Sidesüsteemid mootorrattal


Erci
Postitusi: 750
Liitunud: 18 Mai 2004, 06:05
Tsikkel: KTM 1190 Adventure R
Asukoht: Tartu
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 31 korda

Re: Sidesüsteemid mootorrattal

Lugemata postitus Postitas Erci »

Sõitnud nüüd Packtalk Boldiga 10 000 km kandis, jagan arvamusi. Varem olen kasutanud Scala Rider G4 ja G9 - t.
Mugavaim ja parim seade, mida kasutanud olen. DMC režiim on väga mugav, eriti muusika kuulamine ja vestlemine samal ajal, mitte ei pea eri režiime lülitama. Ka igasugused paaritumis ja ühendusprobleemid on ajalugu. Häälkäsklusi proovisin kasutada, kuid 50 % kordadest ei saanud masin minust aru. Võib olla minu viga, üldiselt neist puudust ka ei tunne.
Helikvaliteet ja mürasummutus on väga head, telefoniga rääkides ei saanud keegi reeglina arugi, et motikaga sõidan. Helivaljudus vägagi piisav.
DMC režiimis levi piisav, kuid minu arvates mitte siiski nii hea, kui G4 ja G9. Minu arvates, mida uuem seade, seda kehvem levi. Aastaid sõitnud G4-ga, sellega saavutatud kaugusi pole ma uuemate seadmetega saavutanud.
Aku kestvus on hea - peale 10 h pidevat kasutust hakkab märku andma, et aku tühjeneb, saab veel vähemalt tunnikese kasutada.
Bluetooth leviga telefoni probleeme polnud. Telefon jope rinnataskus.
Ka nuppude selguse ja mugavuse üle ma ei kurda, sain hakkama õhukese ja paksu kindaga.

Siiski:
Paljukiidetud DMC funktsioon, et kaod levist ära ja taas levisse tulles ühendab ise tagasi ei tööta alati. Umbes 1/3 kordades matkal see ei toiminud. Sõber jäi maha, levist väljas ja tagasi tulles isegi 10 minutit kõrval sõites, ei saanud temaga ühendust - tuli restart teha. Kusjuures ma ei täheldanud seost levist eemaloleku ajalises pikkuses - vahest oli sõber 15 min levist väljas ja tagasi tulles oli kenasti ühenduses, samas vahest paar minutit eemal olles ja tagasi tulles enam ühendust polnud.
Aga siiski, enamasti see funktsioon töötas ja oli väga mugav.

Muusikat telefonist kuulates on mingi prognoosimatu aja tagant klappides 1-2 sekundi pikkune vaikus (see on regulaarselt 1 - 3 x tunnis). See ei sõltu telefonist ega muusikat mängivast apist, selline asi on ka teistel kasutajatel ning oli ka G9-l. Telefonikõne ajal sellist pausi ei tuvastanud. Ehk keegi Cardo spetsialist oskab kommenteerida?

BT ja DMC koos kasutamine pani vanduma. 3 Backtalk Boldi kenasti koos töötamas, ning ühele Boldile lisasin BT kaudu otsa G9, millel omakorda oli sõber G9-ga otsas. DMC-s olevad seadmed omavahel töötasid kenasti nagu ikka, aga see BT kaudu G9-ga levi ole olematu. Ausalt mingi 50 - 100 m maks ja 40 pealt juba ragises. Kusjuures need G9-d omavahel said suhelda normaalselt kaugelt, nagu nonde seadmetega ikka. Et siis DMC tulekuga on Boldil BT režiimi side levi pea ära kadunud? Kommentaare?

Ühe seadme heli reguleerimise rulllik lakkas töötamast peale 6 h vihmas sõitu (jah laadimisauk oli korrektselt kinni ja uuendused seadmele on tehtud) - saatsin seadme garantiisse. Teised kaks matkal olnud sadet töötasid kenasti.

Kokkuvõtes väga hea seade, eriti kui kaaslased on kõik ka uute seadmetega, väga hea kõne ja heli kvaliteet ning mürasummutus.

___________________________

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”