Hälvik- Mootorratturid

Kasutaja avatar

pühak
Postitusi: 1811
Liitunud: 08 Okt 2012, 10:26
Tsikkel: Kawasaki VN1500
Asukoht: Lääne-Virumaa
Tänanud: 217 korda
Tänatud: 88 korda

Re: Hälvik- Mootorratturid

Lugemata postitus Postitas pühak »

simp kirjutas:
M.T. kirjutas:

Eristame nüüd 2 asja ikka. 1 on rikkumise korral kohe kümpi ehk pikalisõitmine, teine olukorras kus sa gaasi juurde paned ja eest ära üritad sõita. Esimest olukorda pole ma kunagi pooldand, aga teisel juhul ei nutaks, kui olen ise selleks põhjuse andnud.

Aga mis seal eristada on? Mõlemad on väärteod, mõlemal on omad karistusmäärad.

Ühel juhul kuni 200 trahviühikut, teisel samamoodi 200 trahviühikut(41-60km/h ületamine nt), kolmandal kuni 300 trahviühikut(60+km/h ületamine) jne...
Kusjuures statistika* näitab isegi seda, et põgenemise eest määratakse keskmiselt vähem(93 trahviühikut), kui 41-60km/h ületamise eest(108 trahviühikut) ja 60+km/h ületamise eest(191 ühikut)

Spoiler

Kui põgenemise eest on normaalne rikkujale otsa sõita, aga kättesaadud tegelasele määratakse väiksem karistus kui niisama kiiruseületajale on äkki probleem teises kohas? Näiteks ülemäära kõrgetes kiiruseületamise trahvimäärades. Seadusandlus ja praktika on niimoodi ebaproportsionaalselt väljakujunenud ja kutsub samamoodi põgenemist esile. Peatamismeetodite karmistamine seda ei muuda.

statistika - 2017 aastal määratud karistused väärtegude toimepanijatele, allikas.

On küll, jah, mõlemad väärteod oma karistusmääradega. Suurim vahe ehk ongi selles, mil moel karistus ühe või teise rikkumise eest kätte antakse. Kas siis viisakalt auto tagaistmel või pärast mitte nii viisakat kohtlemist arestimajas või haiglavoodis.

Mittepeatujat aetakse minu arusaamise kohaselt taga esmajoones sellepärast, et katkestada mittepeatuja seadusevastane tegevus. Karistuse väänamisega on aega küll, ega politsei ei aja rikkujat taga protokoll väljasirutatud käes. Kui politsei ei teeks omalt poolt kõike selleks, et lõpetada kodaniku seaduserikkumine, siis poleks ta minu silmis enam politsei, vaid mun*poll oma parkimistrahvikviitungiga.

"Kui miski väärib kasutamist,
siis väärib see ka väärkasutamist!"

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”