Tahaks panna enduurole seikluskaamera

Kasutaja avatar

ElectroMoto
Postitusi: 599
Liitunud: 27 Mai 2015, 16:44
Tsikkel: Husky 701 Supermoto "Mai"
Asukoht: Tallinn
Tänanud: 367 korda
Tänatud: 82 korda
Kontakt:

Re: Tahaks panna enduurole seikluskaamera

Lugemata postitus Postitas ElectroMoto »

YouTube'i üles laadmisel on väga palju veidrusi. Seal kodeeritakse kogu video uuesti ümber. Kõigepealt mingi avc1 kodeeringus, mis on suht kohutavalt ruudline, eriti kui kiirelt metsas sõita, kus on korraga väga palju kiirelt muutuvat pildiinformatsiooni. Enamus vähevaadatud HD ehk 1080p videoid jäävadki sellesse formaati. Kõrgemas resos üles laetud video (2,7K ja 4K) kodeeritakse üsna kiirelt ümber vp09 kodeeringusse, mis on kõvasti parem. Isegi kui lõpuks vaadatakse seda 1080p.
Et asju veelgi keerulisemaks teha, siis mul mäkil näiteks Chrome näitab enamus videoid vp09 kodeeringus, aga näiteks Safariga YouTube'i vaadates on sama video avc1 ja täielik pläust.
Vahepeal filmisin ruumi kokkuhoiumõttes 1080p, lõikasin klipi kokku, ja välja lasin 4K klipi, mille laadisin YouTube'i. Pettis ära küll ja kodeeriti oluliselt ilusamalt ära...
Kui muidugi YouTube'i laadida ei taha, siis on poogen kogu see teema. Kuigi minu meelest on sealt kõvasti mugavam asju vaadata, kui kuskil suvalise ketta pealt, mis paari aastaga kadunud või otsad andnud. Ehk siis ma kasutan YouTube'i sisuliselt "fotoalbumina".

Ma otsustasin lõpuks vähema kaadrisageduse kasuks puhtalt selle pärast, et see võimaldab rohkem värviinforamtsiooni talletada ja pärast saab videod palju ilusamaks/elutruumaks värvida.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”