Milline on parimate kaartidega GPS?

Kasutaja avatar

oojamaa
Postitusi: 133
Liitunud: 10 Sept 2012, 22:53
Tsikkel: Honda Varadero XL1000V '07
Asukoht: Tallinn
Tänanud: 28 korda
Tänatud: 24 korda
Kontakt:

Re: Milline on parimate kaartidega GPS?

Lugemata postitus Postitas oojamaa »

Olavi, ma tean mida sa tunned. Mul on koguaeg telefonist väikesed teed puudu ja eriti valustalt annabki see tunda just moto-orienteerumise etappidel. Olen samuti otsinud lahendust/aluskaarti, mis oleks Eesti kontekstis parim. Midagi super head ei ole leidnud.
Maa-ameti topo kaart on asjalik alternatiiv, kuid kibe tõsiasi on see, et tegelikult enamustes metsades ei ole piisavalt levi ning neid WMS topokaarte ei õnnestu teel olles telefoni laadida. Sama kehtib ka Google Mapsi "Satellite view" kohta, mida ei õnnestu alati mobiilse interneti puudumisel telefoni laadida.

Tegin sinu antud esimese punktiga kiire testi oma telefonis olnud rakenduste ning aluskaartidega. Alustades Google ja Here Mapsist, mis mõlemad tasuta ning laialt levinud. Kõrvale võtsin veel tasulised OsmAnd Unlimited ning Locus Map Pro. Tulemused alljärgnevad.

Google Maps. Tavakaart ja satelliidipilt.

Google Maps
Google Maps

Here Maps. Võimaldab Offline vektor kaartide kasutamist. Kohati Here Maps üllatab oma vektor kaardi detailsuse osas. Miinuseks on see, et Here Mapsis ei saa teid "kontrastsemaks keerata". Heledad teed heledal tausta. Night view puhul saab keerata tausta mustaks, kuid teed jäävad halliks. Kontrastsus on madal ja päikesevalguses mootorrata lenksult on kaarti raske jälgida.

Here Maps
Here Maps

OsmAnd. Vasakult paremale aluskaardina offline vektor kaart (Touring view, teed peaksid olema kontrastsemad) -> Offline vektor kaart (tava vaade) -> OsmAnd (online tiles) ehk info tuleb üle andmeside.

OsmAnd
OsmAnd

OsmAndi puhul on võimalik vektor kaartidele peale panna "Overlay map". Täiendava kaardikihina pakub OsmAnd välja, et saab kasutada Microsoft Earth satelliitpilte. Olen seda varianti kasutanud alternatiivina, kui vektor kaart teed ei näita ning kui mobiililevi peaks natukenegi olema, siis olen üle interneti lisaks tõmmanud täiendava ortofoto kaardikihi.
Pildid vasakult paremale: OsmAnd offline vektor kaart -> vektor kaart + Microsoft Earth pool läbipaistvana -> vektor kaart + Microsoft Earth täielikult katmas vektor kaarti.

OsmAnd koos täiendava kaardikihiga
OsmAnd koos täiendava kaardikihiga

Locus Map Pro. Locus võimaldab kasutada enda offline vektor kaarti, tõmmata online OSM kaart ning kasutada ka Maa-ameti WMS kaarditeenust koos omakorda erinevate WMS infokihtidega.

Locus Map Pro
Locus Map Pro

Waze. Waze leiab koordinaatide järgi asukoha üles. Isegi lähedal asuvad järved on kaardil peal. Ülejäänu ümberringi on kõik valge.

Waze
Waze

Regio Eesti teed. Regio äpp ei toeta koordinaatide järgi otsimist. Otsisin lähima küla järgi asukoha kaardilt ning kaardil iseenesest esimesse punkti viiv tee on olemas. Vasakul pildil Regio tava kaart ning paremal hübriid ehk tava + ortifoto.

Regio Eesti teed
Regio Eesti teed

Sygic.

Sygic
Sygic

maps.me

maps.me
maps.me
Viimati muutis oojamaa, 09 Juul 2018, 21:05, muudetud 3 korda kokku.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”