Soome tsiklimehed


Loadära
Postitusi: 471
Liitunud: 04 Okt 2005, 00:35
Asukoht: Sadulas: Keila-Kadrina
Tänanud: 33 korda
Tänatud: 127 korda

Re: Soome tsiklimehed

Lugemata postitus Postitas Loadära »

Nojah, mul taheti igaljuhul ikka kohe seal autos see trahvi rahaline pool välja rehkendada. Eelnevalt tulistati veel printerist emakeelne (valida oli neil seal ikka üle kümne variandi, hiina keelest tsehhi keeleni vms :) ) tutvustav tekst välja, millega ma arvestama pean ja millest ma loobun jne, seal kohapealsel trahvimenetlusel. Ja seal siis sissetulekut puudutav rida oli umbes selline, et andmeid võrreldakse tuludeklaratsioonil esitatutega ja kui ilmneb olulisi erinevusi, st. üle 20-25protsendi, määratakse rahatrahv viimastele andmetele vastavaks. Seega päris lausflööti seal panna ei söendanud, vaid ütlesingi sellise pisut "ümmarguse" ja veerandi võrra vähema vastuse, ehk siis palk varieerub, aga umbes 2000€ (neto) peaks aasta lõikes keskmine olema. No ja kui veel üks alaealine laps koos lapseema kuidagi seal "ülalpeetavate" lahtrisse märkitud sai, moodustus umbes järgmine tehe, et 24 "päivamäära" annab 552€, pluss mingisugune minule arusaamatu "rikosuhrimaksu" (mingi krdi imelik, nagu enda sooritatud kuriteoohvriks langemise maks? :mrgreen: ) 40€...ehk siis kokku 592€.

Seega päris arvestatav summa siis ikka, kui arvestada, endalgi viimase taasaaktiivse (no ikka selliste 20tkm, või pigem pealegi hooaja kohta) motoviisaastaku raames kaks täiesti sarnast ületamist fikseeritud, ja siis olid tagajärjed sellised:

2014 Portugalis, Lissabonis, kui mingist veokilogust mööda kiirendasin, sattusin asulaalas +36 radarisse, ning trahviks koha peal 120€ (hoolimata "lisaloost", et mul tegelikult lube polnudki esitada, kuna need olid eelnevalt, suht reisi algfaasis Barcelonas koos tengelpungaga tuuri pandud...no lihtsalt usaldati, et ju siis on, kui kodunt ikka nii kaugel on kaherattalisel)

ja nüüd eelmine aasta Eestis, kui Tarvajahi nimel garaazi kiirustades Tallinnast Keila poole Hüürul liiga "vabahooga" allamäge 50 alasse veeresin ja isegi 38 ülekilomeetrit suudeti "ära fikseerida". Aga kuna Eestis oli kümmekond aastat puhast lehte igal rindel ees, siis piirduti ka miinimumi, elik 120€ (hoolimata, et siiski näppu viibutati ka ülevaatuse kohalt, kuna see oligi viimati 2014 tehtud...sest see Bandit oli mul kolm hooaega üldse mööda euroopat siin-seal vedelenud, aga vahepeal Eesti sattumata)

...ühesõnaga nii vaadatuna on siis Soome ikka motoentusiastile oma 5x kallim riik, võrreldes vähemalt muu euroopa "arengumaadega": trahvid korda viis, modra hooajakindlustus pigem neljakohaline number...samas head sõiduilma vb selline paari kuu jagu ongi!? Ei muud, kui müts maha siis põhjanaabrist motoentusiastide ees!

Suzuki DR350- metsa all mähib küll...Triumph Street Trippe"R"- tsivilisatsioonis käimiseks :)

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Regionaalsed teemad mootorratturitele”