CB600FS 04a Käivitub raskelt

Kasutaja avatar

Teema algataja
oopisteinepoiss
Mode
Postitusi: 46
Liitunud: 19 Mai 2018, 17:48
Tsikkel: Hornet, R1
Asukoht: Tööl
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 8 korda

Re: CB600FS 04a Käivitub raskelt

Lugemata postitus Postitas oopisteinepoiss »

Macintosh kirjutas:
oopisteinepoiss kirjutas:

Jahedate ilmadega ei taha ratas enam korralikult käivituda.

Kas see on lihstalt jahedate ilmadega või tänaseks on asjad nii, et külma mootoriga? Sooja mootoriga käivitub poolest pöördest?

Kuna ilmad on meil nüüd juba mõned päevad nagu on, siis võib öelda, et jahedate ilmadega jamab. Alates eelmise nädala lõpust. Ilmselt ei teinud ka head jaanipäeva paiku paduvihmas Tartust Tallinnasse sõit, kui kahepoolne alarm segi läks ja omapäi hakkasid erinevad triggerid vallanduma. Tõmbasin kaitsme välja ja järgmisel homikul tundus, et oli ära kuivanud. Esimesel hommikul läks vb pisut raskemalt, aga mitte nii raskelt nagu praegu. Peale seda oli kõik jälle vanaviisi, käivitus hästi. Nüüd, kui korra käima venitada, et toorega käima jääb, siis läheb igast asendist poole pöördega käima. Ka töösooja mootoriga.

will111 kirjutas:

Aku kohta kuuled kõrvaga. kui on korralikult täis (ehk siis nii nagu koheselt peale laadimist) ja hoiab pinget siis veab starterit teatud kiirusega. kui on tühi/tühjem siis veab üsna ilmselgelt aeglasemalt. mõne ratta puhul on nii, et kui aku piisavalt kiiresti vedada ei jõua siis starter küll veab motot ringi ja justkui nagu peaks käivituma. aga ei käivitu, võid kasvõi pool tundi niimoodi käiata. sellisel juhul üldiselt ei tee muidugi pauku ka. kui see asi on aga kuskil seal täpselt piiri peal siis võib ilmselt ka nii olla, et vahel kuidagi läheb ja vahel mitte.

Eks too tühi aku on samas viimasel ajal kerge tendents vb, et olnud. Kui enne käisin Õismäelt Peetrisse tööle, siis nüüd sõidan vähem kui 10 minutit ots. Ühe korra sain linnas käima lükata, sooja mootoriga läks hästi. Hiljem selgus, et aku - klemm oli lahti tulnud ja seetõttu ei laadinud. Pärast klemmi korralikku ühendamist oli laadimispinge 13.8V, kui tuled välja lülitada. Täistulega oli pinge 13.2-13.3V. Pikemate otstega 100+km ei ole siiani käivitamisega probleeme olnud.. Starter veab mootorit kiiresti.

Ostsin küünlad ära. Lähen hangin veel karburaatorite puhastit ja käivituse spreid. Youtubes on hea troubleshoot'i video. Panen aku ka laadima ja kolmap õhtul selgub kas käivitub.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”