Kuidas remontida kruusateed?


YZFR
Postitusi: 1
Liitunud: 01 Mai 2018, 11:03
Tsikkel: R6

Re: Kuidas remontida kruusateed?

Lugemata postitus Postitas YZFR »

Ainult geovõrgu m2 hind on üks aspekt. Geovõrku kasutades ei ole mõtet 0 fraktsiooniga materjali kasutada. Võrgud on mõeldud ikkagi kasutamiseks ainult fraktsioneeritud killustikele (näiteks 16/32 või 32/63). Mis on omakorda jälle fraktsioneerimata materjalidest tunduvalt kallimad tootmisprotsessi tõttu. Fraktsioneeritud killustik aga jällegi ei ole väga stabiilne ning ei püsi "ainult omapead" hästi...mis omakorda tähendab selle materjali pealt kiilumist peenema fraktsiooniga. Kokkuvõttes läheb lõbu päris kalliks et selleks ka kasu oleks. Samuti ei pruugi väga savisel pinnasel ainult geovõrgust abi olla kuna piltlikult õeldes hakkab ajapikku "savi lihtsalt ülespoole killustiku vahele pressima". St jällegi, et sellest võrgust maksimaalselt kasu saada, peaks kasutama hoopis geokomposiiti...ehk kas osta geovõrk + geotekstiil (tekstiil võrgu all takistab materjalide omavahelise segunemise) või siis juba koos ühtne komposiittoode. Kokkuvõttes kui sellise lahendusega asjale lähenema hakata siis võime lõpuks selle esialgse planeeritud eelarve kolmega korrutada.

Samuti tasuks uurida konkreetselt mis segu nimetatud karjäär pakub. Ka 0-32 fraktsioone on väga erinevaid( konkreetselt nimetataksegi "segu 3" või "segu 6" näiteks). Erinevus on materjali sõelkõveras ehk täpsemalt sõelkõverast peenosise sisalduses.

Aga usun et siht on teema algatajal hetkel suhteliselt õige, kaevata seal kus on konkreetselt praegu probleemne ning muus osas ainult siluda ja peale vedada. Kui aluspind on praegu muus osas kandev siis kulumiskihiks on 10 cm küll. 1,5 km on juba päris arvestatav maht seega karjääridega peaks hinna osas ka omajagu läbirääkimise ruumi olema.



Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”