Kas asi võib olla rehvis...


will111
Postitusi: 5262
Liitunud: 26 Veebr 2012, 02:54
Tänanud: 44 korda
Tänatud: 382 korda

Re: Kas asi võib olla rehvis...

Lugemata postitus Postitas will111 »

claw, ma ei öelnud, et esivedrustuse asend on peamine juhitavuse muutja. tegelikult ma ei rääkinud midagi juhitavusest. mõte on selles, kui palju raskust on tsikli tagumise otsa peal ja vähem raskust esimese otsa peal siis tsikli geomeetria muutub ning jah, muutub sellega seoses ka esikahvli nurk maapinna suhtes...kuidas ta saaks mitte muutuda kui tsikkel tagant nö. maale lähemale suruda. miks muutub? seepärast, et mootorrattal on vedrud, mitte ei ole tegu jäiga raamiga millel rattad all.
siin https://www.sportrider.com/all-about-geometry#page-2 tegelikult kõik päris kenasti ära seletatud ja lahti joonistatud, ühtlasi kõik see mismoodi geomeetria mõjutab esiotsa käitumis, mis rolli mängib kahvli nurk, mis seda muudab ja kuidas seda muuta jne.
toon sulle konkreetse koha tekstist ka välja, et jälle mingi kisa pihta ei hakkaks kuidas miski ei mõjuta midagi, mitte kuidagi ja ainult keegi saab näoli kukkuda :D "Geometry numbers constantly change as the suspension compresses. Under braking, for example, the front suspension almost fully compresses and the rear suspension extends; just as if you were to change ride heights, this significantly reduces rake and trail and also lowers the CG"

see teema siin muide ei puuduta auto rooli, ega üldse autosid mitte kuidagi. Lihtsalt meeldetuletuseks :D "õige pisut" erinevad asjad on need autode ja tsiklite juhtimise mehhanismid. Aga mis juhtub tsikli esiotsaga kui ratas on tasakaalust väljas? Raputama hakkab. Aga ega ma muidugi täpselt ei tea, kas vingerdamine on äkki tõesti täpselt sama asi. Minu raamatus on need siiski täiesti erinevad nähtused, täiesti erinevate algpõhjustega

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Rehvid, rehvid, rehvid”