Garaazi lae soojustamine

Kasutaja avatar

pühak
Postitusi: 1811
Liitunud: 08 Okt 2012, 10:26
Tsikkel: Kawasaki VN1500
Asukoht: Lääne-Virumaa
Tänanud: 217 korda
Tänatud: 88 korda

Re: Garaazi lae soojustamine

Lugemata postitus Postitas pühak »

Puutusin ühe seest krohvitud telliskiviseina soojustamisega hiljuti kokku, kus väljapoole ei tohtinud midagi tekitada (muinsuskaitse). Seal ehitusinsener lahendas asja nii, et sisse sai soojustus koos niiskustõkkega, väike õhuvahe vahele ja kivisein hingabki ainult väljapoole. Õhuvahe ventileerimine tekitati ka minu teada kuidagimoodi. Sul on aga väljaspool samuti niiskustõke ees (bituumenkatus!). Tõenäoliselt on need garaažid projekteeritud olema talvel külmad ja siis ma ei näegi mingit head lahendust, kui ainult mingisugune veekindel ripplagi, mida paar korda siin teemas juba on mainitud (grahvi mainitud present laes või Macintoshi lahendus).
Arvan, et kui Sul sissepoole mahub niiskustõkkega koos niipalju soojustust ära, et katusepaneel talvel muidu plusskraadidesse ei lähegi, kui ainult sulailmadega, siis peaks antud olude jaoks maksimaalselt pädeva lahenduse saama. Kevadise sulamisperioodi ajaks tuleb vee äravool ja niiskuse välja ventileerimise võimalus ikkagi tekitada. Suvel soojaga vast ei teki eriti kondentsi, see tuleb peamiselt siis, kui paneelil endal veel külm sees aga väljaspool on juba soojaks läinud.
Uuri see järgi, et kui sissepoole soojustuse teed, siis äkki saad katusele ventilatsioonikorstna vähemalt panna, mis paneelialuse ruumi tuulutamisega tegeleks. Sellega oleks Sul paneel talvel kogu paksuselt niiöelda "õues" ja siis ei tohiks see külma ilmaga minu meelest küll kondentsi koguda.



"Kui miski väärib kasutamist,
siis väärib see ka väärkasutamist!"

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Kõik, mis mootorratta parkimise/ garaažiga seotud”