Prillidega sõidueksamile?

Kasutaja avatar

Teema algataja
gitane
Postitusi: 5
Liitunud: 16 Mär 2014, 14:33
Tänatud: 1 kord

Re: Prillidega sõidueksamile?

Lugemata postitus Postitas gitane »

Siin tegelikult seaduses auk sees:

Liiklusseadus (LS) § 101 näeb ette tervisekontrolli. Sama § 101 lõige (10) jällegi ütleb "Mootorsõidukijuhi ja mootorsõiduki juhtimisõiguse taotleja tervisekontrolli tingimused ja korra ning tervisenõuded, sealhulgas meditsiinilised vastunäidustused, mille korral mootorsõiduki juhtimine ei ole lubatud, kehtestab Vabariigi Valitsus määrusega." See sama määrus annab ette nägemise piiri "korrektsiooniga (vajaduse korral korrigeerivate läätsedega) nägemisteravus mõlema silmaga koos nägemisel ei tohi olla väiksem kui 0,5".

Ehk silmanägemine (ilma, koos prillidega või koos läätsedega) kahe silmaga koos nägemisel peab olema vähemalt 0,5 (rahvakeeles 50%). Mõõdab terviseteenuseosutaja (arst).

Liiklusseadus näeb ette, et kui arst näeb vajalikuks, siis näeb ta ette juhile piirangu või erilise kohustuse (ehk siit see "juhiloal on prillid"), et see 0,5 saavutada.

Olukord, kus inimesel on kerge miinus (näiteks -0,5 mõlemal silmal) ei pea tegelikult arst sulle neid prille (või läätsesi) kohustuslikuks keerama.

Probleemne on lihtsalt ameti tõlgendus sellele kõigele - kui kohustuslik ei ole, siis ei TOHI... :wack: :wack: :wack: (samas kõik tunnistavad, et kui eksamineerija ütleb, et minu prillid on moe pärast ja selge klaasiga (ilma korrektsioonita), siis keegi midagi ei ütle. :ner:

..ja siis see, et see kõik on kirjas mingis ameti sisemises salajases dokumendis..

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”