Õnnetused mootorratastega 2018

Kasutaja avatar

iSlanderADV
Mode
Postitusi: 557
Liitunud: 25 Mai 2014, 19:21
Tsikkel: Honda CRF1000L
Asukoht: EU
Tänanud: 180 korda
Tänatud: 120 korda
Kontakt:

Re: Õnnetused mootorratastega 2018

Lugemata postitus Postitas iSlanderADV »

Spoiler
Ardilla kirjutas:
pyta kirjutas:

Kella kümne paiku oli parajalt hämar aeg juba, et ei näe enam nii hästi mis tee peal. Klaas oli sitika sodi ka täis,oligi suund just cirklesse visiiri puhastama minna

Kiiret paranemist!

Lugedes pooli kommentaare, siis tekib tunne, et paljud foorumlased ongi n.ö. tsiklistid paberil. Või siis väga kindla keskkonna sõitjad teelt kojuv või Tallinn-Keila Statt- Paldiski- Tallinn. :mrgreen: Siit ka see ümmarguse teooria loomine, et on olemas ainult kaks olikorda A ja B ning jäätavad vahele fakti, et kahe lõpmatu hulga vahele mahub lõpmatu hulk lõppmatusi.

Konkreetse olikorra tekkimiseks ongi vaja erinevaid asjaolusid. See sulanud asfalt on saatanast ja kui sinna satub peale väike tilk õli ka veel no siis on puhta perses. :evil: . Võin kinnitada, et iga laik mis erineb asfaltist ON potentsiaalne ohuallikas. Just käisin Järvamaal rattaga ning nikui keerasin Tartu mnt-lt maha siis algas shallala. Rekkad olid üles sulanud tee ikka korralikult läikima sõitnud. Mul taga 240 tagaratas mis juba veits kilomeetreid näinud ja eks oli tunda, et ei tohtinud väga järske liigutusi teha. Minu kõige eredam kogemus on aga hoopis Jürist. Tulin Väike-Maarjast ning sattusin Jürisse. Tankisin ära ning siis hakkasin väikese ringi kaudu välja sõitma, asfaltil olid poolkaares tumedad jutid maas. Edasi tegi ratas järsu spinni ja 365 kilo minu tagumiku all slaidis paremale, sain otseks, andsin sutsu sujuvalt gaasi ja voila me juba slaidisime vasakule, siis jälle otseks ja siis paremale ja higside. Mind viskas sadulast lahti aga sain õnnekombel kuidagi tagasi.

Nüüd hakkab pihta meie liikluskultuur. Jätsin ratta seisma panin ohutuled käima (enne kui keegi imestab, et kar tsiklil on ohutuled, siis jah on küll osadel mudelitel, see, et teie rattal pole, ei tähenda, et maailas ongi ainult ühte tüüpi rattad, b.o. mul on ka ülla ülla rattal 5 käiku, mitte 6 :D ka selliseid rattaid on olemas) ning läksin vaatama mis toimub. Maas olid konkreetsed õlilaigud mis mingilt rekkalt maha voolasid. Üritasin ratast parkida kõnniteele ning iga mutt kes mööda sõitis signaalitas mulle, et kao eest! Nagu tegelt? Ma niisama seisan ohutuledega ja üritan kõnniteele parkida ennast, et tee vabaks saada?

Helistasin häirekasse, ning kohale saadeti päästjad õlireostust likvideerima. Respect! mehed olid 10 mintsaga kohal. HK-ga leppisime kokku, et jään ootama päästjaid, ja üritan teistele tsiklitele näidata, et nad hoogu maha võtaks ja keegi viga ei saaks.

Minu ülla oli aga väga suur, kui ma üritasin 5-le tsiklistile käega märku anda, et teel on midagi ja nad hoogu maha võtaks. Te oleks pidanud nägema neid telliskivist nägusid, et mida sa idioot siin vehid. Ma ju olen plätudega ja foorumist ja ma tean täpselt mis ma teen ja sina siin ohutuledaga kõnniteel rattaga vehid mulle.

Üks vene poiss jäi seisma ja küsis, et kas mul on kõik korras, siis ütlesin, et näe ÕLI ON MAAS, sõida ettevaatlikult, ja sain temalt aitäh.

Ühesõnaga kogu meie motokommun ongi sirgel sõites käega lehvamine ja mitte midagi muud. :evil: Kui häda on käes siis vaadatakse sind nagu lolli. Mis on üks teisele lehvitamisest kasu, kui me ei oska üks teist ka muudes olukordades mõista?!

Igaljuhul kiiret paranemist. Ma mõtlesin isegi kellelt pärast kahjusid sisse nõdia kui õli pleki või pigiteepeal ratta või enda katki sõidad. Suure tõenäosusega laiutavad kõik lihtsalt käsi!

Kevadel sõitsin tööle ja ühel tänaval oli näha, et maas on miskit läikivat. Enne kui jõudsin reageerida hakkas esimene ratas väga tugevalt libisema ja kohe tagumine järgi. Teel oli diisel, terve üks suunavöönd täis. Sõitsin rahulikult edasi, helistasin häirekeskusesse ja tööle jõudes postitasin Tsiklirahvasse. Esimesed kommentaarid olid ka stiilis, et mida sa loll targutad. Mõni üksik sai aru, et ma nagu päriselt ka hoiatan teisi rattureid. Jäi ka täpselt selline tunne, et netis on kõvad mehed sõitma, aga päriselt kunagi lenksu taha ei istu.
PS! Pääste koristas ära ainult politseimaja eest selle diisli. Nägin ka veokit, mille paak oli puruks ja parkis tee ääres.

Nägemata Eesti orienteerumissari http://nägemataeesti.ee
TransEuroTrail Estonia https://transeurotrail.org/estonia

Mine “Vaba teema”