CB600FS 04a Käivitub raskelt


Tsikkelröövel
Postitusi: 1754
Liitunud: 27 Dets 2005, 17:55
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Asukoht: Tartu
Tänatud: 27 korda

Re: CB600FS 04a Käivitub raskelt

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

Ei.
Kui õigesti aru saan, tekkis probleem ikkagi järsult, pärast jaanipäeva vihmast ligedat sõitu. Kõik kulumisest tekkivad probleemid tekivad järkjärgult. Kindlasti mitte mõne päeva või isegi mõne nädalaga.
Aga kuna peategija oli vihm, siis küsin, kas saad ratta kohe pärast käimasaamist täiesti (täiesti: mõtlengi kottpimedat!) pimedasse ruumi käima jätta? Ja siis vaadata, kas mööda küünlapiipusid-juhtmeid käib ilutulestik või mitte? Selline sinakas kuma? Kui jah, on selle põhjuseks ajaga tekkivad mikromõrad küünlapiipude plastikus, mis võtavad niiskuse küll sisse, aga EI LASE seda enam välja piisava kiirusega (kapillaarsus!). Asja teeb hullemaks, kui küünlajuhtme ja piibu ühenduskohas on paigaldatud ettenähtud kummilutid, mis iseenesest peavad takistama vee pääsu vihmas piibu juhtmepessa, aga ülalnimetatud probleemi puhul hoopis takistavad piipe kuivamast. Kui peaks olema see põhjus, võta need lutid ära, vähemalt seniks, kuni kuivaga sõidad! Märgade piipudega paneb osa "sädemest" "vasakule" ja madalal pöördel jääb korraliku sädeme jaoks nähvi väheks, mis lubab omakorda küünaldel märguda ja asjal veel hullemaks minna. Küünalde vahetus... võib parandada asja, aga arvan, et see on praegu pigem kosmeetika, mis varjab tegelikku probleemi. Mõni siin peab mind ilmselt mingiks hulluks füüsikuks, kes ei adu, et tsiklite puhul füüsika ei kehti.... aga proovi. On suur tõenäosus, et aitab.
Esilaternast - kardan, et probleem on pigem juba sünnikoodilt kehvas reflektoris. Ja kui nii, siis pane, mis lamp tahad sinna sisse - valgust ikka ei näita ja vihk on ebamäärane - kauged liiklusmärgid helgivad vastu, aga tee ja teeservad on ikka pimedad. Minu omal on ümmargune vanakooli esilatern metallreflektori ja klaasist hajutiga, tavalise halogeeniga.... annab valgust nagu veduri tuli. Iga kell parem, kui Peugeoti kaks esituld.



Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”