Sidesüsteemid mootorrattal

Kasutaja avatar

srx
Tsikkel: VX800, CB600F, R6, GS500
Tänanud: 12 korda
Tänatud: 23 korda

Re: Sidesüsteemid mootorrattal

Lugemata postitus Postitas srx »

Cardol äppi kaudu võimalik muuta, kui vaikseks muusika tõmmatakse. Ma pole proovinud seda muuta aga seda võimalust seal nägin.
Hammastatas ülevalt nurgast ja siis Audio settings. Seal all on.

Screenshot_20180522-124024.png

Mis muidugi negatiivne on, on usb pesa.
Minu Packtalk Bold läks garantiisse juba teisel laadimisel, sest microUSB pesa tuli seadme küljest lahti.
Hiinakaid olen igatpidi loksutanud ja lollusi teinud paari aasta jooksul. Pole kunagi pesade/pistikutega probleemi olnud.

Heli muidugi on hiinakatest oluliselt parem. Dünaamiline helitugevus on ka suur pluss.
Samas intercomi ja telefoni vaheline bluetooth sideulatus on hiinakatel (oluliselt) parem. Hiinakaga võisin jätta telefoni ratta lenksule ja minna tuppa ja side endiselt olemas, muusika mängib.
Cardoga on nii, et kui antenn püsti pole, siis isegi postkasti juurde seisma jäädes ja rattast paar sammu eemale astudes on sidega probleem, kui intercom jääb kiivri valele küljele. Kui antenn püsti tõsta, on natuke parem aga ikka oluliselt kehvem kui hiinakatel.

Samal ajal on kahe sõitja vaheline side parem kui hiinakatel. See levib mõnevõrra kaugemale aga mitte teab mis kaugele. Heli hakkab mingil hetkel kehvaks muutuma ja selgelt on kuulda häireid. 1km tundub ebareaalne, vähemalt Saaremaal orienteerumisel hakkas juba mõnesaja meetri peal probleeme tekkima, otsenähtavusega. Poole kilomeetri peal on juba suht lootusetu omavahel suhelda (mõlemal antennid püsti).
Väga palju oleneb ka sellest, kas pea ja kiiver (või kaks pead ja kiivrit) jäävad seadmete otsenähtavuse vahele või mitte.

Hiinakatega hakkas juba üle 100m kahtlaseks muutuma (lubatakse ka kilomeetri kanti).

Kui liikmeid oleks rohkem ja DMC relay töötab, siis ilmselt toimib paremini niikaua kuni kuskil ei teki sõitjate vahel väga pikka vahet.
Hetkel ei ole proovinud rohkem kui kahekesi.

See on minu kogemus Packtalk Boldi osas.

Kokkuvõttes leian, et hiinakad on hinna/kvaliteedi suhtelt oluliselt paremad. 60€/paar vs 250-300€/tk. Ühe Cardo raha eest saad osta vähemalt 4 paari hiinakaid (8tk).
Kuid teisest küljest on Cardol ka palju häid omadusi, mida hiinakatel pole. Kui on soov rohkem kui kahekesi koos sõita/rääkida, siis hiinakad üldjuhul ei toimi või on neid väga ebamugav kasutada.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”