Kommuunigaraaz Tallinnasse?

morse
Tsikkel: 690 Enduro R, Jawa 634, DR Big
Tänanud: 301 korda
Tänatud: 234 korda

Re: Kommuunigaraaz Tallinnasse?

Lugemata postitus Postitas morse »

Meil on olnud mõned sõprusgaraažid. St. siis seda, et mingi punt lendab sügisel kellegi juurde sisse ja jääbki oma projektiga talveks sinna.

Igast asju juhtub. Häda korral võtad nurgas seisvalt rattalt piduritule lüliti küljest vedru ära. Juhtub, et keerad sõbra tööriista puru. Elektrit kulub maru palju ja siis on seda keeruline arvestada, et kes kulud kannab ja lõpuks keegi võtab kulu enda peale. Rääkimata sellest, et sinine paber, surveka pesuaine ja brake cleaner on sellised asjad, mida paljud riiulisse tarnivad aga peaaegu alati, kui on vaja, siis on otsa saanud...

See kõik ei ole väga hirmus, kuna tegu on olnud sõpradega.

Võõrastega on tõesti ainuvõimalik seda teha nii, nagu mingid ühiskontorid toimivad. Mõned töötajad ja väga head ruumid ning tingimused. See aga tähendab, et asja omanik peab korralikud riskid võtma. Ilma, et keegi oleks valmis neid riske võtma, ma ei näe, et see toimiks. Kui asi on poolkõva ja teeninduse pool on nõrk (ei suudeta tagada korda), siis ilmselt on lõppkokkuvõttes tsikliomanikul loogilisem mingi garaažiboks üürida.

Mul endal korralik pesa olemas. Aga minu silmis mingi 50-100 euri on selline summa, mille üks ehitaja võiks olla valmis välja käima. Aga ma kardan, et nii väikse summaga on raske asja plussis hoida...

Kui ausalt numbritele otsa vaadata, siis üksi ei saa sa 100 euro eest tegelt mitte mingeid häid tingimusi. Üüri katab ära see summa aga ruum on siis kas külm või niiske, valgustus on kehv, põrand ei ole tolmuvaba, tööriistadest rääkimata... Kuid kuna hobi peale on inimene valmis panema ikkagi mingi teatud piirini raha, siis ma kardan, et kallimalt on raske seda kommuunikohta müüa - isegi kui value for money oleks ka 150-200 raha juures reaalselt väga hea.

Väga kiidan algatust ja loodan, et midagi sellist kerkib. Aga ise ei julgeks riski võtta...

Edit: kui nüüd keegi loeb seda ja mõttes kaalub garaaži omamise ja üksi rentimise ja kommuunis rentimise vahelisi kulusid, siis kirjutan ausalt lahti selle, kui palju tegelikult kulub oma garaaži ülal pidamisele.

1. Mul on 35m2 ruum ja kui mul on mingi projekt käsil, nii et ma otsustan südatalvel seal elektripõrandaküttega toasooja sees hoida, siis ma ütlen, et koos valgustusega kulub suurusjärgus 50-70 euri elektrit kuus - saab muidugi KÕVASTI soodsamalt läbi ajada (kui sul on näiteks aega bulerjani kütta :bsmile: ) - aga sokkides ja T-särgis on päris tore tööd teha...

2. Kui ruum pole enda oma, siis lisandub ilmselt mingi rent 50 Euro tuuri??

3. Kui oled noor ja pole veel tööriistu osta jõudnud... No ma ei tea. 300-1000.- euri oleks vaja kohe alla panna. Kokkuvõttes ma arvan, et mul on väga tavalised tööriistad ja ma olen ikka tuhandeid kulutanud. Keevitus ja painutus on sellised asjad, mida ühisgaraažis saaks ülinormaalselt korraldada. Mul on elektrood ja sellega oksendab lihtsamad asjad kinni aga korraliku keevitusse investeerimisel pole veel mõtet näinud.

4. Remont. Hea on tööd teha, kui betoon on tutikas ja sile, seinad puhtad, valgustid värsked, uks peab sooja ja liigub mugavalt üles. Ma vaimse tervise huvides ei löönud kokku, kui suur summa kulus justnimelt garaaži remontimisele. Aga ma arvan, et ligi 10K...

Ühisgarage ei tundugi nii paha, kui sedasi vaadata, eksole (w)

Viimati muutis morse, 19 Sept 2018, 14:05, muudetud 5 korda kokku.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”