Rumalad või segased küsimused jms → Re: Segased küsimused jms


Dusterx
Postitusi: 420
Liitunud: 27 Okt 2017, 08:41
Tsikkel: lc8adv,txt250,cm200t,ec300
Asukoht: Kehra
Tänanud: 44 korda
Tänatud: 80 korda

Re: Segased küsimused jms

Lugemata postitus Postitas Dusterx »

Prets kirjutas:

Mis on see müstiline piir, mille vahel jaotatakse rattad kergeteks ja rasketeks? Et üle mille enam metsateedele asja pole? Olen kuulnud varianti, et 200 kilo see piir, ADVrideris jookseb see 300 naela ehk siis 150 kilo kandist, kuda reaalselt on? Kas raskuskeskme asukoht selles mõttes muudab paljut või vajub kõik kruusa ühtemoodi?

Samal teemal, kui raske peab ratas olema, et maanteekiirustel peab vastupööret kasutama, et ratas kaldesse saada? Mul seni veel piiratud kogemused kerge (114 kilo) ja veel kergema rattaga, aga ei kujuta ettegi, et nii raske võiks asi olla.

200 kilosega saab lõdvalt veel metsa minna, küsimus on ainult selles, kui kiirelt sa seal liikuda tahad, kui mõtled juba hardcore metsa koos palkide ületustega, siis ca 160kg on vast piir. Endal on 1100gs buumer, ktm lc4 ja traiel. Padrikus võidab igast asendist traiel, parim kõigesööja on lc4 ning bmw on kilumeetriõgard niikaua kuni tee on Tee. Kruusal on stabiilseim bmw, trassil ammugi. Ära seda vastukeeramise ilkumist väga tõsiselt võta, see jõuga vastukeeramine on pigem tänavateema ja bikedel kohustuslik, et kaldenurki piisavalt kiiresti saavutada.
Vastukeeramist nõuab teepeal sõites neist ainult lc4, bmw'ga pole kunagi vaja old. Bmw on pea 100kg raskem kui ktm, kui massikese on madalamal ja ka laiem, mis tingib ulme vänderdusvõime. Kannatab ka käed lahti sõita nagu jalgrattaga. Metsas kaevab bmw suure augu, lc4 kaevab juti ja veidi ennast ka edasi, traiel liugleb pinnase peal ilma draamadeta. Lühidalt vastupööramisel ei ole kaaluga minuarust nii suurt seost, kui amortide nurgad ja massi paigutus.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”