[u+] Kui ohtlik täpselt on mootorrattaga sõitmine?

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Postitusi: 7199
Liitunud: 29 Jaan 2011, 11:52
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Asukoht: Harjumaa, Saue vald
Tänanud: 1859 korda
Tänatud: 517 korda

Re: [u+] Kui ohtlik täpselt on mootorrattaga sõitmine?

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

Macintosh kirjutas:
urmas66 kirjutas:

Taeva näitavad tuled ei näita teele(sellised,mis rekkameest pimestavad, näitavad taevasse) ja oled pimedas pigem endale ohtlik. Sa ei näe ju teed normaalselt.
Ma küll ei häbene kõike mis põleb sellisele pimestajale vastu panna.Ja mul on millega vastata. Päriselt on need regullimata tuledega sõitjad ebameeldivad ja mul pole ka mingit põhjust neile vastu tulla ning neid mitte pimestada. Nagu koer külale,nii küla koerale.

Ja sellest reakstiooonist, Urmas. Kui teha väike vilkastus esituledega siis inimesed saavad aru ja lülitavd ümber mõttega "ah, jah, sorry, tuli jäi vist peale" aga pärast "küla koerale reaktsiooni" tuleb ainult korralik liiklusviha koos mõttega "mine p*sse, kuradi lambiahv!". Mõned taovad pärast peegleid ka maha. Kellel seda õigupoolest vaja on?

Mac ma pean silmas neid kelle tuled on liiga üles keeratud või regullimata ehk kelle lähituled ka pimestavad.
Ma alati teen vaevalt hoomatava vilksu,et meelde tuletada ja kui vastutulija ümber vahetab,siis pole ju probleemi(enamus vahetabki kohe ümber).Jutt ikka neist kelle tuled ongi sihilikut taeva keeratud,lootuses et ta näeb rohkem.Tegelikult näeb ta selliste tuledega veel vähem,aga vastutulijad saavad silma.
Rekkameestest püüa aru saada,kui sa sõidad pikalt ja iga natukese aja takka mõni silma tulistab,siis kaua sa jaksad. Mingil hetkel viskab sita ventikasse ja nii see läheb.

Ma kunagi arvasin,et need 4 realisel mitte vahetajad on enamuses uute autodega ,kel automaatne tulede vahetaja.Teglikkuses on mul nüüd teine auto selle süsteemiga ja see vahetab väga parajal ajal ära,ka 4 realisel.Mina igal juhul vahetan alati ka 4 realisel ja näen lähidega sõites piisavalt,sest vastutulevate autode valgus lähituledega on ju ka abiks.
Tsikliga on jah igati kehv olukord,kui vastutulejad sinu liiga kõrgele näitava tule pärast vilgutavad või täied peale tõmbavad.Kannatab seisma jääda ja tuld maha keerata.Kokkuvõttes näed ise paremini ja ei pimesta teisi.

Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Uudiseid ja teateid kogu maailmast”