Endurosaabas reisisaapaks?


ats30
Postitusi: 612
Liitunud: 11 Juul 2008, 21:05
Tsikkel: KTM 990 Adventure
Tänanud: 151 korda
Tänatud: 73 korda

Re: Endurosaabas reisisaapaks?

Lugemata postitus Postitas ats30 »

Jesper kirjutas:
ats30 kirjutas:

Mul seoses saabastega selline küsimus- kas need "suusasaabaste stiilis" klambrid kukkudes ei purune?

Kui klamber just enne kukkumist lahti tulnud ei ole, siis see on ikka väga ebatõenäoline, muidugi võttes eelduseks et kukkumine nii ränk ei ole et saapa tervisest juba ükskõik on. Aga eks neid natuke tuleb ikka jälgida ja hooldada, kui klamber ikka pärast mudas sumpamist head-paremat täis on, siis seda lolli jõuga kinni surudes on võimalik plastikust jagu saada, damhik :)

Mis puudutab neid Formasid ja üleüldse igasugu "adventure" susse, siis mina enam sellistega asfaldilt maha keerata ei kavatse, damhik :) Palju räägitakse "kõnnitavusest" umbes sellises võtmes, nagu teoreetiliselt kuskil oleks olemas saabas mis kaitseks nagu krossisaabas ja oleks kõnnitav nagu jooksutoss, aga reaalselt selline asi on võimatu. See "mittekõnnitavus" ehk siis liigeste liikumiste piirangud ongi üks põhiline asi, mis jalgu kaitseb. Tsiklisaabas (eriti selline, millega seoses kasutada sõna "enduro") on ikkagi hea ainult tsikliga sõitmiseks ja kõndimiseks võib ju paari ketse kohvrisse pista.

Ma saan aru küll et raudrüüs või täis võistlusvarustuses on kõige turvalisem sõita aga kuidagi ülepingutatud tundub pikal reisil krossisaabastega sõita. Igal üritusel on mingi tasakaalupunkt mugavuse, funktsionaalsuse ja turvalisuse vahel. Tunnen et reisil tahan et saabas oleks hingav, suhteliselt kergesti jalga ja jalast ära võetav ning mõõdukalt turvaline. See käidavus on nii ja naa. Väga ägedaid saapaid kusagil linnas sadula peale vedelema jätta ka ei julge.Tundub et igasugu tavalised Daytona nässakad on mulle head küll. Aga kui siiski on midagi erku siis prooviks hea meelega :)

Oleks ma tark, ma oleks vait.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”