Räägiks mootorratta navidest

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Tänanud: 2011 korda
Tänatud: 598 korda

Re: Räägiks mootorratta navidest

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

Käisin äsja Saksamaal ja sõitsin sealt tagasi Franfurt-Putgarden-Odense-Stockholm a´1550km.Sõistin veokaga ja kuna laadija peasaid oli piisavalt,siis oli meil kahe peale kasutusel 3 seadet.
Minu telefonis jooksis WAZE ,Garmini pool aastat vana(just uuendatud), suure ekraaniga auto navi ja tahvlis kaasõitja ees Googlemaps.Telefon ja Garmin olid kõrvuti minu ees ja võrdlus oli koguaeg olemas.Teekonda kalkuleerisid mõlemad täpselt sama numbri täpsusega.Google näitas pidevalt pikemaid vahemaid nii järgmiste pööreteni,kui ka lõppkohta.

Minu lemmikuks jäi jälle WAZE. Näitas ära kõik kaamerad ja muud rahakotile kahjulikult mõjuvad asjad. Garmin kõiki ei näidanud ja Google pani navigeerimisega puusse ikka pidevalt. Google näitas teeremonte täpsemalt(kaugemale ette pigem),kui Waze. Waze kasutajad sealmaal vist suht passiivsed maanteel asju märkima,aga linnades oli igati OK kogu vajalik inf oli saadaval. Samas mulle ei jäänud teele ühtegi staud ja võib olla ka sellest see tunne,et midagi justkui ei olnud saadaval.Mobiilse andmeside kasutus 0,94GB kuu algusest tänaseni ehk ei tekkinud isegi kõige väiksemat muutust minu tavalises andmeside kasutuses. Mul on kuni 5GB välismaal kasutada koduse paketi hinnaga.

Uue Garmini(LMT60 vist oli mark) graafika on väga kena ja navigeerimine ka mugav nagu enne,aga mitu kohta mida vaja oli külastada,sai Waze otsingu abil kiiremini üles leitud.Kui WAZE-st täpne aadress käes,siis leidis ka Garmin lõpuks asja üles.

Minu kokkuvõte asjast on see,et Euroopas liikumiseks piisab korralikust veekindlast(autosse sobib suvaline) telefonist,kus on WAZE ja levipuudulikkuse jaoks ka näiteks OSMAND+ ,mis toimib ka ilma mobiililevita. Kasutasin OSMAND-it Peipsi ääres eelmisel nädalavahetusel ja toimis suht sama hästi ,kui iga muu GPS navigaator.

Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”