Hälvik- Mootorratturid

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

tuman
Postitusi: 218
Liitunud: 02 Juul 2015, 09:17
Tsikkel: T7
Asukoht: Tartu
Tänanud: 50 korda
Tänatud: 24 korda

Re: Hälvik- Mootorratturid

Lugemata postitus Postitas tuman »

Mulle näiteks ei anna rahu rajaomaniku käitumine kes läks teise mehe tsiklil võtmeid eest kakkuma ja muid imetrikke tegema. Lihtne politseisse helistamine oleks ka ju soovitud tulemi saavutanud, eriti veel kui kõik seda lüket toetavad punktid reeglites kirjas millega seltsimees vabavõitleja ka ilmselt nõus oli enne rajale minekut.
Tundub selline pada sõimab katelt teema kus lihtsalt 2 vähe turskemat sorti egot mängus on.




will111
Postitusi: 5257
Liitunud: 26 Veebr 2012, 02:54
Tänanud: 44 korda
Tänatud: 380 korda

Re: Hälvik- Mootorratturid

Lugemata postitus Postitas will111 »

Kalapea, jah kujutan väga hästi ette seda "järjekorda". KÕik need korrad kui mina olen käinud, on seal kella viiest kohal olnud umbes selline meeletu hulk nagu 3-4 tsiklit. Ülejäänud kaader kas pudeneb siis vaikselt juurde kuskil seal vahemikus 17.30 kuni 18.30...või siis väga kedagi rohkem ei tulegi. Kui tegu on mingite võistlustega siis pole selline aja leidmine aga ilmselt üldse mingi probleem, see lihtsalt arvestatakse ajakavasse sisse ja kogu moos.

Ajakulu? Ühe tsikli mõõtmiseks hinnanguliselt kuskil minut ilmselt. No tegelikult mõõtmise kui sellise peale ilmselt ei kulu sedagi, aga võibolla mingi "tule siia ja tee seda tegevused" võtavad kokku minut või paar ära. Aga mis selle ajakuluga siis on? Kui tahetakse mõõta ja nõutakse normidele vastavust siis tehku seda parem kompotentselt ja enne kellegi rajale laskmist ning otsustavalt. Mitte nii, et ma ostan pileti, laadin tsiklid maha ajan varustuse selga, lähen rajale ja sõidan soojaks ning siis peale paari ringi mingi ametnik tuleb mulle teatama, et kuule ikka ei sobi, sul siin ühel ringil läks üle normi...paki kokku ja mine koju. Krdi haige absurd ju, ma ei saa aru kuidas mõni inimene siin sellest aru ei saa. Mind ei huvita, et kuskilt mingi nurga alt "mingi seadmega" mingil hetkel tagantjärgi mõõdetakse seal midagi välja. Kõik need mõõtmised saab vajadusel teha ära enne rajale minekut ning korrektselt, kasutades kontrollitud seadet, arvestades mõõteveaga, näidates vajadusel ette mõõteseadme paberimajanduse jne. Ongi kogu stoori. Mõõdeseadme saab ka kuskile sinna office juurde välja panna koos väikese kasutusjuhendiga. Igaüks, kes kohale tuleb saab ise mõõtmise ära teha ja veenduda, kas tal on mõtet piletit ostma minna või mitte. Kui tarvis kasvõi paber näpus sealt samast seadmest. Toimivaid lahendusi on mitmeid ja pole just keeruline välja mõelda sellist, mille puhul klient ei peaks tundma nagu talle tahetakse ära panna. Raja omanik võib oma kasutuslepingutesse igasuguseid asju kirjutada, kasvõi seda, et kõik rajal siruli käinud tehnika on peale siruli käimist tema omand. Üks asi on millegi kuskile lepingusse kirjutamine ja teine asi on mõistlik ning jätkusuutlik ärimudel. Neil asjadel tasuks ikka vahet teha.

Kõik see kusjuures ei puuduta üldse asjaolu, et kui tõesti on üle siis on üle. Küsimus on asjaajamise korrektsuses ja toimingute loogilisuses.

Eraldi veel rääkides mürast ja normidest ja sellega seonduvast. Nähtavasti üsna suur hulk selle teema ümber seletajaid isegi ei tea, et müra on selline huvitav nähtus, et tal on omadus liituda, või vahel ka lahutuda. Seda kõike olenevalt müraallikate asukohast, sagedusest, ümber paiknevast, mõõtepunkti asukohast jne. Seega, kui me mõtleme näiteks mingi ringraja ürituse peale pärnu rajal, kus korraga on rajal peenestamas no näiteks 10 tsiklit. Kõik suht üksteise sabas kinni ja kõik annavad täiega kuuma siis mis te arvate, kas selle parve summaarne müratase on kõrgem kui 1,2 või 3 samasuguse masina oma, mis paiknevad näiteks täiesti erinevates raja punktides ja tõenäoliselt ka kiirendavad ning pidurdavad täiesti erinevatel momentidel. Kes tahab täpsemalt näha, mis juhtub kui 10 ühesuguse müratasemega allikat liituvad, võib minna siia ja katsetada http://www.sengpielaudio.com/calculator-spl.htm
Kui nüüd asi korrektne oleks siis peaks pärnus lubatud müratase juskui sõltuma korraga rajal olevate masinate arvust. Kui ei sõltu siis tegelikult teatud juhtudel lihtsalt vilistatakse normidele. Või on võistluste ajal keskkonnanõuded teistsugused kui muul ajal?

Kasutaja avatar

mx77
Postitusi: 8374
Liitunud: 25 Okt 2004, 16:50
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Asukoht: Tallinn
Tänanud: 316 korda
Tänatud: 419 korda
Kontakt:

Re: Hälvik- Mootorratturid

Lugemata postitus Postitas mx77 »

Kalapea kirjutas:
will111 kirjutas:

Just, ja seda tulekski teha. Panna seinale ning samuti tuleb sellised kontrollimised teha ära enne kui rahad makstud ja inimene juba rajale lubatud. Samuti oleks tegelikult inimlikult mõistlik lasta see üks õhtu selle 1 detsibellise üleolekuga ilmselt oma sõidud ära teha ning lihtsalt anda teada, et järgmisel korral pead omal midagi muutma.

Ühtlasi, auto24 võiks tegeleda oma tegemata jäetud töödega! ma olen täiesti veendunud, et raha tuleb neil hästi ja ei saa olla küll mingit head vabandust miks ei ehitata neid projektis ette nähtud müratõkkeid nõuetekohaselt välja. See oleks ju tegelikult korrektne lahendus probleemile.

Kujutad ette seda järjekorda ja ajakulu mis kulub selleks, et kella viiest terve hunnik rattaid enne kassasse lubamist ära peenestada.
Kui tekib kahtlus, et ratas on üle normi, kontrollitakse seda pit lane´il või kutsutakse lipuga maha ja mõõdetakse siis.

Kui on üle pole midagi teha, lööd käbid sumpsi või lähed sinna kus tulid. Mul on peale müravetot killerid kaasas, et selliseid ebameeldivusi vältida.

Willil on alati väga lihtsad lahendused varnast võtta, mis aga toimivad vaid arvutiklaviatuuri taga, mitte reaalses elus.


kalleu
Postitusi: 480
Liitunud: 13 Juul 2011, 00:59
Tsikkel: on
Tänanud: 60 korda
Tänatud: 75 korda

Re: Hälvik- Mootorratturid

Lugemata postitus Postitas kalleu »

Midagi üle mõistuse (kui mõistus just hargivahe kõrgusel ei asetse) seal ka pole.
Piisab kui teha müra mõõtmine võimalikuks ja lihtsaks enne rajatasu maksmist. Sealt edasi on juba sõitja otsustada - tahad kindlust siis tuled kõigepealt rattaga adminhoone juurde, rajatöötaja mõõdab müra ja maksad pärast mõõtmist (kui on normis). Kui oled endas kindel ja ei mõõda ja siis maha võetakse ning järelmõõtmisel on üle normi siis pole ka midagi vaielda ja oled oma rahast ilma. Ma arvan, et sellise võimalusega on kõik osapooled rahul. Ei tohiks ka rajahaldajale üle jõu käia need paar ratast päevas mõõta. Kõigil niikuinii pole vaja.

Kasutaja avatar

TiitX11
Postitusi: 403
Liitunud: 16 Aug 2015, 18:54
Tsikkel: Honda X11; Vulcan 2200
Asukoht: Tallinn
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 10 korda

Re: Hälvik- Mootorratturid

Lugemata postitus Postitas TiitX11 »

Mitu DB on see müra norm? Ma mõtlen tehn. ülevaatust. Kui poeg käis siis oli 4 db üle aga lasti läbi.

Tsikkel pole kunagi liiga võimas...........kui aga on, oled ise liiga vanaks jäänud
Kasutaja avatar

franz125
Postitusi: 3187
Liitunud: 29 Mär 2008, 19:37
Tsikkel: Mitmed
Tänanud: 34 korda
Tänatud: 192 korda

Re: Hälvik- Mootorratturid

Lugemata postitus Postitas franz125 »

See igal rattal erinev aga kui birkal kirjas pole siis vist 85db.

Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju


Loadära
Postitusi: 471
Liitunud: 04 Okt 2005, 00:35
Asukoht: Sadulas: Keila-Kadrina
Tänanud: 33 korda
Tänatud: 127 korda

Re: Hälvik- Mootorratturid

Lugemata postitus Postitas Loadära »

Tuttaval ema on siis äsja sellisesse ebameeldivasse olukorda sattunud! Seega igaks juhuks edastan loo siia ka, kuna siingi Rakvere kandi inimesi omajagu...

Tere.

Juhtunud on natuke halvamaiguline lugu. Täna (21.07.2018) sõideti otsa sõidupealt Rakvere politseimuuseumi ees minu ema Volkswagen Borale. Nii õnnetult, et oled suutnud kõveraks lausa sõita kärukonksu ja puruks stange ja liistud.
Tõenäoliselt ei jäänud sa ise ega ka su tsikkel terveks.

Kõigetipuks olid ka niikõva kuju, et võtsid oma katkise tsikli, istusid peale ja kihutasid minema. Politseisse on tehtud avaldus ja kaamerasalvestised saab hiljem. Anna pigem endast ise teada telefonil 53666450. Kui sind muudmoodi leitakse, on juba halvem.

Tsiklijuht sõitis musta baigilaadsega, seljas must T-särk millel suur pilt rinnal. Kaasas oli ka teine tsiklimees kes oli tsikliriietes.

Kui keegi tunneb ära ennast, või oma tuttavat, siis kirjuta sellest mulle postkasti.

...ja link tuttava Fb lehele:

Suzuki DR350- metsa all mähib küll...Triumph Street Trippe"R"- tsivilisatsioonis käimiseks :)
Kasutaja avatar

rannamees
Postitusi: 906
Liitunud: 21 Juun 2008, 15:42
Tsikkel: FZS 1000
Asukoht: Lääne-Virumaa
Tänanud: 415 korda
Tänatud: 80 korda

Re: Hälvik- Mootorratturid

Lugemata postitus Postitas rannamees »

Loadära kirjutas:

Tuttaval ema on siis äsja sellisesse ebameeldivasse olukorda sattunud! Seega igaks juhuks edastan loo siia ka, kuna siingi Rakvere kandi inimesi omajagu...

Jagasin Rakvere klubi FB lehele, ehk on abiks.

Pilt

reimps

Re: Hälvik- Mootorratturid

Lugemata postitus Postitas reimps »

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/l ... d=83201451

Kolmest juhtumist kaks seotud debiilikuga. Nii tore, et kroomimehed hoiavad tsiklimeeste lippu ikka kõrgel.


will111
Postitusi: 5257
Liitunud: 26 Veebr 2012, 02:54
Tänanud: 44 korda
Tänatud: 380 korda

Re: Hälvik- Mootorratturid

Lugemata postitus Postitas will111 »

"Põltsamaa vallas vingerdab mootorrattur teel, vehib jalgadega ja käitub igal moel väga ebaadekvaatselt" seda vaatepilti oleks tahtnud isegi näha. nagu aru saan siis kõigepealt vingerdas teel (rattata) vehkides jalgadega ja siis vingerdas ratta selga ning pani sellega pauku.

kusjuures huvitav küll, alles oli ju see smash. kuid selle üritusega seoses justkui väga palju mingisuguseid puusse paneku või pilt-eest-ära-peaga sõitmise uudiseid nagu ei tulnudki. (võimalik muidugi ei ma lihtsalt ei pannd neid tähele)
Nüüd aga "härrasmeeste" ehk kroomimeeste üritus ja suur osa sõidab sealt jommis peaga laiali :D kusjuures üsna ilmselge ju, et kontrollitakse ja võetakse maha nagunii


reimps

Re: Hälvik- Mootorratturid

Lugemata postitus Postitas reimps »

will111 kirjutas:

Nüüd aga "härrasmeeste" ehk kroomimeeste üritus ja suur osa sõidab sealt jommis peaga laiali :D kusjuures üsna ilmselge ju, et kontrollitakse ja võetakse maha nagunii

Too mu õelutsev ja kindlasti kadedusest tingitud alatoon oligi :)

Kasutaja avatar

ranel
Postitusi: 3124
Liitunud: 21 Nov 2010, 22:55
Tsikkel: 2x XL600V, DT125R, DRZ-E
Asukoht: Tartu
Tänanud: 63 korda
Tänatud: 325 korda

Re: Hälvik- Mootorratturid

Lugemata postitus Postitas ranel »

will111 kirjutas:

"Põltsamaa vallas vingerdab mootorrattur teel, vehib jalgadega ja käitub igal moel väga ebaadekvaatselt" seda vaatepilti oleks tahtnud isegi näha. nagu aru saan siis kõigepealt vingerdas teel (rattata) vehkides jalgadega ja siis vingerdas ratta selga ning pani sellega pauku.

kusjuures huvitav küll, alles oli ju see smash. kuid selle üritusega seoses justkui väga palju mingisuguseid puusse paneku või pilt-eest-ära-peaga sõitmise uudiseid nagu ei tulnudki. (võimalik muidugi ei ma lihtsalt ei pannd neid tähele)
Nüüd aga "härrasmeeste" ehk kroomimeeste üritus ja suur osa sõidab sealt jommis peaga laiali :D kusjuures üsna ilmselge ju, et kontrollitakse ja võetakse maha nagunii

Smashil on kaks varianti. Sellised sõidavad lennuväljal platsil end juba urna ära või alalt lahkudes korjatakse nad reidi korras maha ära.
Kuigi jah, vastutulevad mootorratturid vilgutasid eesoleva reidi osas ja eranditult olid kroomimehed tee ääres seismas :D

http://tsiklireisid.blogspot.com/
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 53 843 843 Mitas ja Bridgestone mootorratta rehvide müük
Kasutaja avatar

Ivoonu
Toetajaliige
Postitusi: 1486
Liitunud: 27 Sept 2007, 18:06
Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
Asukoht: Tartu
Tänanud: 107 korda
Tänatud: 64 korda

Re: Hälvik- Mootorratturid

Lugemata postitus Postitas Ivoonu »

Kroomimehed on enamasti pubeka east juba mõnda aega väljas ja maks ei toimeta enam nii edukalt.


reimps

Re: Hälvik- Mootorratturid

Lugemata postitus Postitas reimps »

Nupp aga nokib kui pubekal, järeldan?

Kasutaja avatar

M.T.
Postitusi: 2425
Liitunud: 23 Aug 2011, 17:12
Tsikkel: -
Tänanud: 156 korda
Tänatud: 332 korda

Re: Hälvik- Mootorratturid

Lugemata postitus Postitas M.T. »

reimps kirjutas:

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/l ... d=83201451

Kolmest juhtumist kaks seotud debiilikuga. Nii tore, et kroomimehed hoiavad tsiklimeeste lippu ikka kõrgel.

Kuidas 2? 2 + 1 ikka ju, 1 käib sinna hälvik autojuhtide teemasse.


kurikristjan
Postitusi: 1253
Liitunud: 29 Juul 2009, 05:11
Tsikkel: SV1000
Asukoht: Põltsamaa
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 2 korda

Re: Hälvik- Mootorratturid

Lugemata postitus Postitas kurikristjan »

Tasub mainida, et Põltsamaal ette sõitnud BMW õnnetus juhtus alas, kus mootorrattale kehtis kiirusepiirang 70 km/h, millest seal paljud autojuhidki lugu ei pea. Alatasa on Pajusi ristis mingi kolari. Puhu rist pole samuti eriti õnnelik paik, kuid kiiruskaamera paneb vähemalt autojuhid pidurdama.

Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Postitusi: 7336
Liitunud: 11 Mai 2011, 21:47
Asukoht: Tallinn
Tänanud: 1074 korda
Tänatud: 1046 korda
Kontakt:

Re: Hälvik- Mootorratturid

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

Mootorrattur kihutas sõbralt laenatud kaherattalisega 250 kilomeetrit tunnis
https://tartu.postimees.ee/6032562/moot ... rit-tunnis

🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT
Kasutaja avatar

M.T.
Postitusi: 2425
Liitunud: 23 Aug 2011, 17:12
Tsikkel: -
Tänanud: 156 korda
Tänatud: 332 korda

Re: Hälvik- Mootorratturid

Lugemata postitus Postitas M.T. »

Macintosh kirjutas:

Mootorrattur kihutas sõbralt laenatud kaherattalisega 250 kilomeetrit tunnis
https://tartu.postimees.ee/6032562/moot ... rit-tunnis

Et siis nüüd on helikiirus maismaal ka 2-rattalisega ületatud ja politsei võib oma taadeldud mõõteseadmega seda kinnitada? No sel juhul on see 15 päeva priitoitu järgneva kuulsuse ja raha nimel ju ainult väike lisaboonus :mrgreen:

Kasutaja avatar

srx
Postitusi: 202
Liitunud: 18 Aug 2015, 13:55
Tsikkel: VX800, CB600F, R6, GS500
Tänanud: 12 korda
Tänatud: 23 korda

Re: Hälvik- Mootorratturid

Lugemata postitus Postitas srx »

Päris lahe oleks, kui mootorrattaga ülehelikiiruse kätte saaks :) Iseasi kas ohutut kohta selle proovimiseks leiaks.
Sellel korral saavutati siiski ainult umbes 1/5 helikiirusest. Ikka väga suvaliselt lahmitakse.


kalleu
Postitusi: 480
Liitunud: 13 Juul 2011, 00:59
Tsikkel: on
Tänanud: 60 korda
Tänatud: 75 korda

Re: Hälvik- Mootorratturid

Lugemata postitus Postitas kalleu »

Suure adv rattaga (tundus GS) kretiinile, kes sa täna õhtul kella poole seitsme paiku Tartu-Jõgeva mnt. ääres Nõmmeringi külas käisid pooliku kolemaja ehituse juures. Märk 435 „Jalgratta- ja jalgtee” tähendab, et see tee on ainult jalakäijatele ja jalgratturitele, mitte mootorsõidukitele. Jalgteele viitab ka maanteele väljasõitu piirav metallpiire kui märk ja 2 tõkist kellukest helisema ei pane. Lisaks ei suutnud sa kergliiklustee peale jõudes 30m paremal oleva majatee väljasõidu kaudu maanteele minna vaid pidid otse vasakule (Jõgeva poole) üle mururiba vao kündma.
Meil on külas 3 motoperet, aastatega oleme suutnud külarahvast veenda, et motomehed on ok. Sinusuguste idiootide pärast tuleb seda selgitustööd uuesti alustada.


kaheksa
Postitusi: 131
Liitunud: 19 Nov 2017, 21:42
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 5 korda

Re: Hälvik- Mootorratturid

Lugemata postitus Postitas kaheksa »

Adventure rattaga peabki adventure olema :D


kalleu
Postitusi: 480
Liitunud: 13 Juul 2011, 00:59
Tsikkel: on
Tänanud: 60 korda
Tänatud: 75 korda

Re: Hälvik- Mootorratturid

Lugemata postitus Postitas kalleu »

Mu mõistus on pisut piiratud, ei tulnud selle peale, et nii valesti saab sõita. Muidu oleks talle ennetavalt vastu läinud ja labidaga adventuret teinud :evil:

Kasutaja avatar

Forumist
Postitusi: 136
Liitunud: 16 Apr 2015, 18:28
Tänanud: 11 korda
Tänatud: 12 korda

Re: Hälvik- Mootorratturid

Lugemata postitus Postitas Forumist »

Kasutaja avatar

Madlobster
Toetajaliige
Postitusi: 3121
Liitunud: 30 Aug 2016, 12:52
Tsikkel: Honda VFR800, 2008
Tänanud: 484 korda
Tänatud: 579 korda

Re: Hälvik- Mootorratturid

Lugemata postitus Postitas Madlobster »

Forumist kirjutas:

Korralik topis

Tsiteerides "klassikuid". "Mitte keegi ei saa mul keelata LS-i tõlgendada nii, nagu mina seda soovin."
Kasutaja avatar

Black
Postitusi: 1135
Liitunud: 06 Juun 2004, 18:15
Tsikkel: Dnepr MT10 / GSX-R1000
Asukoht: Tallinn
Tänatud: 68 korda

Re: Hälvik- Mootorratturid

Lugemata postitus Postitas Black »

Video ei ole saadaval
See video sisaldab sisu partnerilt Dorna Sports, kes blokeeris selle autoriõiguste tõttu.

Juba maha võetud...


Ardilla
Postitusi: 1154
Liitunud: 30 Apr 2013, 22:14
Tänanud: 66 korda
Tänatud: 71 korda

Re: Hälvik- Mootorratturid

Lugemata postitus Postitas Ardilla »

Kasutaja avatar

Madlobster
Toetajaliige
Postitusi: 3121
Liitunud: 30 Aug 2016, 12:52
Tsikkel: Honda VFR800, 2008
Tänanud: 484 korda
Tänatud: 579 korda

Re: Hälvik- Mootorratturid

Lugemata postitus Postitas Madlobster »

Ardilla kirjutas:

Loodan et see viimane ksf blackile ei olnud mõeldud :bsmile: :-||| :mrgreen:

Tsiteerides "klassikuid". "Mitte keegi ei saa mul keelata LS-i tõlgendada nii, nagu mina seda soovin."

Ardilla
Postitusi: 1154
Liitunud: 30 Apr 2013, 22:14
Tänanud: 66 korda
Tänatud: 71 korda

Re: Hälvik- Mootorratturid

Lugemata postitus Postitas Ardilla »

Madlobster kirjutas:
Ardilla kirjutas:

Loodan et see viimane ksf blackile ei olnud mõeldud :bsmile: :-||| :mrgreen:

:mrgreen: Mis see Black mulle teinud on? (lol) :bsmile:


morse
Postitusi: 1378
Liitunud: 13 Veebr 2017, 10:30
Tsikkel: 690 Enduro R, Jawa 634, DR Big
Tänanud: 268 korda
Tänatud: 213 korda

Re: Hälvik- Mootorratturid

Lugemata postitus Postitas morse »

Ardilla kirjutas:
Madlobster kirjutas:
Ardilla kirjutas:

Loodan et see viimane ksf blackile ei olnud mõeldud :bsmile: :-||| :mrgreen:

:mrgreen: Mis see Black mulle teinud on? (lol) :bsmile:

Vajutas sõidu pealt su esipidurit? :D

Kasutaja avatar

puna
Postitusi: 2192
Liitunud: 05 Mai 2006, 22:47
Tsikkel: Ducati SFV4S
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 11 korda

Re: Hälvik- Mootorratturid

Lugemata postitus Postitas puna »

Ei ole just esmakordne juhtum see motospordis.

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”