Dual Sport kiivrid → Caberg Tourmax

Kasutaja avatar

Ovarod
Postitusi: 65
Liitunud: 29 Juul 2012, 17:42
Tänatud: 8 korda

Caberg Tourmax

Lugemata postitus Postitas Ovarod »

Annan ka oma arvamuse Caberg Tourmax'i kohta. Sõitnud sellega kolm hooaega ja selle ajaga üle mitmekümne tuhande kilomeetri nii maanteed, kruusa, kui ka kehvemaid metsateid; nii vihma kui päiksega. Hind oli u 200€ Louis'ist.

Erinevalt eelnevate kirjutatajatega, minu peale sobib. Suu ees on veel avatava kiivri mikker ja ei ole seal see lõug ega suu vastas, vaid mahub ilusti ära. Avamis ja sulgemis mehhanism töötab siiani laitmatult ja pole mingeid probleeme olnud. Samuti päiksevisiir tuleb ilusti silme ette kuigi võiks natukene sügavamale alla ulatuda, ei ole sealt alt veel päike mulle silma paistnud. Sena komplekt on küljes ja paari päeva kohendamisega said kõrvaklapid, mikker, juhtmed ja seade ise ilusti kõik paigale ja seni kasutanud üle aasta ilma kiivrisukata ilma probleemideta. Umbes kuni 70km/h kannatab sõita avatud lõuaga, üle selle läheb tuuletakistus liiga suureks ja tahab pead kuklasse kerida. Kiivriga kaasa tulnud Pinlock on algusest saati küljes olnud ja algul hoidis ilusti ka miinuskraadidega aeglaselt võsavahel visiiri puhtana, nüüd enam mitte nii väga ja tegelikult vajaks ilmselt hiljemalt ca iga 2 aasta tagant välja vahetamist. Vaateväli on märgatavalt suurem võrreldes eelmise ilma nokata ja avatava lõuata tavalisel HJC kiivril. Teoreetiliselt peaks ka see olema kasutatav krossiprillidega, aga pole ise seda proovinud

Kehvadest pooltest aga näiteks teatud tuule nurga alt on hakanud noka kinnitus ühelt poolt loksuma ja vibreerima. Lärmi on ikka omajagu, aga selle vastu on mul aidanud kõrge tuuleklaas veel lisa tuulesuunajaga. Kui tuul läheb otsaette või üle pea on suht rahulik, kui lõuga või visiiri, siis on suur vibra, aga see vast iga kiivriga.
Kõige kehvem osa minu arust selle kiivri juures on sisuliselt olematu tuulutus. Kohati on küll selline tunne, et kas ventilatsiooniavad on umbes või, mis värk on. Sooja ilmaga aeglaselt põristada on suht piin. Ei oskagi selle kohta midagi rohkem öelda, kui see et aeglasemalt sõites on mul enamus aega visiir täiesti avatud ja silmade kaitseks päiksevisiir.

Kokkuvõttes minu arust :
+Odav hind
+Kõik olemas, ehk päiksevisiir, avatav ja nokk
+Töötav kaasa tulnud Pinlock
+Minu peakujule sobiv sisemus
+Ühe käega lihtsalt avatav lõug ja päiksevisiir

-Olematu ventilatsioon
-Müra
-Päiksevisiiri ulatus

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”