamaha Super Tenere XT1200 ZE
- Tänanud: 27 korda
- Tänatud: 20 korda
Re: Triumph Tiger 800 (uue tsikli ostumõtted)
Päris huvitav lugemine matkarataste osas. Ütlen ka mõne sõna sekka. Olen aktiivselt tsikliga matkanud alates 2009, nii 10-15 000 km aastas, põhiliselt n.ö. sport touring pilliga Yamaha FJR 1300.
Siis paar viimast aastat olen mõelnud natuke universaalsema matkaratta peale, FJR-ga naljalt kruusale ei kipu. Olen lühematel sõitudel (1-2 t) proovinud BMW 1220 GS ja Honda Crosstourerit. Esimese puhul ei meeldinud mulle ei mootori hääl ega vibra (ja hind), teise puhul aga kuidagi kummaliselt madalatel pööretel logisev/kolisev automaatkast (Catweese järgi pidigi nii olema) ning see, et ei ole cruise controli.
Siis eelmine sügis rentisin terveks päevaks KTM Super Adventure 1290 ja seejärel veel Yamaha Super Tenere 1200.
KTM tundus esimene pool päeva väga vinge, aga terve päeva lõpuks (ca 500 km) olin täiesti haige: tuule räsimine, haige pepu, selg, mootori päris tugev vibra kätele, peeglid läksid ka lõpuks kogu aeg paigast ära. Kui muid asju saab kohendada (teine iste, teine klaas, lenksu kõrgendused), siis mootorivibrat ei anna kuidagi maha keerata.
Yamaha ST aga jättis üllatuslikult väga hea mulje. Tegin samuti mingi 450 km ringi ja pmst sobis poest antud lisadega ratas väga hästi, nii et istu selga ja sõida.
Tundub küll ilgelt suur ja raske ratas olevat, aga nii kui kohalt liikuma saad, on väga kerge. Mul oli vahepeal paar aastat linnas sõitmiseks Vstrom 650, väga hea ja kerge ratas, aga see ST tegi manööverdusmugavuselt sellelegi silmad ette. Super hea jõud juba alt madalalt ja väga pehme käiguga mootor. Ja kardaan - ei mingeid õlipudeleid ja keti pingutamist!
Kui õnnestuks FJR mõistliku hinna eest maha müüa, ostaks kohe vahelduseks Super Tenere. Seega soovitan teema algatajalt sedagi ratast uurida.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.