[u+] Kui ohtlik täpselt on mootorrattaga sõitmine?

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Postitusi: 7185
Liitunud: 29 Jaan 2011, 11:52
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Asukoht: Harjumaa, Saue vald
Tänanud: 1853 korda
Tänatud: 511 korda

Re: [u+] Kui ohtlik täpselt on mootorrattaga sõitmine?

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

M.T. kirjutas:
Spoiler
urmas66 kirjutas:

Ei saa aru sellest ,et ära vaata.Kuhu ma siis vaatama pean? Paremale metsa või? Meie tavalistel teedel ja nendel 100+km-l neljarealisel ei ole see mööda vaatamine peale üksikute lõikude eriti nagu võimalik. Teed kuhu sõidad peab ikka vaatama,muidu lõpetad lepikus. Ja kui keegi üritab mulle sel ajal silma tulistada,siis lasen vastu. Kui ära ei vaheta,siis paneme mõlemad üksteisele vastu bansaid? Õnneks neid satub ikka väga harva,kes PÕHIMÕTTELISELT ümber ei lülita,sest KOOLITUSEL NII RÄÄGITI. võibolla see koolitaja oli pime ja teda ei sega vastu sõitvad kaugtuled.

Just, teed peab vaatama, nagu sa ise ütled. Vaata enda ees olevat teed, mitte vastusõitja tulesid. Tavateedel üksteisele täistuledega vastusõitmisest ma ei räägigi. Aga kui sa väidad, et 4-realisel pole võimalik vastutulijast mööda vaadata, siis tekib mul küsimus, kas sa vaatad enda ees olevat teed või vastassuunas sõitjaid? Sõiduradade vahe on ikka päris suur ja kui su pilk on sinna, siis enda ees olevat teed sa ei jälgi. Mis vastutulijate tulede vahtimisse puutub, siis paljud teevad seda endale teadvustamata. Olen ka ise selline olnud.
Näide elust enesest, ma sõidan näiteks Peterburi trassil küllalt tihti täistuledega, ka Pärnu omal ja vastutulijatest vilgutajaid on mõned üksikud, teisi see ei häiri. Kuidas selle pimestamisega siis on? :roll:

Ma olen täheldanud seda,et kui ma ka eraldusribaga teel täied peale tõmban,siis peale mõne üksiku(sina siis võibolla?) kustutavad täied ära.Ilmselt siis minu tuled on neile pimestavad? Minu auto vahetab ise ära ja ma arvan,et insenerid,kes selle süsteemi on väljamõelnud,ei ole küll lollid,et see just sellise tundlikusega tehti. Ma ei ole liiga vara vahetaja kunagi olnud,aga mul on korras silmanägemine ja mind pimestab ka kõrvalt tulev valgus.Samas preguse auto(Ja tsiklil nüüd ka) LED tuled on vägeva valgusega ja saab ka 110 alas vabalt lähidega sõita. Teglikult süsteem tõstab natuke lähitulede vihku kiirusel üle 100,kui teisi autosid ees pole.
Ja nüüd on mul tsiklil ka selline pakett,et ma ise vahetaks ka enne ümber, kui see kõik mulle silma säraks. Xenon lähituli ei pimesta kedagi ja kordagi pole vastutulijad vilgutanud,aga xenon täied on valusad.



Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Uudiseid ja teateid kogu maailmast”