Briti kaslased: Tiger 800 / XC / XR / Explorer

Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Postitusi: 7341
Liitunud: 11 Mai 2011, 21:47
Asukoht: Tallinn
Tänanud: 1075 korda
Tänatud: 1046 korda
Kontakt:

Re: Briti kaslased: Tiger 800 / XC / XR / Explorer

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

Kui tiigriomanikke huvitab siis korra oli meil siin teemaks Triumph Tiger 800 tüüpvead ja ma ei suutnud tol hetkel peale starteri muud meenutada. Nüüd tuli meelde. 2010 - 2014 mudelil on tuvastatud kolm tüüpviga:

  • Starteri harjade kulumine ning seejärel tsiki mittekäivitumine kuuma mootoriga. Algatuseks jääb mulje, et aku on läbi. Lahendus: uued harjad või uus starter (vt. eespool)
  • Paagi alla asuva steppermootori välised mehhaanilised hoovad lähevad tolmuseks ja tühikäigupöörded kukuvad alla ning mootor sureb välja. Asfaldil sõitjaid see häda üldjuhul ei kummita. Kiire lahendus: uhada steppermootorilt rohke veega tolm maha ning seejärel loputada seda WD40 vms. Või võtta paak maha, puhastada steppermootori hoovad hoolsalt ja määrida mõne mittekleepuva kuivmäädega. Mõned ütlevad, et see avitas ja pole enam kunagi sellega koku puutunud, teised väidavad, et paartuhat km hiljem on häda taas platsis.
    Lahendus (püsiv): asendada steppermootor mehhaanilise reguleerkruviga. Otsi Googlist: Triumph Tiger 800 stepper motor idle problem.
  • Akuboksi all olev vee väljajooksuava kipub umbe minema ja korrosioon keerab aku all asuva starteri kaitsmepesa (30A) tuksi. Lahendus: tuua kaitse (ja relee) aku alt välja ja pista väljajooksuavasse jämedam nipukas vms ese mis seal edasi-tasi loksudes ava vaba hoiab ja vee väljutab.

Kaks esimest olen nüüd omal nahal järgi proovinud. Selle nipukalahenduse vee väljajooksuks olen ka teinud aga kaitset pole alt välja toonud.
2015-2017 varianti steppermootori ja generaatori jamad ei kummita aga tal kipuvad muud ECU probleemid olema, mis nõuavad ECU resetti.



🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratastest üldiselt”