Kas mootorrattur on sõidukijuht või jalakäija?

Kasutaja avatar

Madlobster
Toetajaliige
Postitusi: 3121
Liitunud: 30 Aug 2016, 12:52
Tsikkel: Honda VFR800, 2008
Tänanud: 484 korda
Tänatud: 579 korda

Re: Kas mootorrattur on sõidukijuht või jalakäija?

Lugemata postitus Postitas Madlobster »

Tsikkelröövel kirjutas:

Sõbrad, ma ei saa enam aru, mille üle te vaidlete? See juhtum, mida kirjeldasin, ei juhtunud x aastat tagasi vaid 2 aastat tagasi. Meil kehtib SAMA liiklusseadus, mitte midagi ei ole muutunud. JA: juhuslikult, tutvust kasutades, on mul olemas sama asja kohta ka riigikohtunike "kohvilaua" seisukoht, mille põhiargument oli, et kui inimene 0,5 promillise joobega (selline mõõdeti) ei istu mopeedi selga, vaid lükkab seda käekõrval kodu poole, siis on tegemist just seaduskuuleka käitumisega. Seega, ja arvestades seda §22 lg 5 punkti, see TOIMIB. Ja tegu ei ole joppamisega.

See ongi inimlikust seisukohast võttes "seaduskuulekas" käitumine. Ja selle eest karistada mitte saamine on siiski joppamine.

Seadus ongi tervik ning annab täiesti kenasti võimuesindajale õiguse sinu kukrut kergendada. (Õigus ja Õiglus ning Seadus ja Inimlikus ei ole üks ja sama asi)
Kas saad karistada või mitte oleneb mitmest asjas (ka inimlikusest)

juht on isik, kes juhib sõidukit (vahet pole, kas mopeedi või rek(k)at)
sõiduk on teel liiklemiseks ettenähtud või teel liiklev seade, mis liigub mootori või muul jõul (vahet pole, kas mopeed või rek(k)a)

Jään Sirgiga ühele arvamusele (mis siis, et see jutt vana), et seaduse mõttes on sõiduk sõiduk, vahet pole palju rattaid ja kui raske. Ja selle liikumine, kas kütuse või kondijõul ei oma tähtsust. Tegelane, kes on liikuva sõiduki pulkade taga on juht. Kes ei usu lükkab oma x rattalise punase ninaga sangast hoides (koos või ilma sõpradeta) puhumisüritusest mööda ning tuleb räägib, kuidas läks.

Kas see on külalegend, et kellelgi on johmasena kondivoki trügimise eest lubade kallale mindud ei oska kommenteerida. Väga kindlalt ei julge väita kumbagi suunda (seda ütlesin ka enne)

Iga keiss on erinev, et oma hoovist õllese peaga mopi lükkamisega üle tee naabri hoovi load kaotada peab ikka õnne olema :D (aga see ei ole võimatu, mul on endale kitsekesed läbi lahti ununenud hoovivärava õue peale kepslenud protokollimapp näppus väitega, et ma oma hoovis sõitsin ilma tulede ja turvavööta :shock: õnneks sel ajal oli kehtiv veel LE ja käsi laiali ajades sai eksinud sellid uuesti väravast välja juhatatud)

Ma tegelikult ei tea täna ühtegi kohtulahendit, mis siia täis selguse tooks (22/5 ning juhi ja sõiduki definitsioon).
Kui keegi oli seadusesilma määratud karistusega nõus ja ära maksis, siis see veel ei tähenda, et kohus oleks sama meelt (aga enamasti (jaaa mitte alati) siiski kohus arvab mundrimehega ühtemoodi)

Viimati muutis Madlobster, 18 Mai 2018, 12:39, muudetud 1 kord kokku.


Tsiteerides "klassikuid". "Mitte keegi ei saa mul keelata LS-i tõlgendada nii, nagu mina seda soovin."

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”