Mootorrattur selgitab: 7 asja, mida tavaliikleja meie käitumisest peaks teadma

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Postitusi: 7200
Liitunud: 29 Jaan 2011, 11:52
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Asukoht: Harjumaa, Saue vald
Tänanud: 1859 korda
Tänatud: 517 korda

Re: Mootorrattur selgitab: 7 asja, mida tavaliikleja meie käitumisest peaks teadma

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

Võib olla ma olen imelik,aga enamuse nende artiklis mainitud asjadega pole rattaga sõites kokku puutunud või pigem olen,aga need pole mind küll kunagi sel moel häirinud.

Kui keegi takistab ummikus liikumist,siis seda saab ta teha kõigest hetke(mööda lähen kas või teiselt poolt,aga lähen ikka) ja selliseid on ka mujal maailmas ette sattunud.
Olles palju just Tallinnas autoroolis ei saa aru ratturitest,kes ei suuda ummikus(eriti kuumaga) autodest mööda kulgeda.

Kurvi taga olev sebra on küll vist pastakast välja imetud probleem. Kui oled nii suures kaldes,kuskil 50-ne alas,et hoogu maha võtta ei suuda,siis ilmselt sõidad liiga kiiresti või ei oska üldse veel sõita. Linnavahel kallutad nii ainult järsul pöördel ristmikul ja pigem aeglasel kiirusel, aga mitte lauges kurvis.

Joonele panijate vastu foori tagant startimisel piisab esimesega järsemalt peale keeramisest ja siis VÕIB ju ka ise tagasi anda,aga mis seal halba on,kui keegi tahab natuke teravust oma ellu :D Ja nagu eespool mainitud,kui lähed autode ette,siis kao sealt ka nagu s**t ihust,mitte ära jää uimama,mida kahjuks juhtub üsna tihti.

Järsk kõrvalepõige on ka selline natuke ülevõlli teema,no ei ole meil tänavad ja teed nii ligased,et peab slaalomit laskma.

Prügi on meil jah mingil määral teema,aga mitte nii, et seda kõik juhid teeks ja rattureid pilluks.Üldiselt pigem ikka harva satub seda nägema. Samas olen ka ühele tegelasele koni foori taga seistes tagasi viinud ja öelnud,et "vabandust teil kukkus midagi maha" ja see võeti porisemata vastu.

Maleruudus(nagu seal pildil) sõit väikeste vahedega linnavahel tavaolukorras on sama ohtlik,kui igas muus olukorras pikivaheta sõit. Kui olete ühes pundis ja teate oma oskusi,siis võib seda teha,aga tundmatute tegelastega lihtsalt tänaval maleruutu sõitma hakata pole küll mõistlik.

Ainuke mõistlik punkt on parkimise mainimine,et ruumi kokku hoida,aga seda peaks eelkõige parkimise korraldajatele(ja ka rattureile),mitte autojuhtidele selgitama,et seda ka aktsepteeritaks,mitte ei tehtaks kõnniteel parkimise eest trahvi. Mujal maailmas on palju 2 rattaliste parkimis kohti,aga meil peale Ülemiste keskuse kohe ei oska öeldagi,kus veel need maha märgitud oleks.

Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Uudiseid ja teateid kogu maailmast”