Kas Goretex on täna piisavalt hea? → Kas Goretex on täna piisavalt hea?

Kasutaja avatar

KIBU
Tsikkel: 701Enduro, FS450, Te250
Tänanud: 42 korda
Tänatud: 79 korda

Kas Goretex on täna piisavalt hea?

Lugemata postitus Postitas KIBU »

urmas66 kirjutas:
Spoiler

Olgem nüüd ausad,et kallis ei ole eelkõige mitte core-tex pro kangas, vaid Rukka kaubamärk ja veel mõned kaubamärgid,mis teevad 1000-1500+ maksvaid tagisid. Kui sul PEAB olema Rukka või muu must be kaubamärgiga jope,siis on asi selge. Mitte tsikli tagid, samast core-tex pro materjalist, algavad 300-400 kanti hindadega(näiteks kalatstajatele). Ka Rukkal on core-tex pro materjalist tagid,mis maksavad 700 kanti.
KIBU miks pole ükski neist tootjatest teinud vihmakombet core-tex pro kangast,kui see nii super vettpidav ja super hästi hingav?
Core-tex ja muud kangad ei ole minu jaks veekindlad vaid pigem vetthülgavad ja nende eluiga on piiratud(Manufacturer Warranty-Limited lifetime) ,seda ütleb kanga tootja ise ka. Ma ei hakka core-tex kanga toimimise põhimõtet küll nüüd üle jutustama, seda saab igaüks ise googlest vaadata.
Ma ei taha üldse öelda,et need core-tex pro materjalist tagid ja muu pole oma väärtuste kõrgusel vaid seda,et need ei asenda veekindlat kombet näiteks matkal olles,kui peaksid sattuma nädalaks niiskesse-vihmasesse kliimasse.
Eestis niisama sõites ei pea isegi core-tex olema ,et kuivalt koju tagasi jõuda.Iga suvaline vihmamembraaniga varustus peab 3-4 tundi vastu.

Urmas kas sa ei loe teiste postitusi lõpuni? mismoodi sa väidad et ükski tootja ei valmista gore pro materjalist vihmakombesid ja esitad mulle küsimuse, kui ma vaid mõni postitus tagasi panin lausa lingi sellise kombe kohta ja ka kirjutasin et mul on see olemas???

Teistele kes vihmakombet valivad, ütlen, et ma ei ole seda eelmainitud kombet veel vihmas proovinud ja soovitada veekindluse osas ei saa. küll aga olen sellega niisama sõitnud ja hingavuse poolest on ta täiesti teisest puust asi võrreldes tavaliste "kile" kombedega. kuna ma kasutan ka gore prost sõiduvarustust siis veekindlus selle vihmakombe puhul pole minu jaoks peamine. nagu juba eelpool kirjutasin siis vihmakombet kasutan reisidel pigem sõiduriiete puhtana hoidmiseks (kuna määrdumine ja pesemini paistab gore pro veekindlust rikkuvat) ja enda paremini nähtavaks tegemise jaoks kuna sõiduriided on musta värvi ja vihmakombe erksavärviline. siinkohal soovitan ka kõigil vihmakombe valijatel (kes kiirteedele või mägedesse plaanivad minna) vältida musta värvi vihmakaid. meil siin pm tugevat sadu ei esine kuid kaugemal võib olla sadu nii tugev et kiirtee veemöllus ei näe ei sina ega teised peale tulekuma läbi veemassi mitte midagi ja teistele paremini nähtav olla on pea elu ja surma küsimus. sama on mägedes uduga. olen ise sõitnud nii, et tee eraldusjooni eespool paistab 3! autode tuled ilmuvad järsku nagu äsja sisse lülitatuna. sellistes oludes on must kombe väga mööda lahendus.
PS. see sinine Rukka kombe paistab vastutulijatele kas väga nõme või siis meenutab menti, igaljuhul käppa mulle sellega sõites ei visata! :mrgreen:

5248653

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”