Andke nõu: akutööriistade valik
-
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 117 korda
Re: Andke nõu: akutööriistade valik
See NiCd akuga Makita on eilne päev ja tänapäeval ei soovitaks ma seda küll kellelegi, kuigi neid vist isegi veel müüakse. Endal oli esimene akutrell mingi sarnane (kas just täpselt sama mudel, aga 12V NiCd akuga Makita) ja seda eriti hea sõnaga küll ei meenuta, eelkõige nüüd, kui on võrdlus 10.8 V liitiumakuga Boschiga. Suhteliselt suur ja raske, üpris jõuetu ja NiCd akusid ei või mäluefekti tõttu poole pealt laadida ning võrreldes liitiumakudega on neil arvestatav isetühjenemine. Vanust on mu Makital üle 10 aasta kindlasti ja praeguseks on akud juba praktiliselt surnud. Tegelikult on juba aastaid selline olukord, et kui trelli vaja, peab kõigepealt akusid laadima, sest nad on kohvris ise tühjenenud. Pigem viskan selle trelli minema kui hakkan uusi akusid ostma või vanu taastama. Pärast pisikese Boschi akutrelli kasutuselevõttu olen vana Makitat ainult üksikutel kordadel kasutanud, kui vaheldumisi on mitut tööriista vaja pruukida ja lihtsam on tööriistad erinevate trellide otsas hoida kui pidevalt padrunis vahetada.
EDIT: Järgi mõeldes ja tõele au andes omas ajas ja kaasaegsetega võrreldes ei olnud see Makita akutrell halb, aga aeg on lihtsalt edasi läinud. Praeguseks on mu vana Makita mootor hakanud ka kergelt amprihaisu välja ajama, mida pean küll veidi lubamatuks, arvestades suhteliselt olematut kasutuskoormust.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.