Astronoomia ja aastaaegade mõju hindadele

Kasutaja avatar

claw
Postitusi: 505
Liitunud: 23 Juul 2013, 02:24
Tsikkel: pilusilm ja venelane
Asukoht: Tartu
Tänanud: 83 korda
Tänatud: 78 korda

Re: Astronoomia ja aastaaegade mõju hindadele

Lugemata postitus Postitas claw »

Ilmselt on õige see tähelepanek, et sügis-ja kevadhind on rohkem kehtiv termin just teatud sihtgrupi masinatel. Näiteks külgkorviga masinatel vast mitte nii väga. Aga odavamapoolsetel aasia ratastel küll see nähtus toimib, eriti sellistel ratastel, mille sihtgrupp eestis on värsked lubade omanikud.

Lisaks - riikides kus talv on pehmepoolne, ei ole see vahe kindalsti nii suur, kui ta üldse olemas on.

Eestis see eest, on ta olemas. Ma olen jälginud paar aastat 600-1000 cm3 yamahasid/suzukisid. Sügisel on valik parem, rohkem saab tingida ning hinnad ka paremad. Tündub, et mõttelaad võiks olla selline: kevadel ei taha keegi eriti tingida, siis sõidetakse juba ise edasi. Sügisel tuleb mõttesse, et tahaks miskit muud proovida järgmisena ja siis ollakse juba kergemalt nõus loobuma ka rattast.

Kindlasti on see mõju suurem ratastel, mille hind 1500-3000 jääb, sest sellise ratta puhul on hooldusel päris suur mõju ratta hinnale. Uued rehvid, kett + hammakad, piduriklotsid, filtrid vedelikud ja vb mõni laager ka ja ongi 2000 eurise ratta puhul pool ratta hinnast käes. Ja mina isiklikult vahetan igal mootorsõidukil peale ostu kohe õli+filtri igaks juhuks ära. Seega ma pigem tingin nõks maha, kui ostan "värskelt hooldatud" ratta. Aga sügisel on tõenäosus saada hooldamata ratas suurem, sest paljud tegelevad sellega alles kevadel. Selle arvelt on sama ratas 100-200 euri soodsam. Ka vahe sees siiski.

Kallimate pillide puhul vb tõesti pole üldse vahet s.t. kui sa plaanid 8000 eusit midagi alla tingida, siis vaevalt sa sügisel 500 euri odavamalt ta saad. Ilmselt tingimisruumi 100 eurine muutus seal tõesti enam väga vahet sisse ei tee. 1500 eurise ratta puhul aga küll.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”