Soome tsiklimehed


Loadära
Postitusi: 471
Liitunud: 04 Okt 2005, 00:35
Asukoht: Sadulas: Keila-Kadrina
Tänanud: 33 korda
Tänatud: 127 korda

Re: Soome tsiklimehed

Lugemata postitus Postitas Loadära »

Ahoi,

kuna pendelmigrandi elu viimasel ajal jälle rohkem Soomes, kui Eestis lubab olla...siis ilusate ilmadega loomulikult endalgi jälle kaherattaline kaasas.
Ning kui nüüd nädalavahetusel, eriti laupäeval, oli nii luks modrailm, et lihtsalt ei suutnudki tööle minna, nagu algselt plaanisin...vaid hoops õng seljakotti ja üle hulga aja pisut väljapoole Helsinkit jäävat Soomet ka avastama. Lihtsalt vaatasin kaardilt, mis võiks olla enamvähem normaalne nädalavahetuse trip, samas väikese landiheite võimalusega, ning nii saigi selline vahva sõõr, et pikki sirgeid vältides, eranditult mööda väiksemaid kurviteid Olkiluotosse välja, siis tasapisi allapoole tagasi Rauma, ranniku/saaristo teid pidi Uusikaupunkisse, kuhu jäin siis ka mingisse lambi hotelli öömajale (...et pisut sai ka ööeluga tutvuda jne :P ). No ja siis pühapäeval Uusikaupunki saaristos väike kalapüük, kuniks tervis taas hindele hea...ning hilislõunal, mööda vahvaid väiketeid, õhtuks ilusti Helsinkisse tagasi.

Kokku siis selline 700 km sõõr ja kõik olekski justkui viimase peal...kui vaid ei oleks olnud ühte suht ebameeldivat vahepala. Mille eest ma mõtlesin siis teisigi siin hoiatada, kuna see asi juhtus tegelikult ikka väga lihtsalt ja lollisti. Ühesõnaga oleks võinud Hki MP messil ikka pikemalt poliisi boksi juures ka peatuda ja pisutki meelde jätta, millega nemad siis kah algavale hooajale vastu lähevad, ning tõenäoliselt oleks alljärgnev seik olemata jäänud.

Lühidalt, kui te näete sellist, ülikoleda esitulega valget mootorratast oma tahavaate peeglist juba pikemat aega järgi sõitmas...siis ärge jumala eest arvake, et see on keegi teine, tavaline motoentusiast ja võiks koos pisut reipamat sõitu teha vms:

triumphcensored.jpg

...sest eks ole, mida pisikesest, pisut vibreerivast tahavaatepeeglist sõidu ajal suht võimatu eristada on, on kõikvõimalikud radarid ja lidarid ja siis loomulikult pisikesed tulukesed, mis tarvidusel kohe koledasti sinipunaselt sähmima hakkavad :/

Ehk minu puhul oli asjade kulg umbes järgmine: sõitsin mööda suurt teed Raumast Turu poole välja, et mingid kilomeetrid hiljem väiksemale (Pyhäranta vms?) rannikuteele ära keerata. Suurel teel ennem ärakeeramist märkasin toda koledat esituld siis esmakordselt, siis veel auto või paari jagu tagapool. Mõttes muigasin veel, et kas tegemist on mingi rõveda maksirolleriga või mis aparaat see nii rüübe välja näeb. Kuid väiksemal teel märkasin uuesti, et tegelane on vaikselt lähemale tõmmanud. Kuna seal oli veel asustust märgata, siis sõitsin vb selline 60-70...aga kui paar km oli sõidetud ja parema nähtavusega maanteelõik tekkis, ning mingit muud elu ka tee äres ei täheldanud,siis otsustasin eesolevast autost mööda sõita. No et suurusjärk sada tundus ilusa ilma ja hea nähtavusega antud teele palju paslikum kiirus olema, kui 60kmh miski auto taga tiksuda. Ja kui ongi mingi kohalik, kes sappa sõitis, et teise motomehega koos kurve painutada vms, ehk siis tuleb järgi...ja võibolla pigam sõidab eeski, kui teed hästi teab. Aga oh ebaedu, seda see motomunn ainult oodanud oligi, sest järgi ta tuligi, kuid sedapuhku juba värvimuusika saatel. Ning peale pisikest eelmängu, et miks mul taga üks suunatuli katki ja rehv keskelt üsna kulunud...serveeris siis "pearoa", ehk et antud teelõigul on jätkuvalt 60kmh piirang, kuid minu kiirus olla möödasõidul kahjuks täpselt sajani küündinud, ning kui sellest isegi 3kmh mingi "vikamäära" maha arvata, jääb ikka üle 30kmh ülekiirust alles, mis on "törkeä liikkenevaara toisien turvallisuudelle" vms, ning et asja tuleb edasi menetlema juba suuremat sorti trahviprinteriga autopatrull. Ja mõni aeg hiljem oli vaatepilt siis selline:

poliisi2.jpg

Ühesõnaga ei midagi ilusat. Sest trahvinumbrid, mis paberile said, tõmbasid küll suunurgad üsna alla...aga kõige hullem veel see, mis eesoleva tööperioodiga hästi kokku ei taha sobida: nimelt alates eile õhtust siis ( kuid et saaksin ikka koju ära sõita, jäeti siiski pühapäevaks veel kehtima!?) on mul väidetavalt seal maal "ajokielto", mis peaks kehtima siis poolteist kuni kolm kuud. Kui kaua siis täpselt, otustab paari nädala pärast peamaja. Soovitati vaid mingi "halakiri" sinna edastada, kui lühemat sõidukeeldu tahan, ning ühtlasi oma load sinna viia...ning eks vist tulebki nii teha, kuna tööasjad mind ikka enamus suve siinpool lahte veel hoiavad?

Vot sellised lood siis. Pikk jutt sai, aga äkki vähemalt kellelegi tulevikus abiks, kui siinpool paarutada plaanis :)



Suzuki DR350- metsa all mähib küll...Triumph Street Trippe"R"- tsivilisatsioonis käimiseks :)

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Regionaalsed teemad mootorratturitele”