[u+] Kui ohtlik täpselt on mootorrattaga sõitmine?


Rasmusk
Postitusi: 214
Liitunud: 16 Apr 2015, 22:35
Tsikkel: Honda VFR1200x DCT Crosstourer
Tänanud: 12 korda
Tänatud: 23 korda

Re: [u+] Kui ohtlik täpselt on mootorrattaga sõitmine?

Lugemata postitus Postitas Rasmusk »

M.T. kirjutas:
Spoiler
Rasmusk kirjutas:
  1. Ma ei ole väitnud, et ma vahin vastutuleva sõiduki tulesid. Ma tõin välja selle, mida ütleb liiklusseadus.

  2. Ma ei ole väitnud, et vastutuleva auto tuled valgustavad ka piisavalt sinu teed? Kustkohast see nüüd tuli?

Üldiselt ma austan teisi liiklejaid ja kui minu kaugtuled teisi pimestavad ja sellest ka märku antakse, siis lülitan ka lähituledele ümber. Kui ma ei tunne ennast turvaliselt ja sõidan nn "tuledest ette", siis ma saan vähendada sõidukiirust. Maksimaalne lubatud sõidukiirus ei ole maksimaalne kohustuslik sõidukiirus.

Libeda- ja pimedakoolitusel võib igasuguseid asju väita. See, et seda väidab autokool, ei tee seda kohe tõeseks. Kõik võivad eksida.

  1. Sa tõid välja Liiklusseaduse ja väitsid, et uusi liiklejaid õpetatakse liiklusseadust rikkuma. Samas pole sinu poolt väljatoodud seaduses kusagil kirjas, et 4-realisel ei tohi kaugtuledega sõita. Seega millel põhineb su väide, et Liiklusseadust rikutakse? See mitu sõidurida teedel on, ei oma tegelikult üldse mingit tähtsust. Tähtis on see, et vastutulijat pimestada ei tohi. Seega kui sa vastutulijat ei pimesta, siis mingit seaduse rikkumist pole. See kas pimestatakse või mitte, siin võib jällegi lõpmatult vaielda. Vanakooli mehed ütlevad üldse, et kaugtuledelt tuleb lähituledele üle minna u. 200m enne vastutulijaga kohtumist. Vist oli isegi kunagi õpikus selline soovitus. Samas tänapäevaste tuledega on see 200m ikka liiga lähedal juba. Mind isiklikult 4-realisel vastutulijate kaugtuled ei häiri, sest ei vahi neid ja näen enda sõidusuunda väga hästi. Aga eks inimesi on erinevaid ja võimalik, et näiteks prillidega on see efekt ka teine.
  2. See käis tegelikult Urmase jutu pihta, sorry eksituse pärast :bsmile:

Täpselt nii. Igal pool võib kaugtuledega sõita pimedal ajal, kui sa teisi liiklejaid ei pimesta. Paraku ei saa mitte sina otsustada pimestamise üle, vaid seda otsustavad teised liiklejad. Kui teine liikleja annab sulle märku, et sinu kaugtuled teda pimestavad, siis on nii ja tuleb tuled lähituledele ümber lülitada.



Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Uudiseid ja teateid kogu maailmast”