Õnnetused mootorratastega 2018

Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Postitusi: 7346
Liitunud: 11 Mai 2011, 21:47
Asukoht: Tallinn
Tänanud: 1076 korda
Tänatud: 1052 korda
Kontakt:

Re: Õnnetused mootorratastega 2018

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

Maaks kirjutas:

Idee siseministeeriumile...

Alpides, mõnes mootorratturite lemmiksihtkohas võib sedasorti reklaame näha küll. Mitte küll päris laibad aga sodiks sõidetud tsiklid ja kehad musta lina all.

Me rääkisime mõned aastad tagasi Maanteeametiga kaherattaliste ohutusekapaaniatest. Läbi ridade jäi sealt kõlama, et mootorratturid on liikluses nii marginaalne seltskond, et sellele pole otsatrbekas "püssirohtu" raisata. Ja kui järgi mõelda, siis palju meil neid ikka on, kes end sedaviisi liigse kiirusega kasti sõidavad?
Aga sellist mõttetut surma vaadates tekib mul ikka ja jälle küsimus, et mis on mootorratturil mõttes, kui linnakeskonnas gaasi kontrollimatult valla keerab? Fataalse õnnetuse tõenäosus on siin väga kõrge. Kusjuures tramm pole ju ei liiga väike ega ka liiga kiire, et ei märkaks või ei jõuaks reageerida.

SadaKaksViis kirjutas:

...ja sõita sellise kiirusega nagu tahavad (natuke on ju lubatud, tõesti või?? ...

Paari kihutaja näite varal nüüd küll üldistust teha ei õnnstu. Kui ma varasematel aastatel olen oma +10 kmh juures olnud enam-vähem kiirem ülejäänud liiklusvoolust, siis tänavaasta jään ma sellega süstemaatiliselt autodele jalgu. Üldistades: mulle tundub, et liikluskultuur on järsult viletsamaks läinud. Asi, mdia märkan: suundumus, et splittijatesse on viimastel aastatel hakatud soosivamalt suhtuma ja neile tehakse ruumi on taandumas. Tahtlikult sõidetakse kinni tõsi jah, vähem, aga ruumi tegijat arv on kahanemas ja nende hulk, kes kivistunud pilguga otse ette vaatavad ja rida kinni hoiavad on taas kasvutrendis. Samuti onlen viimasel kuul kohanud tugevama õigust kasutavaid liiklejaid, kelle jaoks mootorratturi või jalgratturi reast väljapuksimine pole väga küsimus. Selleks pole isegi maasturit vaja, suvaline auto kõlbab.

SadaKaksViis kirjutas:

Oli omamoodi õnn, et see oli tramm ja mitte...

Mul on vilksas peast läbi täpselt sama mõte.

🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT

Mine “Vaba teema”