IKH tööriistad.

Kui mutrivõti peos püsib (või siis üldse ei püsi), kui vajad abi või nõu mootorratta remondil või soovid tehnika üle arutleda. Kui pluss ja miinus on lootusetult segi ja amprid ajavad volte taga.

Moderaator: Moded

Foorumi reeglid
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
  1. Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
  2. Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta

NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.

Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
Kasutaja avatar

Teema algataja
Vint
Toetajaliige
Postitusi: 1938
Liitunud: 06 Apr 2008, 09:30
Asukoht: Soome- Riihimäki
Tänanud: 137 korda
Tänatud: 179 korda
Kontakt:

IKH tööriistad.

Lugemata postitus Postitas Vint »

Arvasid õigesti, kirumise teema. :-|||

Kogu rõõm sai alguse sellest, kui kunagi aastaid tagasi, soetasin Eesti poolelt, tööriistamarketist ühe ilusa ja mitmekülgse komplekti.

Spoiler

Pilt

Hiljem muidugi selgus, et sisult on tegemist sarnase koopiaga, Kamasa-Tools K25016 kohvrist. Pole väga palju erinevusi. :?

Spoiler

Pilt

Väike pettumus alla neelatud, tööstus spionaaži poolelt, selgus kohvrit avades et kõik on kenasti segamini - nii jäigi. Polnud vahet kui krdi hoolikalt sai tagasi laotud või mingit pehmendust vahele aretatud, ikka need väikesed padrunid ja kruvikaotsad, olid sealpool kuhu maa külgetõmbejõud neid vedas.
Rahu saabus lõpuks, olles suurema osa neist katki keeranud, vähem kasutuses olnud läksid metallikonteinerisse ebavajalikena ja nii lõppes seegi n*ss.

Kiidusõnad lausuks liigendiga padruni kohalt ( või piipvõti nagu nad ise nimetavad... https://www.tooriistamarket.ee/et/piipvōti-10x11mm )
Nimelt koostamisel on kasutatud väikest kuuskant kruvi, mis paigal ei püsi, oleks siis keegi keermeliimi raatsinud panna... või hoopis neetinud selle jäädavaks.
Lisaks- narre suht keskpärne ja täpsust ei tasu loota, teisalt karmimat käsitlemist talus... eks näis, kaua veel.
Lehtvõtmeid on ebamugav võtta ja tagasi panna.

Järgmine, mille ohvriks sattusin oli kuuskantide komplekt.

Spoiler

Pilt

H6 sai väänatud 360 kraadi tõttöelda vist see vihastaski kõige rohkem, oleks siis lihtsalt pooleks läinud.
Tööülesanne oli muidugi üks hullemaid, peitpeaga sisekuuskant ja 12,9 tugevus.
Nagu pildilt näha, võtme auk on võrreldes keermeosaga, tunduvalt väiksema läbimõõduga.

Spoiler

Pilt

Mis veel silma on jäänud, IKH näikse olevat tavaks teha komplekte, millest puuduvad näiteks 15, 16 ja 18mm, need harva kasutatavad.
Ja eraldi juurde ostes hakka mõtlema, kuhu ma selle ühe nüüd topin.
Praeguse seisuga olen täielikult loobunud, neile rahakinkimisest. Need komplektid on jäänud hädapäraseks retsimiseks :mrgreen: seal kus käikku läheb vasar ja pikem torujupp või vars, ning ei hellitata asju.
Hobikorras nikerdamiseks kõlbaksid, mootori remondi jms. vastutusrikkama tööjuures, ärge kasutage!




will111
Postitusi: 5260
Liitunud: 26 Veebr 2012, 02:54
Tänanud: 44 korda
Tänatud: 380 korda

Re: IKH tööriistad.

Lugemata postitus Postitas will111 »

Olen läbi aegade ise ka suurema osa võtmeid ostnud vist justnimelt marketist. kunagi miskit ka "käemehest" ehk handymannist. samas neid suuri komplekte pole kuangi ühtegi ostnud.
kõik padrunid toimivad siiamaani hästi. kuuskant võtmed on terved, kuid need pole ka nende nö. oma firmamärgi kraam. kunagi ostsin ühe ikh relaka, see töötas ikka ülimalt kaua. ühte marketi "king tony" t-saba 1/2 padrunitele olen väänanud 70cm toruga. pole veel pooleks murdunud. kasutuses olnud kuskil 15 aastat

samas just eelmine nädal kasutasin üht võtit sõbra ikh torx komplektist ja see läks kenasti rulli. päris piinlik ausalt öeldes. just selline plekist karbiga komplekt. ostsin fixusest sarnase otsa koos 1/4 üleminekuga (1.20eur) ja sellega keerasin samad poldid lahti. tundub, et riistamarket on jah hakanud vähemalt osaliselt müüma sitta, suure raha eest :D

Kasutaja avatar

Black
Postitusi: 1135
Liitunud: 06 Juun 2004, 18:15
Tsikkel: Dnepr MT10 / GSX-R1000
Asukoht: Tallinn
Tänatud: 68 korda

Re: IKH tööriistad.

Lugemata postitus Postitas Black »

Ma oleks ka peaaegu mingi IKH suurema komplekti ära ostnud, aga vaatasin lisaks muule ka kohvrit, kuna ei seedi ka, et kõik kola kuskil üksteise otsas laiali on. Ei äratanud minus see hingede asemel pika painutatava plastosaga kohver usaldust ja sinna paika ta jäi. Kamasa soodukaid ka sel ajal ei leidnud ja täishinda ei raatsinud välja käia, kuigi ihusin tükk aega hammast. Kuna 1/2 padruneid oli kõige kibedamalt vaja, võtsin K-Rautast Stanley Experdi väiksema komplekti, kus siiski ka pikad padrunid sees ja sellega olen küll rahul olnud. Väga korralik kohver ka. Kusjuures Stanley pakub ka tihti odavamate komplektidega täielikku rämpskohvrit kaasa.

Viimati muutis Black, 27 Okt 2018, 22:24, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Postitusi: 7196
Liitunud: 29 Jaan 2011, 11:52
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Asukoht: Harjumaa, Saue vald
Tänanud: 1858 korda
Tänatud: 517 korda

Re: IKH tööriistad.

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

No kui oled nö proff mutrikeeraja,siis ilmselt tead,mid maksavad kavaliteet tööriistad ja laiatarbe kaup. Tööriistamarket ikka laitarbe kauba kauplus ja profitooted mujal müügis. Meil on tööjuures ka üks suurem komplekt Motoralist ostetud,aga teadmisega, et see ongi vahel harva mõnel autojuhil mõne üksiku poldi vmt keeamiseks ja hinnaklass ka vastav.
Isiklikult on mul sealt ostetud vist paar kruvikat, mõni augufrees ja ei enamat.
Samas on mul kunagi ammusel ajal ostetud soome Biltemast pikki padruneid üksikult ja üks narre,mis töötab siiani ja on vatti saanud kõvasti. Pardunid on paksu seinaga mustad nn voimahylsyt. Maksid vist mõni mark tk.

Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.

morse
Postitusi: 1383
Liitunud: 13 Veebr 2017, 10:30
Tsikkel: 690 Enduro R, Jawa 634, DR Big
Tänanud: 268 korda
Tänatud: 215 korda

Re: IKH tööriistad.

Lugemata postitus Postitas morse »

Ma olen 10+ aasta jooksul soetanud 3 erineva suurusega padrunikohvrit (lisaks mitu-mitu komplekti leht-, kuuskant- ja muid võtmeid). Olen nädalavahetusekasutaja. Remondin oma tsikleid jmt.

AINUKE võti, mis tänaseks ei tööta, on 12-aastat tagasi ostetud komplektist pärit 1/4” narre, millega ma lolli peaga suure jõuga kinni jäänud M8 polti lahti väänasin. Ja see narre on mul siiani kasutuses, ta lihtsalt vahetab kehvalt suunda.

Puuduvate suurustega komplektide osas peab ise silmas pidama, et mitte pettuda. Ei tasu osta, kui plaani pole, kuidas puuduv suurus asendada.

Minu hinnangul on tegu soodsate tööriisradega, mis minu vajadused täielikult katavad.

Kvaliteediprobleemi ma ei näe. Tõsi, osalt on kallid tööriistad paremad kasutada (peamine vahe on narredes - narrelehed on ka IKH-l väga keskpärased). Aga neid soodsamaid komplekte ju turustataksegi hobiksutajatele, mitte proffidele.

Kasutaja avatar

pühak
Postitusi: 1811
Liitunud: 08 Okt 2012, 10:26
Tsikkel: Kawasaki VN1500
Asukoht: Lääne-Virumaa
Tänanud: 217 korda
Tänatud: 88 korda

Re: IKH tööriistad.

Lugemata postitus Postitas pühak »

IKH-l on Tööriistamarketi müüja väitel kolm eri taset tööriistu, mis on värvikoodiga märgitud. Ma neid värve enam ei mäleta, aga keskmise taseme padrunikomplekt on mul kodukasutuses kenasti vastu pidanud. Torxid ja kuuskandid on sama taseme puhul aga saast; läheb kas katki või sõlme, kuid lahti ei saanud selle torxiga isegi mitte Sierra tagastange polte.

"Kui miski väärib kasutamist,
siis väärib see ka väärkasutamist!"

Tort
Postitusi: 2021
Liitunud: 07 Juun 2005, 11:17
Asukoht: Tallinn
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 166 korda

Re: IKH tööriistad.

Lugemata postitus Postitas Tort »

Niisama vahepalaks küsin, et millest üldse suured ootused IKH-le? Minule on koguaeg tundunud, et tegu on a la Hobby Hall / Anttila kvaliteediga tootega. Suvaline autopoe jama. Vabatahtlikult Stanley eest ka palju raha ei maksaks, kuigi on asju ka neilt ostetud.

Teisalt minul töötab mingi 25 kulline K-Rautast ostetud väike Lux-Tools komplekt ka, millel narre suunavahetus küll kehvalt käib ja mingi ülemineku keerasin puruks ning asendasin, aga põhimõtteliselt siiski töötab.

Ostsin meelega sia ja sain ka sia, mis ajutist elu pikalt elanud. Igastahes sõltub kasutusest, aga si*t kestab ka tihti kaua, kui kombaini ei remondi. Sesmõttes pole mõne kehv-brändi kestvus kodukasutuses mingi näitaja.


shwcxz
Postitusi: 10
Liitunud: 24 Juun 2015, 12:45
Tänatud: 8 korda

Re: IKH tööriistad.

Lugemata postitus Postitas shwcxz »

IKH on suhteliselt keskpärane asi isegi kodukasutusse. Isegi need professional või expert märgistusega asjad. Hobby märgistusega on prügi. Olen ka sinna ämbrisse astunud.

Ise ostsin pärast IKH-d sellise komplekti automaailmast

https://www.automaailm.ee/et/Eshop/Prod ... e_komplekt

Sada korda parem kui IKH asjad. 1/2 ja 1/4 on olemas. See 3/8 on niikuinii mõttetu suurus. Lehtvõtmed ostsin eraldi. Mulle meeldib see ka, et sellele kruvika laadsele käepidemele läheb narre otsa vajadusel. Väike asi, aga kasutan sageli. Ühe torxi olen puruks keeranud, aga see oli vist enda viga pigem.

Kamasa on kindlasti kobedam, aga 2x kallim ka.

Kasutaja avatar

franz125
Postitusi: 3190
Liitunud: 29 Mär 2008, 19:37
Tsikkel: Mitmed
Tänanud: 34 korda
Tänatud: 195 korda

Re: IKH tööriistad.

Lugemata postitus Postitas franz125 »

Pigem tahaks et võti läheks sõlme kui keeratav objekt siis vähemalt tead millega tegu ja käitud olukorrale vastavalt.
Ise kasutan enamuses Zebra-Würth asju.

Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju

Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Postitusi: 7344
Liitunud: 11 Mai 2011, 21:47
Asukoht: Tallinn
Tänanud: 1075 korda
Tänatud: 1052 korda
Kontakt:

Re: IKH tööriistad.

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

Arvestades moodsa maailma toimise printsiipe siis IKH toodab kindlasti kogu oma kama Hiinas (errr, see kõlas nüüd küll valesti, kõik asjad toodetakse täna ju Hiinas). Enamuses tuleb see soodsatelt allahankijatelt. See on ainuke võimalus sellsie hinnataseme juures mõistlik kasum saada. Ainult korralikud või profikasutuseks riistu tootvad brändid näevad tõsiselt vaeva, et nende tooted oleksid ka vastupidavad. Enamus kodukasutusse müüdavast kamast ei näe kunagi erilist kuritarvitamist (tihti isegi tarvitamist).

Mul on üsna samaoodi nagu Tordilgi erineva tasemaga riistu jupphaaval ostetud ja mitte kallemaid vaid pigem odavama otsa omi. 1/4 Lux-Tools komplekt sinises karbis on mul ka olemas (https://goo.gl/Tw6JSf ), midagi katki pole seni veel läinud, samas mul on kõik vist niipalju uued sõidukid olnud, et pole olnud polte-mutreid, mis oleks vajanud ülemäärast jõudu. Lux-Toolsi riistu vaadates piisab ühest pilgust, et veendunult väita - need riistad on odav saast ja lähevad katki kõige ebasobivamal hetkel.
Enam-vähem parim komplekt on mul Rochewaldi nimelise brändi toodetud (kuulub saksa firmale Louis, seega ilmselt tulevad nad ka kusagilt hiinast, tont teab kuskohast https://goo.gl/7ZEGvF). Arvestades seda, kuivõrd soodsad on seal tööriistad ja kuidas Louis oma soodsa hinna saavutab siis ma arvan, et ostan jätkuvalt mittevajadusepõhisekt sealt. Saan märkimisvääärselt parema hinna-kvaliteedi suhte, kui Tööriistamrektist. Minusuguse nokitseja jaoks piisab küll. Kõiki muid vahendid soetan täpselt vajadusepõhiselt ehk 33 padruni või 22 kuuskandi ostan täpselt siis, kui mul päriselt selle järgi vajadus on tekkinud.

10003240_910_FR01_13.JPG
10003240_910_FR01_13.JPG (35 KiB) Vaadatud 5323 korda
🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT
Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Postitusi: 7196
Liitunud: 29 Jaan 2011, 11:52
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Asukoht: Harjumaa, Saue vald
Tänanud: 1858 korda
Tänatud: 517 korda

Re: IKH tööriistad.

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

franz125 kirjutas:

Pigem tahaks et võti läheks sõlme kui keeratav objekt siis vähemalt tead millega tegu ja käitud olukorrale vastavalt.
Ise kasutan enamuses Zebra-Würth asju.

Ilmselt olen ka sama meelt,aga sinna maani,kui ühe tootja torx või muu saba läheb sõlme ja siis teise tootja omaga plõks lahti keerad.
Aga nõus,et kui torx või kuuskant on nii kalgist materjalist,et sul poldil pesa puhtaks keerab pole see ka enam parim olukord.
Teisalt ma neid torx ja muid otsikuid loengi pigem kuluosaks,sest neid peab ikka ja jälle juurde ostma.
Mul on üks padrunikomplekt üle 15a vana,tootjat ei mäleta,aga toodetud Saksamaal.Mitte midagi pole suutnud katki ega kõveraks keerata. Samast kohast ostetud(saksast siis) ka torxide ja kuuskantide komplekt 1/2 saba otsa,mille väiksematel torxidel olen mõned ostad maha keeranud. Tunduvad natuke rabedad,aga 1/2 saba on trox20-25 jaoks suts jõhker ka.
Tuleb meelde,et olen Tõõriistamarketist ostnud ka IKH torx 27 otsikuid ja need on siiani terved.Keerasin löök mutrikeerajaga nendega umbes 8-9mm tollikeermega polte 50-70tk lahti.

Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
Kasutaja avatar

Black
Postitusi: 1135
Liitunud: 06 Juun 2004, 18:15
Tsikkel: Dnepr MT10 / GSX-R1000
Asukoht: Tallinn
Tänatud: 68 korda

Re: IKH tööriistad.

Lugemata postitus Postitas Black »

Tööriistamarketi/IKH fenomeni taga on kindlasti igakuiselt postkasti topitav kliendileht, muidu ei teaks neist keegi... Pildi peal paistavad asjad tihti paremad kui tegelikkuses, samas kui oled juba kohale läinud ja asja kiirelt vaja (tihti pühapäeval), ostad ikka ära. Turundusepool on neil heas korras.

Kasutaja avatar

Teema algataja
Vint
Toetajaliige
Postitusi: 1938
Liitunud: 06 Apr 2008, 09:30
Asukoht: Soome- Riihimäki
Tänanud: 137 korda
Tänatud: 179 korda
Kontakt:

Re: IKH tööriistad.

Lugemata postitus Postitas Vint »

pühak kirjutas:

IKH-l on Tööriistamarketi müüja väitel kolm eri taset tööriistu, mis on värvikoodiga märgitud.

Pühak, Morse, pole vahet mis värvikoodiga, ühtemoodi kusetamine käib kõigisuhtes. ( Vasakul ülanurgas professional )
Taas hea näide, kus müüakse komplekti, millest osa võtmeid puudub. https://www.ikh.fi/fi/raikkalenkkisarja ... va-ikh6368

Screenshot (61).png

morse
Postitusi: 1383
Liitunud: 13 Veebr 2017, 10:30
Tsikkel: 690 Enduro R, Jawa 634, DR Big
Tänanud: 268 korda
Tänatud: 215 korda

Re: IKH tööriistad.

Lugemata postitus Postitas morse »

Lihtsalt, et alternatiivset arvamust põhjalikumalt esitada ja asjaolusid selgitada, kirjutan oma jutu veelkord lahti:

  1. Ma olen selgelt kogenud sõprade profitöökodades, et "päris" profitööriistad on paremad. Aga minu näitel on nood ka IKHst PALJU rohkem maksnud.

  2. Ma ise usun, et olen siiski üsna palju tööriistu kasutav Hobikasutaja (asjad ei seisa niisama riiulis).

  3. Ma tõesti olen rahul olnud kõikide IKH tööriistadega. 12a tagasi mingi alla 1000 krooni maksnud padrunikomplekt on teinud mitu mootoriremonti jmt. Kordan veel, et minu hinnangul nad on oma hinnalt olnudki sellised soodsad tööriistad ja ma olen aja jooksul juurde ostnud, kuna katki on läinud ainult 1 asi. Võrreldes näiteks LUX-toolsiga on nad ikka väga head.

    Mul ei ole mitte mingit seost Tööriistamarketiga. Ma tahan lihtsalt öelda, et kui ootused on keskmised (tahad, et tööriist lihtsalt toimiks aastaid), siis ma tõesti julgeks nende hobiseeriat soovitada.

Neid väga kalleid profiseeriaid ma sealt ostnud ei ole. Võibola nad tõesti pole head... Siin ei oska kaasa rääkida.

Tõestuseks mõned pildid:
Ideaalne väike padrunikomplekt. Kõiksugu kuritarvitusele vastu pidanud. 1/4" narre suunavahetus on kehv (minu enda süü), kaane lõikasin ise maha, kui komplekti sahtlisse asetasin:

12-aastat  vana komplekt
12-aastat vana komplekt

Harva kasutatud kuuskandikomplekt - olen suure jõuga väänanud asju - pole katki läinud, karbis tahavad asjad natuke laiali minna:

kuuskandid
kuuskandid

Päris uued narred - hind oli megaodav. Mingi mõõt oli puudu, ostsin juurde (kotis uuele kohta pole aga ma tahtsingi seinale panna). Konkreetne liigendiga võti pole väga hea, jäik on parem - aga see on toote tüüp, mitte praak

narrevõtmed
narrevõtmed

Selliseid lehti on mul 2 komplekti - esimene komplekt 12 aastat vana (ostsin koos padrunitega). Mitte ükski pole katki läinud. Müüja ütles, et need pole profikad - aga mulle väga meeldivad. Suur komplekt u.15 Euri

lehed
lehed

Asju on mitu komplekti, kuna ühed on garaažis ja osad on kaasavedamiseks autos või tsiklil. Mõnikord on erinevatel tsiklitel oma komplektid (külgkorvi mahub suur komplekt ära, topcase'i mitte).

Sel aastal sõbrad kinkisid suure kohvri - aga selle pilti ma ei saa siia lisada, sest viimati sai see külgkorvis LÄBINI poriseks. Pole jõudnud ära puhastada - aga korra proovisin ja narred töötavad. Lisaks on veel kaasaskandmiseks üks väike 1/4" padrunikarp, maksis u. 20 Euri ja toimib kenalt.

Erinevad näpitsad toimivad ka normaalselt. All paar fotot. Kodus on ka juhtme hülsipigistamise tangid - samasugused on ka töö juures, kus mehed on pigistanud tuhandeid ja tuhandeid hülsse ning tangid toimivad veatult.

lukstuvad tangid
lukstuvad tangid
juhtmepuhastustangid
juhtmepuhastustangid
Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Postitusi: 7196
Liitunud: 29 Jaan 2011, 11:52
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Asukoht: Harjumaa, Saue vald
Tänanud: 1858 korda
Tänatud: 517 korda

Re: IKH tööriistad.

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

Black kirjutas:

Tööriistamarketi/IKH fenomeni taga on kindlasti igakuiselt postkasti topitav kliendileht, muidu ei teaks neist keegi... Pildi peal paistavad asjad tihti paremad kui tegelikkuses, samas kui oled juba kohale läinud ja asja kiirelt vaja (tihti pühapäeval), ostad ikka ära. Turundusepool on neil heas korras.

IKH reklaam on ralli MM-l WRC2-s sõitva Rovanpera kiivril ehk mõni saab hoopis sealt teada :mrgreen:

Morse komplektid on suht samas komlektatsioonis,mis minu Made in Germany omad,aga mul sinises kohvris.
Muidu on IKH ja veel nii mõnedki Tööriistamarketi asjad ikka pigem soodsad keskmised,kui kehvad.

Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.

will111
Postitusi: 5260
Liitunud: 26 Veebr 2012, 02:54
Tänanud: 44 korda
Tänatud: 380 korda

Re: IKH tööriistad.

Lugemata postitus Postitas will111 »

Enamus kodukasutusse müüdavast kamast ei näe kunagi erilist kuritarvitamist (tihti isegi tarvitamist)

isikliku kogemuse, ja päris pika kogemuse (umbes 20a tagasi juba sai hakatud autodega tegelema) põhjal võin kinnitada, et olen kuritarvitanud praktiliselt kõike seda kama, mis riistamarketist ja mujalt kokku ostetud, ja korduvalt! tõsi viimasel ajal enam sellisel kujul autosid ei ehita aga kunagi oli ikka enamvähem iga nädalavahetus mingi vanade bemmi sildade lahti keeramine, mõne masina "osandamine" või muu taoline asi, kus lahti kinni oli vaja keerata igas mõõdus ja jõhkralt roostes polte. hobikasutusest oli asi tegelikkuses VÄGA kaugel. 1/2 narrel olen terve keharaskusega otsas hüpanud. kuulliigendiga 1/2 pöörajat olen väänanud pea meetrise sabaga jne. kõik need asjad tänaseni töötavad probleemitult. tegelikult on tööriistade ostmisega väga lihtne lugu, need tuleb jagada keerukuse kategooriatesse. lihtne lehtvõti on kategooria 1 ehk mitte mingit keerukust ja näiteks mingi multipainduva varrega täppiskäristiga silmusvõti on a'la kategooria 3, suruõhutööriistad, puurpingid ja värgid 4,5 jne. lihtsa kategooria tööriista puhul sul kas on see piisavalt tugevast terasest või ei ole, tihtipeale tunneb selle mingil määral juba välimusest ära. ka suurem osa odavaid lehtvõtmeid, padruneid, pikendusi ja selliseid asju on piisavalt tugevad. näiteks ma ei ole mitte kunagi ühtegi padrunit lõhki või ümmarguseks keeranud. kuigi need on kindlasti pigem odava otsa padrunid. natuke keerukama asja puhul nagu narre on oluline terase tugevus ja lihtne ning lollikindel, tugev konstruktsioon. Enamasti ka seal on kvaliteet piisav suht odaval asjal. Mida kõrgem keerukuse kategooria seda suurem tõenäosus, et odavklassi riistal tekib kuskil kriitiline "nõrk koht". IKH basic suruõhukeeraja (iroonilise nimega Yama) näiteks pole kunagi silma paistnud jõulise keeramisega. Ilmselt sisu täpsus või mingi asja materjali kvaliteet seal sees pole just parimast klassist. Aga teisalt töötab ikkagi siiamaani.

Kasutaja avatar

ranel
Postitusi: 3135
Liitunud: 21 Nov 2010, 22:55
Tsikkel: 2x XL600V, DT125R, DRZ-E
Asukoht: Tartu
Tänanud: 63 korda
Tänatud: 328 korda

Re: IKH tööriistad.

Lugemata postitus Postitas ranel »

https://www.tooriistamarket.ee/et/tööri ... kt-128-osa

5a kasutuses olnud. Lugematu arv autosid remonditud, tsiklil kõik asjad tehtud jne. T10 torxist, väiksest narrest, ühest liikuvast liigendist, kuhu padrun otsa käib, sain meetrise saba otsast jagu.

Ei ole midagi halba selle komplekti kohta öelda.

IKH1004_S_1_web.jpg
IKH1004_S_1_web.jpg (19.39 KiB) Vaadatud 4876 korda
http://tsiklireisid.blogspot.com/
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 53 843 843 Mitas ja Bridgestone mootorratta rehvide müük
Kasutaja avatar

Black
Postitusi: 1135
Liitunud: 06 Juun 2004, 18:15
Tsikkel: Dnepr MT10 / GSX-R1000
Asukoht: Tallinn
Tänatud: 68 korda

Re: IKH tööriistad.

Lugemata postitus Postitas Black »

Sarnast ma vist vaatasingi. Kuidas kohvri "hinged" ja lukustid vastu on pidanud? Vähegi rohkem kasutust või külma ilmaga kasutust ja selline värk kipub ära murduma. Kui kohe pooleks lõigata ja käru sahtlisse visata, nagu morse pildil, pole muidugi probleemi.


will111
Postitusi: 5260
Liitunud: 26 Veebr 2012, 02:54
Tänanud: 44 korda
Tänatud: 380 korda

Re: IKH tööriistad.

Lugemata postitus Postitas will111 »

huvitav, et keegi üldse viitsib neid va plastikkohvreid reaalselt kasutada :D kunagi ammu sai ostetud bauhausist (vist) mingi enamvähem suurem plekist punane lahti rulluvate sahtlitega tööriistakast ja kõik võtmed padrunid asjad kruvikad on sellest saati seal sees olnud. ei lähe ta katki, ei lähe seal sees midagi segamini ja saab isegi soovi korral tabaga lukku panna! maksis äkki mingi 5 euri...tol ajal. minumeelest mugavam, viskad võtmed oma sahtlisse ja kui vaja läheb võtad sealt sahtlist. õige asja välja võtmine ehk võtab sekund kaks rohkem aega aga tagasipanek selle eest on ikka palju palju lihtsam ja kiirem. pealegi saab sinna jooksvalt ka kõik uued ja juurde ostetud võtmed sisse visata.
isiklikult pole veel ühtegi vastupidavat plastikust tööriistakohvrit, karpi ega kasti näinud. kõik nad on ühed sitanikerdised olnud. igasuguste firmatööriistade omad samamoodi. ainult raud toimib. läheb mõlki, lööd mõlgi välja ja käib edasi :roll:

Kasutaja avatar

ranel
Postitusi: 3135
Liitunud: 21 Nov 2010, 22:55
Tsikkel: 2x XL600V, DT125R, DRZ-E
Asukoht: Tartu
Tänanud: 63 korda
Tänatud: 328 korda

Re: IKH tööriistad.

Lugemata postitus Postitas ranel »

Black kirjutas:

Sarnast ma vist vaatasingi. Kuidas kohvri "hinged" ja lukustid vastu on pidanud? Vähegi rohkem kasutust või külma ilmaga kasutust ja selline värk kipub ära murduma. Kui kohe pooleks lõigata ja käru sahtlisse visata, nagu morse pildil, pole muidugi probleemi.

Mul on siiamaani korras. Samas ma hoian soojas garaažis. Igapäevast leiba ma selle komplektiga ei teeni, aga kodukasutuses on korralikult vatti saanud.
Võtmed, mis liigutava kaane sees, püsivad kenasti oma asukohas kinni. Valepidi keerates aga kõik segamini.
Vahepeal on mõnest suurusest puudu tulnud, aga eks juba ostes tead, mis täpsemalt komplektiga kaasa tuleb, nii et selles osas pole midagi ette heita.
Mulle see plastkohver igaljuhul meeldib. Kui vaja siis saab kiirelt maale kaasa võtta või siis hädalisi päästa.

http://tsiklireisid.blogspot.com/
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 53 843 843 Mitas ja Bridgestone mootorratta rehvide müük

oil
Postitusi: 773
Liitunud: 15 Apr 2014, 09:39
Tänanud: 24 korda
Tänatud: 75 korda

Re: IKH tööriistad.

Lugemata postitus Postitas oil »

Eelkõnelejaga sama meelt. Metallist sahtlitega tööriistakast on hea variant. Saab kõik vajaliku sisse laduda, mul kaalub see vist nii 20 kg. Üksikule saarele võtaks kaasa.

Sry et OT, pole IKH-ga seonduv teema. Mul on vist IKH toosisaed ja need küll super head.

Aga mõnes mõttes kurioosumina. Ostsin nii umbes 10 a tagasi ühe tööriistakomplekti üürikorterisse. Et noh vahel vaja natuke nokitseda. Mingi õllekasti hinnaga plastmassist hingedega komplekt Koduekstra sarnasest kohast. Ja noh... osa juppe on tänaseks suures kohvris kasutuses, aga reaalselt pole sellest kohvrist suutnud mitte midagi ära lõhkuda. Ei padruneid, narret, pikendusi, kullinokkasid-näpitsaid. Isegi selle plastmassist käepidemega rauasaega olen saaginud nii sõbra juures põrandaliistu kui igasugu muid asju. Haamer kurivaim pole loksumagi hakanud ja kruvitsejate otsad näevad välja nagu uued. Imelik juhtum oli kord, kui üks auto ratta mutter ei tulnud lahti ja keerasin sõna otseses mõttes rattaristi sõlme. Võtsin viimases hädas sealt komplektist narre ja padruni ning torujupp otsa ning lahti see mutter tuligi...

Mingi pehmendusmatt oli kah ostes kohvri vahel, seda pole enam kasutanud ja ega asjad oma kohalt ei liigu ka.

Manused
2018-10-28-878.jpg
2018-10-28-877.jpg
Kasutaja avatar

Black
Postitusi: 1135
Liitunud: 06 Juun 2004, 18:15
Tsikkel: Dnepr MT10 / GSX-R1000
Asukoht: Tallinn
Tänatud: 68 korda

Re: IKH tööriistad.

Lugemata postitus Postitas Black »

oil kirjutas:

Isegi selle plastmassist käepidemega rauasaega olen saaginud nii sõbra juures põrandaliistu kui igasugu muid asju.

See käepide on üks kuradi sitanikerdis, kuna sinna ei tasu lehte tavapärasele lükkamisele töötama panna - kohe on kõver. Mingil määral abiks, kui on vaja kuskil "päraku kaudu hambaid parandada" (mingi ülemine sumpsiklambripolt kuidagi läbi kratsida vms), aga siis vast võtaks ka juba lihtsalt lehe pihku. Kui on ruumi tegutseda, siis igal juhul korralik raam võtta.

oil kirjutas:

Haamer kurivaim pole loksumagi hakanud ja kruvitsejate otsad näevad välja nagu uued.

Haamer paistab viltu otsas olevat - ilmselt on ikka otsa tagasi löödud ja need allesjäänud kruvikaotsad tunduvad uued tõenäoliselt seepärast, et neid polegi kunagi reaalselt vaja läinud. :D

oil kirjutas:

Imelik juhtum oli kord, kui üks auto ratta mutter ei tulnud lahti ja keerasin sõna otseses mõttes rattaristi sõlme. Võtsin viimases hädas sealt komplektist narre ja padruni ning torujupp otsa ning lahti see mutter tuligi...

Pidi ikka s*tt rist olema, kui veerandtolline narre tugevamaks osutus. :D Samas olen isegi ühe odava risti ilma pikendust kasutamata sõlme keeranud. Hetkel varudes 2 sellist, mida kannatab ka meetrise toruga pikendada ja hoian nagu silmaterasid, et kuskile jalutama ei läheks.

Mulle meeldivad ka pesadega plastkohvrid just seepärast, et hea pagassi visata - ei kolise ja iga asi omal kohal, näed kohe ära, kui miskit puudu. Plekkkohvrid on miskipärast alati nii seest kui väljast ühed õlikäkid. Ratastega sahtlitega käru on teine asi.


Tort
Postitusi: 2021
Liitunud: 07 Juun 2005, 11:17
Asukoht: Tallinn
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 166 korda

Re: IKH tööriistad.

Lugemata postitus Postitas Tort »

Kui ei taha Hobby Halli kauba eest 100 maksta, vaid tahaks mõne muu eest 200 maksta, siis mis firmat üldse koju vaadata? Kamasa on see kõige levinum okei kodukasutuse bränd?

Ise eelistaks üldse pisemat ja konkreetsemat karpi, kus ei ole näpitsaid, lehtvõtmeid, kruvikeerajaid ja muud sodi, vaid ainult narre-majandusega seonduv.

Kasutaja avatar

suslik83
Toetajaliige
Postitusi: 154
Liitunud: 26 Dets 2003, 17:14
Tsikkel: k175b, Riga 13,
Asukoht: Paide-Ardu
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 10 korda

Re: IKH tööriistad.

Lugemata postitus Postitas suslik83 »

...nyyd lähed libedale teele...igayks kiidab oma.
Minu sendid lähevad proxxoni metallist karbile 1/4 ja 1/2 padrunid...seni on kuuris ja objektidel see olnud. samas lahtine komplekt - ostsin sahtlisse/kotti teema, koosneb ampro asjadest balticbolt lehelt. seni pole pettunud ja kodus saab asjad tehtud ka ampro asjadega. võimalusel on torx ja muud kruvitsa moodi asjad sahtlis puhtad, st ilma padruni kinnituseta asjad.
seda tyypi
Harva kasutatud kuuskandikomplekt - olen suure jõuga väänanud asju - pole katki läinud, karbis tahavad asjad natuke laiali minna:
ka minul on karbis segadus, kui karp veidi kotis/pagasis rullub, ent see ühes tykis pulk on asine ja mõnedesse kohtadesse on pikema sabaga pulk asisem...rääkimata võimalusest seda veel lisaks lehtvõtmega kasutamisele.

proxxon
https://www.k-rauta.ee/p/padrunvotmete- ... 56-tk/3079

sõidan võrriga!
Kasutaja avatar

Black
Postitusi: 1135
Liitunud: 06 Juun 2004, 18:15
Tsikkel: Dnepr MT10 / GSX-R1000
Asukoht: Tallinn
Tänatud: 68 korda

Re: IKH tööriistad.

Lugemata postitus Postitas Black »

Tort kirjutas:

Kui ei taha Hobby Halli kauba eest 100 maksta, vaid tahaks mõne muu eest 200 maksta, siis mis firmat üldse koju vaadata? Kamasa on see kõige levinum okei kodukasutuse bränd?

Kamasa on pigem profikasutuse suunitlusega bränd, mis kõlbab loomulikult ka kodugaraaži, kui Hobby Halli kraami asemel 2x rohkem maksta raatsid. Komplekte on igasuguseid, leiad kenasti vaid 1/4 ja 1/2 padrunitega variandi.

Kasutaja avatar

Jannes
Postitusi: 246
Liitunud: 25 Veebr 2004, 16:09
Tsikkel: R1200R -17
Asukoht: Tallinn
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 8 korda

Re: IKH tööriistad.

Lugemata postitus Postitas Jannes »

Kõik sõltub suhtumisest. Kes ostab odava asja ja on õnnelik, kui hästi vastu on pidanud, kes otsustab natuke investeerida kvaliteeti ja rõõmu korralikust asjast.
Ei pea ju ka kõike kohe ostma?

Sui generis

oil
Postitusi: 773
Liitunud: 15 Apr 2014, 09:39
Tänanud: 24 korda
Tänatud: 75 korda

Re: IKH tööriistad.

Lugemata postitus Postitas oil »

Lugupeetav, eksite. See plastmassist käepidemega rauasaag on väga hästi toiminud. Ehkki mul on kaks tavalist rauasaagi ka, need aga on kuuris, mitte alati kaasas. Kruvitsejate otsad on väga heast materjalist ja tegelikult on neid tavalisi kruvitsejaid 4 tk, kõik seni terved, ehkk olen mõnele ka haamriga pihta andnud ja kõvasti kinni olnud kruvisid keeranud lahti.

See rattarist võis jah eriti kräpp materjal olla, aga mis teha, sõlme ta läks. Ilma pikendusteta keerasin sõlme peale. Tegin pilti ka tookord, aga see kadunud.

Tõsi ta on, haamer paistab otsas viltu, uurin pärast, mis teema on. Äkki lõin ta viimati ikkagi viltu ära ja ei pannud tähele. Seda haamrit kasutan harva aga siiski.

Komplekt on mul nüüd 7 aastat olnud külmas aiamajas ja plastik pole kuskilt järele andnud.

Spoiler
Black kirjutas:
oil kirjutas:

Isegi selle plastmassist käepidemega rauasaega olen saaginud nii sõbra juures põrandaliistu kui igasugu muid asju.

See käepide on üks kuradi sitanikerdis, kuna sinna ei tasu lehte tavapärasele lükkamisele töötama panna - kohe on kõver. Mingil määral abiks, kui on vaja kuskil "päraku kaudu hambaid parandada" (mingi ülemine sumpsiklambripolt kuidagi läbi kratsida vms), aga siis vast võtaks ka juba lihtsalt lehe pihku. Kui on ruumi tegutseda, siis igal juhul korralik raam võtta.

oil kirjutas:

Haamer kurivaim pole loksumagi hakanud ja kruvitsejate otsad näevad välja nagu uued.

Haamer paistab viltu otsas olevat - ilmselt on ikka otsa tagasi löödud ja need allesjäänud kruvikaotsad tunduvad uued tõenäoliselt seepärast, et neid polegi kunagi reaalselt vaja läinud. :D

oil kirjutas:

Imelik juhtum oli kord, kui üks auto ratta mutter ei tulnud lahti ja keerasin sõna otseses mõttes rattaristi sõlme. Võtsin viimases hädas sealt komplektist narre ja padruni ning torujupp otsa ning lahti see mutter tuligi...

Pidi ikka s*tt rist olema, kui veerandtolline narre tugevamaks osutus. :D Samas olen isegi ühe odava risti ilma pikendust kasutamata sõlme keeranud. Hetkel varudes 2 sellist, mida kannatab ka meetrise toruga pikendada ja hoian nagu silmaterasid, et kuskile jalutama ei läheks.

Mulle meeldivad ka pesadega plastkohvrid just seepärast, et hea pagassi visata - ei kolise ja iga asi omal kohal, näed kohe ära, kui miskit puudu. Plekkkohvrid on miskipärast alati nii seest kui väljast ühed õlikäkid. Ratastega sahtlitega käru on teine asi.


morse
Postitusi: 1383
Liitunud: 13 Veebr 2017, 10:30
Tsikkel: 690 Enduro R, Jawa 634, DR Big
Tänanud: 268 korda
Tänatud: 215 korda

Re: IKH tööriistad.

Lugemata postitus Postitas morse »

ranel kirjutas:

https://www.tooriistamarket.ee/et/tööri ... kt-128-osa

5a kasutuses olnud. Lugematu arv autosid remonditud, tsiklil kõik asjad tehtud jne. T10 torxist, väiksest narrest, ühest liikuvast liigendist, kuhu padrun otsa käib, sain meetrise saba otsast jagu.

Ei ole midagi halba selle komplekti kohta öelda.

IKH1004_S_1_web.jpg

Mul sellest aastast kaasas kandmiseks seesama ka olemas. Siiani ainult head sõnad. Sõber, kellel on sama komplekt pikemalt olnud, andis ainult ühe soovitussõna: "Talvel, kui kässar ära jäätub, siis ei ole mõtet suure narrega seda lahti peksta - pärast on suunavahetust kehv teha, kui toda nuppu enam pole".
(crash)


Lembit
Postitusi: 219
Liitunud: 15 Veebr 2017, 13:43
Tsikkel: Honda XR
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 83 korda

Re: IKH tööriistad.

Lugemata postitus Postitas Lembit »

ranel kirjutas:

https://www.tooriistamarket.ee/et/tööri ... kt-128-osa

5a kasutuses olnud. Lugematu arv autosid remonditud, tsiklil kõik asjad tehtud jne. T10 torxist, väiksest narrest, ühest liikuvast liigendist, kuhu padrun otsa käib, sain meetrise saba otsast jagu.

Ei ole midagi halba selle komplekti kohta öelda.

IKH1004_S_1_web.jpg

Sama komplekt, samuti ei ühtegi paha sõna. Selle raha eest on täiesti adekvaatsed tööriistad.
Ei ole profitööriistad - näpitsate otsad on veidi muritud ja kruvikeerajate varred kõverad, aga see on rohkem mitte päris sihtotstarbeliste kasutuskordade teema.
Kohvris ülevalt kruvikeerajad kipuvad alla pudenema ja kui mingit pehmendust kohvripoolte vahel ei ole, jooksevad väiksed asjad segamini

Kasutust on saanud ca 7-8 aastat ja seda igasugustes tingimustes. Nüüd, umbes kuu tagasi murdusid kaane lukustid ära. Mingeid pisemaid asju on lõhutud ka, aga enamus vidinaid on eraldi juurdeostetavad.
Kui leiaks kusagilt võimaluse uus tühi kohver osta, teeks seda heameelega.

Kasutaja avatar

cossie
Postitusi: 809
Liitunud: 04 Mai 2008, 17:58
Tsikkel: B-12T
Asukoht: Kadrina / Tallinn Airport
Tänanud: 123 korda
Tänatud: 70 korda
Kontakt:

Re: IKH tööriistad.

Lugemata postitus Postitas cossie »

Ma sain motonetist sellise komplekti kunagi 45 rahaga kätte https://www.motonet.ee/et/toode/762931/ ... ekt-94-osa

Paar aastat kasutanud ja pole midagi ära lõhkunud, kvaliteet parem kui sama kallil ikh tootel, samuti üks vähestest selle hinnaklassi komplektist kus on ka kuuskandid ja torxid sees. Eraldi ostsin juurde ainult 6mm 1/2 kuuskandi, sest mõnda polti ei julge 1/4 narrega murdma hakata.
Ikh omad on mul odavad lehtnarred, toru pole otsa pannud murdmiseks ja toimivad ilusti, ainult 11mm ostsin eraldi juurde

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”