Lääne-Ukraina 2018


Markus
Postitusi: 13
Liitunud: 05 Apr 2018, 22:24
Tsikkel: R1200GS
Tänatud: 2 korda

Re: Lääne-Ukraina 2018

Lugemata postitus Postitas Markus »

Tere
Jagan tagasihoidlikku kogemust.
Viibisime Ukrainas vaid ühe õhtu ja järgneva päeva. Vastu ööd jõudsime Lviv’i, kus navi juhatas öömajani kõige auklikumat tänavat pidi. Samas hea odav öömaja (basseiniga villa üsna kesklinnas).
Kuna olime suundumas Rumeeniasse, siis järgnev päev oli mõte üle mägede Dolyna-Khust minna. Teadmata, mis teed meid ees ootavad. Algus polnud väga viga, aga läks järjest offroad’imaks, kuni liikusimegi ligi 100km kiirusel 10-20 km/h. Kuigi vahepeal sai pisut siiber aukude ja need põhjas olevate aukude vahel nikerdamisest, siis loodus, väikesed külakesed ja poole pealt päikeselises muutunud ilm on takkajärgi reisi ühe positiivsema mälestusena mällu sööbinud.
Kusagil karukohas, oli teel ka miilitsaputka. Kuskil posti otsas oli ka mingi kontrollpunkti märk. Üks kamraadidest pani offroadi hulluses miilitsast mööda, lehvitas veel neile ja läinud oligi. Me teised jäime jälgima, mis onu ka teeb. Ootas kuni märgist möödusime ja siis peatas. Edasi läks “teemaksu” nõutamiseks ehk üritati selgeks teha, et oleme liikluseeskirju rikkunud ja ei peatunud nimetet märgi ees (minu arust polnud tegemist peatamist nõudva märgiga ja keegi teine kohalikest selle ees ka ei peatunud). Ma pole vene keelt kasutanud pea 20 aastat, aga sel hetkel hakkas tasapisi sõnu meelde tulema. Nautisin kauplemise protsessi ikka täiega, kahju, et keelt nii vähe alles on jäänud. Tuleb kursustele minna. Ja aru ma ei saanud, mida nad seal passisid, putkas olid narid ja puha. Kokku 4-5 meest ümber putka. Ju siis oligi lollide välismaalaste teemaksu korjamine.
Khustist lääne poole läks mõnikümmend km tuttuus asfalt. Rõõm sai aga otsa kui pöörasime külade vahele, tahtsime Satu Mare poole üle piiri minna. Terve päev kestnud nikerdamine oli tagasi. Ühte külasse oli ca 3 km asfati pannud, aga muidu oli peaaegu piirini “kartulipõld”. Rumeeniast algas ilus tee.
Siis mõtlesin küll, et kopp on ees ja tore, et kiirelt tulema sai. Nüüd juba tundub, et võiks pikemalt ja rahulikumalt tagasi minna. Aga jah, vene keel tuleb meele tuletada.

Suzuki Bandit→Suzuki DL650 VStrom →BMW R1200GS

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Motomatkamine”