Sidesüsteemid mootorrattal
-
- Tsikkel: DL1000 / KTM 690 / Beta 125
- Tänanud: 20 korda
- Tänatud: 43 korda
Re: Sidesüsteemid mootorrattal
Ain kirjutas:randel kirjutas:Üldiselt piirdub Packtalki leviulatus minu kogemuse põhjal 400-500 meetriga või otsenähtavusega, aga olen reaalselt kogenud kuskil Usbeki kõrbes, kus sõber jäi tanklasse maha ja reaalselt rääkisime paari kilomeetri jooksul enne kui side katkes. Täpset vahemaad ei taibanud vaadata. Nii et lubatud 1 miil pole küll ulme, aga eeldab ilmselt väga soodsate tingimuste kokkulangemist.
Pange tähele et juhendites ja toote tutvustustes räägitakse leviulatusest KUNI.
"Up to 1600 meters (1Mi) in perfect condition, but will get you close to 1000 meters in real life conditions, About twice as much as the competition"
No ei tea. Minu mälu järgi pidid DMZ mode sõitjad nagu majakad olema mis aitavad igaüks signaali edastada. Käisime siin hiljuti nädalasel reisil. Viiene punt, kõigil samal ajal soetatud Cardo PackTalkid viimase firmwarega. Kui sõitsime näiteks 5 ratturit 500m sees ning tee vähegi käänulisemaks läks ja kõigil ratturitle oli silmside olemas eelmise/järgmisega (vahema 1/3 ideaalsest rangest) siis vahel viimased kaks kuulsid vaid hakitud teksti. Tihti oli ka nii, et olenemta järjekorras hea nähtavusega teel väikeste pikkivahedega vahel mõni isik ei kuulnud teise juttu samas ülejäänud seltskonnaga kõik ok ning teisel jälle vastupidi. Samas oli ka juhus kus üks sõitja pani ees jugama ja võis olla kilomeeter + vahemaa (ei olnud silmsidet) kui juba minu taga olev rattur kuulis teksti ja mõni hetk hiljem jõudis ka minu kõlaritesse ees ootava sõbra jutt. Ehk siis suht kaootiline.
Minul endal viskas see kord paaril korral ikka närvi nii mustaks, et vahepeal lükkasin seadme välja ja sõitsin 100+km ilma seltskonnaga suhtlemata. Inimesed kuulsid mind aga mina neid mitte. Kuulasin muusikat aga vokalisti sõnadest aru ei saanud. Kaaslaste jutt oli tuvastatav, sain vahel ka aru kes räägib aga kõne oli justkui õrnal paigast ära keeratud vaiksel raadiokanalil.
Vist täheldasin ka mingi seaduspärasus, et peale tankimist kui kiiver/seade jäi päikese kätte siis tekkisid anomaaliad. Vahepeal sõitsin terve päeva 8-10h ja polnud probleeme. Kiiver peast ja peale tankimist jama. Algul arvasin, et klappide juhe jebib ja kiskusin voodrit lahti, ühendasin kokku lahti kuid ei midagi. Esimesel korral justkui aitas aga hiljem mitte. Kolmel korral täheldasin, et kui jäi päikese kätte 10-15min ja hiljem sõitma hakates sai tuult ja jahtus maha(?) ning hakkas tööle. Hiljem viskasin jope vms peal või võtsin kiivri sisse kaasa.
Igati tänuväärt seadmed kui töötavad aga sellel reisil tahtsin mitu korda lutsu visata. Garantiisse pole ka mõtet saata vist kuna see ei olnud reprodutseeritav viga (peale reisi pole olnud aega mässata - päikse kätte jätta ja vaadata mis juhtub). Vahel töötas päeva, poolteist 16h probleemideta jutti ja siis pani iga pausi ajal villast. Eelmina aasta kui olid probleemid siis öeldi, et kui viga ei suudeta reprodutseerida siis tehasesse ei saadeta ja kui lähebki siis 2 kuud vähemalt oled ilma seadmeta.
Teistel selliseid jamasid ei olnud. Oli ainult helitugevusega probleeme. Et vahel keeras muusika või kõne liiga valjuks või madalaks ja siis ei taastanud esialgset taset. Ise lükkasin endal dünaamilise helitugevuse välja ja ei kogenud neid probleeme. Eelmisel aastal vana firmwarega oli küll vahel nii, et kui muusika mängib, kõne või vestlus tuleb sisse ja tõmbab muusika vaiksemaks siis vestluse lõppedes ei taasta 100% eelnevat heli tugevust. Rullikust peale keerata ka ei kannatanud.
Muidu kiiduväärt asjad. DMZ sees siis hooaja esimesi ühissõite ja nii kui toast välja jõudsin kuulsin kiivris juba tuttavat mula.
PS! Ilma Cardota sellist 500-650km päevas reise sellise pundiga ette ei kujutaks.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.