Shotimaa sõõr?

Kasutaja avatar

Luik
Postitusi: 122
Liitunud: 13 Mär 2006, 19:10
Tsikkel: Honda NC750X DCT
Tänanud: 17 korda
Tänatud: 22 korda

Re: Shotimaa sõõr?

Lugemata postitus Postitas Luik »

Loadära kirjutas:

Aga kuna nüüd siin eeltööd väga palju pole enam mahti teha ja otsing väga palju vasteid ei andnud (võibolla kirjapildi küsimus?), siis uuriks, kuidas täna olukord...et kas on keegi siinsetest viitsinud viimasel ajal seal modraga kolamas käia ja äkki mingeid vihjeid, mida oleks hea teada?

Mina käisin Šotimaa tuuril eelmisel suvel ja katsun siis mõnele küsimusele vastata

Sinnaminekust ja tagasitulekust ning ka ajagraafikust kirjutasin natuke selles teemas viewtopic.php?f=38&t=103434&p=790507#p790507

Šotimaa saartest käisin ainult Skyel ja sinna pääseb üle silla s.t. praami pole vaja. Tasub külastada, kui aega piisab, aga ega ta rannaäärsest šotimaast väga erine. Teised tundusid liiga kaugel olevat ja ei tundunud ajakulu väärt olevat.

Telkimine on Šotimaal tõesti sarnaselt Skandinaaviaga pea kõikjal lubatud, aga telkimiskohtade leidmine on kohaliku looduse eripärade tõttu üsna keeruline. Enamik teede äärde jäävatest põldudest ja metsadest ei ole eriti telgitavad - kas siis kaetud poole meetrise pehme ja märja sambla kihiga või on võserikud, kuhu telki naljalt ei püstita. Väiksemad teed, mis võiksid viia sobivate kohtadeni, on reeglina sissesõidukeelu märkidega ja viivad sageli vaid mõne talumehe õuele. Ehk kohti leiab, aga otsimiseks tasub aega varuda. Kui juhtub veel vihma sadama (ja seda juhtub tihti), siis on normaalse telkimiskoha leidmine eriti keeruline.

Šotimaad külastades võiks ära proovida ka mõne Mountain Bothy. Mina ühes käisin (https://www.mountainbothies.org.uk/both ... ag-bridge/). Bothyd on siis mägionnid, mida kõik soovijad võivad vabalt kasutada. Enamik nendest on teedest eemal ja ligipääsetavad ainult jalgsi aga mõnede juurde on ka tsikliga võimalik sõita. See konkreetne oli sajandivanune koolimaja, kus veel klassitahvlik ja koolipingid sees. Äärmiselt sürr kogemus :-) Õhtupoolikul liikus sealt mööda matkajaid, kellega sai juttu ajada (kui keelest aru juhtusid saama - nende murrak on ikka üsna karm) aga ööseks keegi ei jäänud, nii et sain privaatmajutuse täitsa tasuta.

scotland_schoolhouse.jpg

Lahedaid tsikliteid on seal lugematu arv ja neid võib leida igal pool, Loch Linnhe - Loch Nessi joonest loode poole küll rohkem, seal on loodus hoopis erinev lõuna-kaguosa loodusest. Rahvusparke läbivad ägedad üherealised teed s.t. mitte kummaski suunas üks rida vaid ongi üks rida kahe suuna kohta ja sellel iga paarisaja meetri tagant möödasõidutaskud. Võib päris teravaid elamusi saada, kui juhtud unustama, et vastutulijatest peab VASAKULT mööduma :-)

Losse ja muid sarnaseid vaatamisväärsusi on seal muidugi palju aga umbes neljanda juures hakkab tekkima deja vu tunne - et "ma olen seda juba ju näinud" :-) Mulle meeldisid väga Šotimaa väikelinnad ja külakesed aga midagi eraldio välja tuua oleks üsna keeruline. Edinburgi loss on paras turistilõks aga linn ise muidugi lahe ja kindlasti külastamist väärt. Mina käisin Falkirk Wheel'i vaatamas ja see oli päris huvitav asjandus.

Glasgows on transpordimuuseum ja see oli täitsa külastamist väärt. https://www.glasgowlife.org.uk/museums/ ... ide-museum

Ega kõik kohe meenugi. Kui veel konkreetseid küsimusi on, siis anna märku, katsun jõudumööda vastata.



Sõidan ja eriti ei mölise.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Motomatkamine”