[U+] Mootorrattad ühissõidukiradadele, tehnilisest ülevaatusest võiks loobuda...

Kasutaja avatar

StreetMoto
Kaupmees
Postitusi: 2454
Liitunud: 04 Okt 2004, 15:51
Asukoht: Tallinn, Hiiu/Pääsküla
Tänatud: 192 korda
Kontakt:

Re: [U+] Mootorrattad ühissõidukiradadele, tehnilisest ülevaatusest võiks loobuda...

Lugemata postitus Postitas StreetMoto »

Mõtlesin pikalt, kas kirjutada või mitte ja lugesin läbi juba hommikul algse artikli ja praeguse inimeste teadlikkuse taseme juures on TÜV lausa hädavajalik. Täpselt sama hädavajalik on TÜV teostajate koolitamine sellisele tasemele, et kontrollitakse tehnikat, mitte ei norita mõttetuste kallal. Olen seda isiklikult teinud juba 4 aastat ja läbi on käinud sadu TÜV teostajaid. Põhirõhk on olnud tehnika kontrollil, sest uusi rattureid tuleb peale nagu seeni pärast vihma. Praktika näitab, et üsna märkimisväärne osa sõitjatest ei oma õrna aimugi elementaarsete sõlmede kontrollist ja seisukorra hindamisest. Sisuliselt kasutatakse tsiklit nagu tänapäevast autot, kus ainult istustakse rooli ja kulgetakse hooldusvälpade vaheline aeg, sest asjad ju kestavad kauem kui hooldusvälba periood. Autol ei pea pingutama ketti, klotsid kestavad ka 50-100 tuhat, amordid ei leki või vähemasti ei avasta enne kui läbi hakkab lööma ja rool ka tavaliselt loksuma ei hakka jne.

Tsikkel: regulaarne ketipingutamispuudulikkus, metall vastu metalli piduriklotsid, lekkivad amordid, lenksulaagri loks selline, et igal pidurdusel käib hele plaks läbi, rehvirõhud 50% ettenähtust jne - see on igapäevane praktika. Mis ülevaatuse keelamisest saab rääkida, kui sõitjad ise ei oska midagi vaadata ega tunnegi huvi ??? Mina isiklikult asendaks ülevaatuse mõttetuse teema ülevaatajate veelgi sisulisema koolitusvajaduse teemaga.

Aga eks ta nüüd fleimiks ära läheb, sest ühes teemas räägitakse, et paista paremini välja, pane erksad riided selga jne ning teises teemas propageeritakse mittekelleleginähtavaid tagaratta suunas näitavaid suunatulesid. Olen nõus, et peab olema ümberehitamis- ja tuunimisvõimalus, kuid tehniline seisund ja liiklusohutus ei tohi selle all kannatada. Kui ei suudeta järgida elementaarseid nõudeid, siis tulebki välja toode, mis on "only for show purposes". Tahad kellelegi näidata, siis viid kaubikus Jõgevatreffi väravasse, nurga taga tõstad välja ja sõidad suure mürinaga platsile ning 3 päeva pärast samamoodi koju tagasi :-)

StreetMotos jätkuvalt soodsad tehingud: Castrol - Elf - Michelin - Bridgestone - Maxxis - Dunlop - D.I.D - JT + iga päev online tellimused erinevatesse Euroopa ladudesse

Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Uudiseid ja teateid kogu maailmast”