Külgkorviga Jawa 360 1972a - Aivar & Märt → Re: Külgkorviga Jawa 360 1971a - Aivar & Märt


Teema algataja
ratsoup
Postitusi: 43
Liitunud: 19 Mai 2015, 16:33
Tsikkel: Jawa
Tänatud: 7 korda

Re: Külgkorviga Jawa 360 1971a - Aivar & Märt

Lugemata postitus Postitas ratsoup »

Oli vahepeal tegemist, ei saanud garaažile ligi. Aga eks jutu kokkuvõte on ikkagi see, et kui pea ei võta siis tuleb ihunuhtlust kannatada. Matkal läks ilmselt mustus siduri trossi. Võimalik ka, et tekkis seal mingi väikene roostetus. Kui ma seda tee ääres õlitasin, kõik lõtkud ära kontrollisin, keerasin suurest agarusest heebli poldi nõnda hästi kinni, et selle takistus ületas trossi määrimise tulemused :) Siduri mehanismi uuringutel tuvastasin, et kuul kahe võlli vahelt oli puudu. Selle asendasin.

Lugu läks muidugi paremaks, sest kui hakkasin mootori kaant tagasi panema, suutsin ühe karteri poldi augu pooled keermed maha keerata. Appi tuli keermestaja ning veel jäi pidama originaal polt. Seekord loobusin papist tihendist ja kasutasin silikooni. Papist tihendiga kahjuks 100% mingi nipiga õli pidama ei saanud. Silikooniga loodetavasti ei pea seda poldiauku ka nõnda kõvasti piinama.

Vahetasin välja veel tagapiduri pedaali. Läks teine kõveraks. Mu garaaž ma all ja väga järsu teega. Tagurdan sinna kasutades tagumsit pidurit. 3a on kõik hästi olnud. Nüüd aga läks piduri pedaal kummaliselt kaheksasse. Õnneks oli varuosa olemas. Eks mul pidurite sissetöötamine ka poole peal ning pidurite efektiivsus veel kehva.

Ja päeva lõpus tahtsin siis test sõidule minna. Keeran kütusekraani lahti ja avastain, et parem mootori kaas veel maas. Hakkan peale panema ja ühel hetkel vaatan kütus tilgub (vaata, et ei nirise) maha. Ja no otseloomulikult jäi testsõit tegemata sest kõik ujus üle :) Olin just nädal tagasi nõela ja ujuki ära vahetanud. Aga sellist leket pole varem näinud. Peab vist mõtlema hakkama uue karburaatori peale.



Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorrattad ja projektipäevikud”